wmaraci reklam

Analytics’i Ne Kadar Verimli Kullanıyorsunuz?

Analytics iyi kullanıldığında sitemiz hakkında pek çok değerli bilgiyi veren bir kahin ya da bir doktor olarak düşünülebilir. Buna karşın pek çok site sahibi yalnızca günlük tekil kullanıcı sayılarını ve sayfa görüntülerini görmek için sistemi ziyaret ediyor. Gelin bu yazıyla analizleri değerlendirirken nelere dikkat etmeliyiz paylaşalım.

Elbette sitemize giren günlük kullanıcı sayısı ve sayfa görüntülenme sayıları da önemli. Ancak gerçekten doğru bir analizin ardından yapılacak çalışma ile, kötü trafiği göze çarpan bir site bir sene sonra trafiğini 10’a ve fazlasına katlayabilir. İşte bu noktada Analytics ihtiyacımız olabilecek neredeyse her veriyi bizim için derliyor. Elbette sistem birbirinden detaylı pek çok raporu içerisinde barındırıyor ancak bizim amacımız her kullanıcının kolaylıkla faydalanabileceği araçları anlatmak olacak. Eğer daha kapsamlı bir içerik talebiniz olursa bunu da göz önünde bulundururuz tabii ki.

Ortalama Oturum Süreleri ve Hemen Çıkma Oranları

Kullanıcıların sitenizde ne kadar vakit geçirdiği de çok önemli, sitenizi terk etmeden önce kaç sayfa gezdiği de… Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Google’ın arama sonuçlarını sıralarken bunları algoritmasında değerlendirdiği oldukça açık. Analytics genel raporunda dahi bu verileri işte tam olarak bu yüzden yöneticilerle paylaşıyor. Ancak daha iyi bir biçimde incelememiz de mümkün.

Davranış, Site İçeriği, Ayrıntılı Site İçeriği yoluyla sol bardan seçimlerimizi yaptıktan sonra önümüze çıkacak sayfa çok önemli. Bu sayfada seçeceğimiz tarihlerde hangi sayfamızın ne kadar görüntülenme aldığını ve bu görüntülemelerde hemen çıkma oranlarını, sitede kalma sürelerini görebiliyoruz. Buradan yola çıkarak geliştirmemiz gereken içeriklerimizle ilgili daha doğru fikirler edinebilir ve aksiyon alabiliriz.

Hatasız Kul Olmaz; Muhtemelen Yanlış Telaffuz Ettiğiniz 13 Şey
İlginizi Çekebilir!

Hatasız Kul Olmaz; Muhtemelen Yanlış Telaffuz Ettiğiniz 13 Şey

Yazmalı çizmeli web dünyasında kullanıcıların tümü için bir kelimeyi telaffuz etmek ana dilimizi bilmek kadar kolay. Elbette sadece kendi dilimizi bilerek yabancı bir platformda ayakta durmaya çalıştığımız gerçeğini göz önüne a...

Karşılaştırma Araçları En Büyük Dostumuz

Sitemizde işler yolunda gitmemeye başladığında, nelerde bir sorun olduğunu anlamak mı istiyoruz? İşte bu noktada da karşılaştırma aracı elimizden tutuyor. Önceki haftayla bulunduğumuz haftaya da göz atabiliriz, aylara ve hatta yıllara da… Bu sayede kullanıcı hareketlerini, trendleri gözlemleyebiliriz ardından da harekete geçmek daha basit olur. Sonuçta hastalığa tedavi üretmek için önce hastalığın ne olduğunu gözlemleyebilmeliyiz değil mi?

Karşılaştırma aracı yardımıyla sosyal medya trafik akışımızı da kontrol edebiliriz. Örneğin sayfalarımızdan geçmişte ne kadar trafik alıyorduk ya da bugün getirileri nelerdir diye merak ettiğimizde takip etmemiz gereken yol oldukça basit. Edinme, Tüm Trafik, Kaynak/Aracı seçenekleriyle ilerledikten sonra karşılaştırmak istediğimiz tarihleri seçebilir ve detaylı grafiğe göz atmaya başlayabiliriz.

Demografik Verileri de Es Geçmeyin

Eğer çok niş bir internet siteniz yoksa demografik verilere göz atmanın önemi çok büyük. Kitlenizin yaş aralığı, yaşadığı bölgeler, hoşlandığı şeyler Analytics algoritması tarafından derleniyor. Bu sayede sitenizde yarın hangi şehrin gezilecek yerlerini yazmak istediğinize, hangi yazınızdan hangi tatlı tarifine link vermeniz gerektiğine karar verebilirsiniz. Bu tip araçların kullanım oranları, sitelerin başarılarıyla eş değer bir grafiğe sahip diyebiliriz.

Analytics’de bakmadan çıkmam dediğiniz başka bir araç bulunuyor mu? Bizimle ve okurlarımızla paylaşırsanız çok seviniriz. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al