wmaraci reklam

Android 7.1 Güncellemesi Yolda!

Henüz birçok markanın amiral gemisi sayılabilecek modeller dahi Android 7.0 güncellemesini alamamış olmasına karşın Google hızla ilerlemeye ve Android’i geliştirmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce gerçekleştirdiği etkinlikle yeni ürünlerini tanıtan Google, Android 7.1 işletim sisteminin de geliştirilmeye başlanacağının sinyallerini vermişti. Muhtemelen 2017 ile birlikte başta Pixel ve güncellemeleri öncelikli olarak alan cihazlarda göreceğimiz Android 7.1, Android kullanıcılarına hangi özellikleri sunacak?

3D Touch Benzeri İşlevler Android’e Geliyor!

İlk defa Apple’ın iOS işletim sisteminde tanıma şansına sahip olduğumuz 3D Touch teknolojisi Android 7.1 ile birlikte Android kullanıcıları için de kullanılabilir olacak. Aslında 3D Touch, Apple’ın öne çıkan cihazlarında ekran teknolojisi sayesinde kullanılabiliyor. 3D Touch’a sahip olan ekranlar, ekrana dokunma mı yoksa bastırma hareketi mi yaptığınızı anlıyor ve böylece belirlenen kısayol işlevleri işletim sistemi tarafından kullanıcıya yansıtılıyor.

Android 7.1 işletim sisteminde sahip olunacak 3D Touch tam olarak böyle bir şey olmayacak, zira Android köşesindeki cihazların hiçbiri 3D Touch teknolojisini donanım olarak desteklemiyor. Muhtemelen getirilecek yeni özellikle ekrana baskı uygulamak yerine parmağımızı uzun süre basılı tutmamız gerekecek.

Bu işlevler Android 7.1’de çoğunlukla kısayollar için kullanılacak. Örneğin, mesajlar uygulamasının simgesine parmağınızı uzun süre basılı tuttuğunuzda son olarak mesaj gönderdiğiniz kontakları görebilecek ve bu sayede hızlıca erişimde bulunabileceksiniz.

Bu Haber Patlar; Note 7 Tekrardan Piyasaya Sürülüyor!
İlginizi Çekebilir!

Bu Haber Patlar; Note 7 Tekrardan Piyasaya Sürülüyor!

Akıllı cihaz dünyasının en skandal modeli olan Samsung Galaxy Note 7, çıkış yaptıktan bir süre sonra dünyanın dört bir tarafında çatapat gibi patlamış ve Samsung cihazları geri toplamak için atağa kalkmıştı. Yeni nesil dünyan...

Nur Topu Gibi Sesli Asistanımız; Google Asistan

Apple'ın Siri’si ve Microsoft'un Cortana’sı derken Google tarafında bu işleri halleden ayakçı asistanımız “OK Google” gelecek güncellemeyle birlikte nur topu gibi bir Google Asistan’a dönüşmüş olacak. Google Asistan’ı etkinlikte tanıtılan Pixel modellerinde de görmüştük ve hala işlevler açısından Siri’nin gerisinde kaldığı gün ışığı kadar ortada. Yine de bu Android platformunda sesli asistanların pekiştirilmesi açısından iyi bir adım olacaktır.

Dahili Klavyemiz Yolda

Yeni gelecek Android sürümüyle birlikte uzun süredir kullanıcıların görmek istediği saf Android yapılı klavyeyi de cihazlarımız içerisinde görmek mümkün olacak. Arttırılmış özelleştirme seçeneklerine sahip olacak olan bu klavye emoji ve GIF desteğiyle de gönlümüzü fethetmeye aday. Tabii, ne derecede başarılı olacak ve bizi 3. parti klavye uygulamalarından kurtaracak tartışılır.

Depolama Yöneticisi ile Çerden Çöpten Kurtulmak

Android’in en büyük eksikliklerinden biri de gereksiz dosyaları saptamak ve bu dosyaları kaldırarak hem işletim sistemi hem de depolama alanı üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilmek. Bu işleri halletmek için Android’de şimdilik 3. parti yazılımlar kullanılırken 7.1 sürümüyle birlikte yerleşik uygulama olarak depolama yöneticisine sahip olacağız.

Daydream VR Desteği

Google’ın etkinliğinde yeni arttırılmış gerçeklik gözlüğü olan Daydream VR da tanıtılmıştı. Yenilenecek işletim sistemi sürümü Daydream VR’ı destekleyecek şekilde de çeşitli optimizasyonlardan geçirilecek. Elbette güncelleme işin yalnızca yazılımsal boyutunu halledecek. Haliyle Daydream VR donanım olarak yeni çıkacak olan cihazlar ve sonrasında kullanılabilir olacak. Yani, eski cihaz sahipleri için Daydream VR filan yok.

Android işletim sisteminin bu kadar hızlı gelişmesi kullanıcıları elbette sevindirecektir. Peki, Android 7.1 için temeller atılmış ve geliştirmelere başlanmışken hala cihazlarına 7.0 güncellemesini dahi sunamayan üreticilere ne demeli?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al