wmaraci reklam

Amazon Resmen Türkiye E-Ticaret Sektörüne Girdi!

Amazon’un tezgahını Türkiye pazarına taşıyacağı medyaya yansımış, fakat resmi başlangıcın ne zaman olacağı açıklanmamıştı. Bugün tüm bekleyenlerini sevindiren Amazon, amazon.com.tr internet adresi üzerinden resmen ve fiilen Türkiye’deki operasyonlarını başlattığını duyurdu. Amazon’un internet sitesine ilk defa giriş yapan kullanıcılar, Amazon’un Türkiye operasyonlarını başlattığını duyuran, hemen aşağıdaki duyuru mektubuyla karşılaştılar.

Amazon şu an için 15 farklı kategoriden milyonlarca ürünle tüketicilerin karşısına çıkacağını ve henüz hizmetlerinin Türkiye’deki yolculuğuna yeni başladığını bildirerek, Amazon’dan alışveriş yapmak isteyen meraklı tüketicilerin beklentilerini yükseltmeyi başardı. Gün içinde Amazon’da bazı kârlı fırsatlar görüldü fakat kullanıcıların çoğu Amazon’a artı katan servisleri görememiş olmaktan dolayı şikayetçi. Amazon Prime, Amazon Echo, EchoDot, Tap, Kindle ve Alexa benzeri merakla beklenen Amazon’un ürünlerinin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli değil.

Amazon Türkiye Neler Satacak?

Amazon Türkiye’nin karşılama mektubuna göre ilerleyen dönemde daha çok kategori görebileceğiz ancak şu an için satışlar 15 kategoriyle sınırlı tutulacak. Bu kategorilerin listesi ve kapsamlı ürün içeriğ ise şöyle:

  • Cep Telefonları
  • Bilgisayar: Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, sürücüler, depolama cihazları vb.
  • Fotoğraf Makinesi: Fotoğraf makineleri, kameralar, teleskoplar, fotoğrafçılık ürünleri
  • Elektronik Aksesuarlar:Ses, video, kamera, fotoğraf, cep telefonu, otomobil elektroniği, bilgisayar ve ofis aksesuarları
  • Elektronik Ürünler: TV'ler, CD çalarlar, araba ses sistemleri, GPS
  • Kişisel Bakım Aletleri:Saç kurutma makinesi, fön makinesi, elektrikli tıraş makinesi gibi elektrikle ya da pille çalışan kişisel bakım aletleri
  • Ev Gereçleri ve Dekorasyon: Elektrikli el aletleri, tesisat, elektrik, inşaat malzemeleri, hırdavat, dekorasyon ürünleri vb.
  • Ev ve Mutfak Ürünleri:Mutfak gereçleri, küçük mutfak aletleri, ütü, elektrikli süpürge, mobilya, dekorasyon, banyo ürünleri, zücaciye, ev aksesuarları, ısıtma ve soğutma çözümleri gibi ürünler
  • Oyuncaklar ve Oyunlar:Çocuk ve okul öncesi öğrenme ve öğrenme oyuncakları, bebekler, kahraman figürleri, aile oyunları, el sanatları, hobi ürünleri vb.
  • Oyun Konsolları ve Oyunları: Oyun konsolları, oyunlar, konsol aksesuarları
  • Kitap: Kitaplar, takvimler, dergiler, diğer yayınlar
  • Bebek Ürünleri (Kıyafet Hariç):Bebek yatak odası, emzirme ve besleme ürünleri, güvenlik ekipmanları, alt değiştirme ürünleri gibi
  • Kırtasiye ve Ofis Ürünleri: Okul ve eğitim malzemeleri, kalemler, defterler, sarf malzemeleri, ofis mobilyası, yazıcılar, projektörler, hesap makineleri vb.
  • Spor & Outdoor Ürünleri: Egzersiz ve fitness ürünleri, outdoor sporları, bisiklet, aksiyon sporları ürünleri, av malzemeleri, tekne ve balıkçılık ürünleri vb.

Evcil Hayvan Sağlığı Sitelerine İhtiyaç Artıyor
İlginizi Çekebilir!

Evcil Hayvan Sağlığı Sitelerine İhtiyaç Artıyor

Elbette ülkemizde ihtiyaç duyduğumuz pek çok çeşitli içerik ve bu içeriklerin üretileceği kategorik sitelere ihtiyaç var. Biz de sitemizde ara sıra okurlarımıza fikir vermesi adına bu siteleri belirtiyoruz ve nasıl ihtiyaç olduğuna ...

Amazon Teslimatları Nasıl Yapılacak?

Söz konusu Amazon olunca, potansiyel kullanıcılarının en çok merak ettiği soruların başında Amazon Türkiye’nin hangi kargo şirketini ve ulaştırma seçeneklerini sunacağı sorusu oluyor. Ülkemizdeki teslimatlar için MNG Kargo ile anlaşan Amazon Türkiye, müşterilerine standart teslimat ve ekspres teslimat olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor.

Standart teslimat ile gönderilen ürünler büyük şehirler ve tüm kırsal kesimleri kapsarken, Ekspres teslimat ile 1 iş gününde teslimat şu an için sadece İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’deki adreslere yapılabiliyor. Standart teslimatlarda ulaştırma süresi 2-7 iş günü arasında farklılık gösterirken, ekspres teslimatta süreç 1 ila 2 iş günü arasında değişebiliyor. Kırsal alanlar için henüz ekspres teslimat seçeneğinin sunulmadığını ve ekspres teslimatın her üründe seçilemediğini de belirtmiş olalım.

Amazon Türkiye üzerinden verilen siparişlerin teslimatları Pazartesi ile Cumartesi günleri arasında yapılırken, Pazar günleri ve resmi tatillerde teslimat işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Amazon Türkiye için Kargo Ücret Ne Kadar?

Standart teslimat için kargo ücreti 4.90 TL iken, 100 TL ve üzeri alışverişlerde standart teslimatlarda kargo servisi ücretsiz sunuluyor. Ürüne hızlıca ihtiyacınız varsa 100 TL ve üzeri alışverişlerde ekspres teslimat için 7.90 TL ödeyerek kargonuzun yolunu gözlemeye başlayabilirsiniz.

Amazon Türkiye’nin, E-ticaret sektörüne yeni bir bakış açısı kazandıracağı ve birçok e-ticaret sitesini gölgede bırakacağı düşünülüyor. Amazon Türkiye’yi siz nasıl buldunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al