wmaraci reklam

7 Başarılı Girişimcinin Eski Sıradan İşleri ve Hakkında Söyledikleri

Kim milyoner olmak ister? Daha doğrusu kim olmak istemez ki? Bu dünyada her şey para değil ama para çok şey, özellikle ne zaman isterseniz harcayabileceğiniz birkaç milyon tane olduğunda. Girişimcilik ise memuriyetin aksine hayalleri gerçeğe dönüştürme ve birkaç milyona sahip olma umudu vaat ediyor. Bu umuttan çalışma azmi bulan yeni girişimciler yola çıkarken tıpkı kendi gibi hayalleri uğruna mücadele veren insanların bir zamanlar ne durumda olmak istediğini bilmek istiyor.

Siz de bunlardan biriyseniz içinizi tıka basa çalışma azmiyle dolduracak harika bir liste hemen aşağıda sizi bekliyor. Yeni çağın girişim dahisi kabul edilen Elon Musk, bilgisayar dünyasına çivi çakan Michael Dell, çalışırken laptopa ihtiyaç duymayan Netflix’in CEO’su Reed Hastigns ve diğerleri… Sizce bu sıfatları kazanmadan önce hangi işte çalışıyorlardı dersiniz?

#1- Jeff Bezos (McDonald’s Kasiyerliği)

Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’un şu anki serveti 34.7 milyar dolar. Bir zamanlar Hamburger menüsü için ödeme yaptığınız adamın bu servete ulaşabileceğini tahmin edebilir miydiniz? Kim bilir, belki kendi bile edememiş olabilir.

“Bir genç olarak McDonald’s bünyesinde çalışmak bana birçok şey kattı. Orada öğrendiklerim okulda öğrendiklerimden çok farklıydı. Bunun ne kadar değerli bir deneyim olduğunu anlatamam!”

Hosting Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
İlginizi Çekebilir!

Hosting Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Dünyada 1 milyarın üzerinde internet sitesi bulunuyor. Yani neredeyse her 8 kişiden birisi internet sitesine sahip. Tabii biz bunların çok ama çok azını biliyoruz. Hali hazırda aktif olan internet sitelerinin çok ciddi bir oranı ayların...

#2- Elon Musk (Kazan Dairesi Çalışanı)

PayPal, Tesla ve onu uzayın şımarık çocuğu haline getiren SpaceX. Başarılarla dolu modern zamanın Iron Man’i Elon Musk’ın net serveti şu an 21 milyar dolar

“O rezalet kıyafeti giyip zar zor sığdığınız küçük tünele girip temizlik yapmanız gerekiyordu. Eğer 30 dakikadan fazla kalsaydınız sıcaktan yanıp kül olabilirdiniz.”

#3- Michael Dell (Çin Restaurantında Bulaşıkçı)

Michael Dell, hem bilgisayar hem ısıtıcı görevi gören, dizlerinizi yakan ama cüzdanınızı asla yakmayan bilgisayar markası, Dell’in kurucusu. Bugünkü serveti ise 18.2 milyar dolar. Tüm servetine rağmen hala Çin yemeği yiyebiliyor olması ilginç.

“İşimin en iyi tarafı müşteri ilişkilerini öğrenmekti. Kapıdan her giren müşteriye karşı sergilenen ilgiye hala hayranım. Bu çalışmalarımı farklı bir boyuta getirmemde kuşkusuz en önemli şeylerden biri oldu.”

#4- Richard Branson (Muhabbet Kuşu Yetiştiricisi)

Virgin’in kurucusu ve girişimcilik konularında sıkça öne çıkan isimlerden biri olan Richard Branson’un şu anki net serveti 4.8 milyar dolar. Cici kuşlar sağolsun.

“Muhabbet kuşu yetiştirme işinde en iyi arkadaşımla ortaktık. Markette büyük bir boşluk fark etmiştik ve bunu değerlendirdik.”

#5- Mark Cuban (Kapı Kapı Dolaşan Çöp Poşeti Satıcısı)

İnternet girişimleri ayağında aktif olarak yer almıyor ancak Mark Cuban işi girişimcilik olan ender başarılı karakterlerden biri. Mark Cuban’ın şu anki net geliri 3.3 milyar dolar.

“Kapı kapı koşturup işimi yapmaya çalışırken kapıyı açanlara “Merhaba aileniz çöp poşeti kullanıyor mu?” Sorunu soruyorum. Kim bu soruya hayır cevabını verebilirdi ki! İşte satış yapmayı öğrendiğim an o andı.” 

#6- Reed Hasting (Vakum Makinesi Pazarlamacısı)

Televizyonla aşık atan Netflix servisinin CEO’su Reed Hastings başarıyı yakalamadan önce vakumlu temizlik makinesi pazarlıyordu. Şu an sahip olduğu servet ise 2.3 milyar dolar.

“Belki kulağa tuhaf geliyor ama o işimi gerçekten seviyordum. Daima yeni ve farklı insanlarla tanışmak heyecan vericiydi.”

#7- Marissa Mayer (Kasiyer)

Google’ın ilk çalışanlarından biri olan ve ardından Yahoo’nun CEO’su olmayı başaran Marissa Mayer son dönemlerde kariyerinin en çalkantılı günlerini yaşadı. Yine de bunların kasiyer olmaktan daha iyi olduğunu düşündüğüne inanıyoruz. Marissa Mayer’ın serveti 540 milyon dolar.

“Hızın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiştim. 8 saatlik çalışma süreniz boyunca ekspres kasa hattından dakikada 40 ürün geçirmeniz gerekiyordu.”

Elon Musk dışında eski yaptığı işi örseleyen pek yok gibi :) Tıpkı eskilerin dediği gibi bu hayatta ne oldum değil, ne olacağım diye düşünmek gerekiyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al