wmaraci reklam

Elveda Baba: GoDaddy Logosunu Değiştirdi (Evet, Yine)

Uzun uzun yıllar önce (aşağı yukarı 1997), hafta sonlarını Herkül: Efsanevi Maceralar ve Zeyna: Savaşçı Prenses’i izleyerek büyüyen bir çocuk vardı. O da tüm yaşıtları gibi bir Hotmail hesabına sahipti ve fakat kendinden başka kimlerin bir mail adresi olduğunu bilmiyordu. O çocuk size de tanıdık geldi mi?

GoDaddy tüm bu nostaljik durumların vuku bulduğu yıllarda doğdu. Herkesin internette var olmasını, yaratıcı işler yapması ve dünyayı değiştirecek internet sitelerinin kurulmasını hedefliyordu. O iş, pek GoDaddy’nin planladığı gibi gitmedi ama olsun. 2005 yılında küçük bir çoğun bile alan adı almak istediğinde ilk tercihi olunca GoDaddy dünyanın en kapsamlı ICANN onaylı Registar firmasına dönüştü.

Yıllar su gibi akıp geçerken internet değişti. GoDaddy’nin logosu da öyle, hem de birkaç kez. 90’lı yıllarda GoDaddy’nin logosu (yukardaki) zamanı çerçevesinde değerlendirildiğinde kabul gören, başarılı bir logoydu. Modern tasarım anlayışının değişmesiyle birlikte eski moda görünen logo, son olarak 2016 yılında revize edilecek aşağıdaki halini almıştı.

Minimalist logoların etkisi altında kalan GoDaddy, logosunda yeni bir değişiklik yaparak ikonik baba maskotunu kaldırma kararı aldı. Ayrıca siyah ana renginde kullanılan logo artık GoDaddy’de, gazetelerde, sevdiğiniz diziye zart diye ikiye bölen reklam kuşağında ve YouTube’un video arası reklamlarında karşınıza yeşil olarak çıkacak:

GoDaddy’nin radikal logo değişimine neyin neden olduğu bilinmez fakat baba maskotun GoDaddy’e son yıllarda pek yaramadığı kesindi. Her ne kadar zamanla logo üstünde minik revizeler yapılsa da, sürekli aynı maskotun görünmesi yapılan değişikliklerin gölgede bırakılmasına neden oluyordu.

GoDaddy’nin yeni logosu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Beğendiniz mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al