wmaraci reklam

Adobe XD CC Artık Ücretsiz Olarak Dağıtılacak!

UX tasarım işine merak sardıysanız, ya da bir süredir Sketch’in pabucunu dama atmayı düşünüyorsanız şimdi tam zamanı! Çünkü bugünden itibaren Adobe, XD CC (eXperience Design) yazılımını tüm geliştiriciler ücretsiz ve hiçbir kısıtlama olmaksızın kullanabilecekler.

İnovatif UX tasarımları ortaya çıkarmak istediğinizde tercih edebileceğiniz en başarılı yazılımlardan biri kuşkusuz Adobe XD CC. Ne var ki, PS ile her alanda önde olmayı başaran Adobe, söz konusu UX tasarımı olduğunda Sketch’in karşısında güçsüz bir rakip. İşleri tersine çevirmek isteyen Adobe, XD CC’nin ücretsiz sürümünü kısıtlamasız şekilde yayınlayarak çarşıyı pazarı karıştırmak istiyor.

Peki, XD CC harbiden ne kadar ücretsiz?

Ücretsiz sürüm olarak sunulacak olan Adobe XD CC, Adobe tarafından “Adobe XD CC Starter” paketi olarak adlandırılıyor. Hiçbir ücret ödemeniz veya Adobe ürününe sahip olmanızı gerekmeksizin, Adobe XD CC Starter paketini hemen kullanabilirsiniz. Adobe XD CC Starter şu an için tasarımcıların en çok tercih ettiği Windows ve macOS platformlarınca destekleniyor.

Deneme sürümü veya demo tarzı kısıtlamalara tabi tutulmamasına rağmen Adobe XD CC Starter’ın ücretli Adobe XD CC Starter ile minik farklıkları var. Bu detayları düşündüğümüzde, Adobe’un Adobe XD CC Starter’ı Freelancer çalışanların kullanımına uygun olarak geliştirdiği bir bakışta anlaşılıyor. Şöyle ki;

  • Ücretsiz planda sadece tek bir paylaşımlı prototip üzerinde çalışırken, ücretli sürümde sınırsız paylaşımlı prototip üzerinde çalışabiliyor.
  • Ücretsiz planda sadece tek bir aktif tasarım özellikleri yer alırken, ücretli sürümde bu açıdan da bir sınırlandırma getirilmiyor.
  • Adobe, ücretsiz Adobe XD CC kullanıcılarına çalışmalarını barındırabilecekleri 2 GB büyüklüğünde bulut depolama alanı sunuyor, ücretli kullanıcılar ise 100 GB bulut depolama alanından faydalanabiliyor.
  • Ücretsiz sürüm için en kritik özellik Typekit Free sınırlı sayıda yazı tipi desteği sunuyor. Oysa ücretli planda yer alan Typekit Portfolio ile kütüphanedeki tüm yazı tipleri kullanılabiliyor.

Bildiğiniz üzere bir ürün için ödeme yapmıyorsanız, ürün sizsinizdir. Adobe’un ücretsiz çıkışıyla neyi hedeflediğini kestirmek şimdilik güç. Tasarımcıların kullanıcı alışkanlığı haline geldikten sonra ücretli planı satın almalarına teşvik etmek istemiş olabilir. Ya da tek amacı gardını piyasadaki muadili yazılımlar karşısında güçleştirmektir. Bilemiyoruz…

WLinux: Windows 10’a Özel Geliştirilen İlk Linux Dağıtımı
İlginizi Çekebilir!

WLinux: Windows 10’a Özel Geliştirilen İlk Linux Dağıtımı

Microsoft’un Linux camiasına karşı beslediği hissi duygular geçtiğimiz yıl ilk meyvelerini vermeye başladı. Şu an Windows kullanıcıları Ubuntu, Debian ve Kali başta olmak üzere birçok popüler Linux dağıtımını Windows 10’da ...

Adobe XD CC Starter ile güçlü özellikleri sizi bekliyor!

Adobe XD CC’nin yeni sürümü ve özellikle son 6 ayda aldığı güncellemeler evlere şenlik özelliklerden oluşuyor. Sketch çalışmasını içeri aktarmak, tut/sürekle tarzı sembol değişimleri, birden fazla artboard’ı yapıştırabilme, projeyi dışarı aktarmak için şifre koruması opsiyonu bunlardan yalnızca birkaçı.

XD ekibi, en azından şimdilik yazılımın ücretsiz olacağı ve sürekli güncellemelerle daha güçlü ve profesyonel bir arayüz tasarım aracına dönüştürüleceğini iddia ediyorlar. Yine de XD’nin kullanıcı alışkanlıklarını değiştirmeyi başarıp başaramayacağı veya Sketch’in karşısındaki savaşı şu anlık belirsiz.

Adobe XD CC’yi ücretsiz indirmek için buraya tıklayabilirsiniz

Adobe’un tasarımcılara yönelik kıyağı hakkında siz ne düşünüyorsunuz ve sizce Adobe’un uzun vadeli planı ne olabilir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al