wmaraci reklam

Apple, Elektrikli Araba (iCar) Üretse Tasarımı Neye Benzerdi?

Çok değil,  sadece birkaç yıl kadar geriye gittiğimizde Apple’ın elektrikli araba üretimine başlamaya hazırlandığıyla ilgili onlarca dedikodu ve sızıntı haberi okuyabilirdiniz. Bu haberlere göre muhtemelen elektrikli araçlar olacak iCar modelleri ilk defa asfaltta 2019 yılında görülecekti.

Apple kanadından resmi ağızdan yıllar geçmesine rağmen açıklama gelmediğine göre muhtemelen iCar’ı 2019’da bırakın yollarda görmeyi, üretim bandında bile göremeyeceğiz. Bunu gören bazı yetenekli tasarımcılar mevzuya çok içerlenmiş olmalı ki, “Apple yapmazsa biz iCar yaparız” diyerek iş başına geçmiş ve Apple’ın Mac’lerinden ve iPhone’dan ilham alarak Apple için elektrikli araç konseptleri geliştirmiş.

Apple elektrikli araçları için nasıl bir konsept düşünür bilinmez ama ClickMechanic’teki arkadaşların hayal gücü ve ortaya çıkardıkları iCar konseptleri gerçekten etkileyici olmuş. Siz de performansı yüksek ve tasarım harikası birer çevre dostu bu araçlardan birine sahip olmayı düşünmez miydiniz?

iCar Macintosh

iCar Machintosh, Apple’ın 1984 yılında görücüye çıkardığı Apple Macintosh 128k model bilgisayar baz alınarak geliştirilmiş. O zamanların bilgisayarları ve birçok ürününde kullanılan plastik yapı bu araçta da ön planda tutulmuş. Yumuşak ve keskin hatların bir arada kullanımı düşünülürse, bu iCar harika bir nostalji aracı olarak asfaltın tozunu attırabilirdi.

iCar G3

iCar G3 modeli Apple’ın 1998 yılında görücüye çıkardığı iMac G3 modeli ilham alınarak tasarlanmış. Görünebilir ve arkadan motora sahip olan bu araç, küçük boyutlarıyla da şehir hayatına kolayca uyum sağlayacak ve dar alanlara kolayca park edilebilecek şekilde tasarlanmış. iCar G3’ün birçok farklı renk seçeneği olduğunu da unutmayalım.

Çekim 101: Gelin Renk Filtresi Konuşalım
İlginizi Çekebilir!

Çekim 101: Gelin Renk Filtresi Konuşalım

Bugün sizlere çekimlerinizde yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir diğer başlığı hazırladım. Bu yazıda konumuz harika bir renk dengesini sağlamak olmayacak. Elbette yarın başka bir yazıda buna yönelik de konuşabiliriz. Bu yaz...

iCar Power

iCar Power, sizi Apple’ın PowerBook G4’ü zamanlarına götüren ve alüminyum yapısıyla dikkat çeken en havalı görünümlü iCar modellerinde biri. Kendini güvende hissetmek isteyen ve ağır yükler taşımak isteyenler için iCar Power ideal olabilirmiş.

iCar Air

Süper hafif ve ince olarak geliştirilen iCar Air,  MacBook Air’den ilham alınarak geliştirilmiş. Sade ve  daha önce görülmemiş dizaynı sayesinde inanılmaz yüksek süratlere birkaç saniyede çıkabilmesi düşünülüyormuş.

iCar 7

iCar 7 sizin de tahmin edebileceğiniz gibi iPhone 7’nin tasarımdan ilham alınarak geliştirilmiştir. Benzersiz siyah görünümüyle dikkatleri üzerine çeken bu otomobil göründüğü kadar da güçlüymüş.

Siz olsanız hangi iCar modelini tercih etmek isterdiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al