wmaraci reklam

Arama Motorlarını Doğru Kullanmak Kazanç Getirir

Okullarda öğretilmeyen çok önemli hayat dersleri vardır ve bunları tecrübeyle ve yetenekle harmanlayarak süreç içerisinde öğrenmek gerekir ya hani. İşte bana soracak olursanız arama motorlarından faydalanabilmek işte tam olarak bu durumun önemli örneklerinden birisi.

Yazıya başlamadan söyleyelim. Bu yazı bir ‘SEO’ içeriği değil ve size optimizasyonlarla ilgili kazanç sırları vermeyecek. Bu yazı içten içe hepimizin bildiği bir gerçeğe dokunacak. Arama motorlarında doğru aramaları yapmak o kadar önemlidir ki insanı meslek sahibi yapabilir ya da entelektüel dünyanın kapılarını aralayabilir. Peki, İletişim Fakülteleri de dâhil olmak üzere eğitim sisteminin herhangi bir yerinde yer almayan bu durumla ilgili neler paylaşabiliriz? Gelin en azından bir deneyelim ve bu sayede faydaları da daha net bir şekilde ortaya çıksın.

Ne Aradığınızı Bilin

Konuyla ilgili araştırma yaparken ne aradığımızı bilmek, bunu doğru ifade edebilmek ve doğru kaynakları tespit edebilmek oldukça önemli. Muhteşem algoritmalara sahip olsalar da arama motorlarının doğrudan doğruya ne düşündüğünüzü anlayabilmesi pek kolay değil. Dolayısıyla bir şeyi ‘Google’lamak’ aslında Google’ı yalnızca bir araç olarak kullanma olanağı yaratıyor.

Aramanızla ilgili temel bilgiye sahip değilseniz ve arama motorlarına yabancıysanız “Ücretsiz Site Kurmak” aramasını yaptığınızda, karşınıza çıkan alternatifler arasında tam olarak aradığınızı bulamayabilirsiniz. Çünkü bu konuda atılım yapan markaların reklamlarıyla karşılaşmamız oldukça muhtemel olacaktır. Diğer bir yandan bu aratma bizi WordPress gibi ücretsiz CMS sistemleriyle de tanıştırmıyor doğrusu. Dolayısıyla uygun bir barındırma servisiyle, WordPress altyapısında, alan adımızı satın alarak yola çıkmanın daha profesyonelce olduğunu duymak için, bu bilgiyi öğrenmek için arama motorunu da doğru kullanmamız gerekiyor.

Diğer bir yandan yine doğru aramaları yapmak uygun fiyatlı servislere ulaşmamızda da yardımcı olacağı için hem profesyonel anlamda kendimizi geliştirebiliriz, hem de tasarruf yapmayı başarabiliriz ve paramız da cebimizde kalır.

Fakat şunu da unutmamakta fayda var. Hem Google gibi arama motorları İngilizce aramalara daha doğru tepkiler veriyor ve daha iyi sonuçlar çıkartıyor, hem de İngilizce konuşabilen insan sayısından dolayı bu dilde çok daha fazla içerik üretilebiliyor. Bu nedenle özellikle teknik başlıklarda yabancı dilden faydalanmak da kazanç kapılarının aralanmasında bir rol oynayabilir.

Serbest Yazarlık Hakkında Konuşulmayanlar
İlginizi Çekebilir!

Serbest Yazarlık Hakkında Konuşulmayanlar

Yazı yazmak, ekmeğini kalemiyle çıkarmak, yaratıcı işlere imza atmak gerçekten harika ve kabul edelim ki imajı da hiç fena sayılmaz. Ancak burada görülmeyen, konuşulmayan bazı noktalar bulunuyor. Gelin bu yazımızla bu noktalara parma...

Nasıl Arayacağınızı Bilin

Arama motorlarının ekstra araçlarından faydalanmayı kavramanın da önemli olduğunun altını çizelim. Bir aramayı kelimesi kelimesine yapmakla, doğrudan aratmak arasında epey fark olabiliyor bu nedenle istediğimiz sonuçları sıralayamayabiliyoruz. Bu araçlar arasında oldukça faydalı filtrelerin bulunduğunu hatırlayalım ve onlardan sık sık faydalanalım. Bu sayede hangi dil, bölge özelinde arama yaptığımızdan tutun da özellikle görsel aramalarımızda görselin renginden ve boyutuna kadar seçimler yapabiliriz. Bir arama motorunu doğru kullanmak ve tüm fonksiyonlarından faydalanmak bizlere doğrudan bir gelir kapısı oluşturmayabilir. Ancak gelir elde edebileceğimiz çok fazla kapının anahtarı da yine burada bulunuyor. Yeter ki biz erişmeyi, kullanmayı bilelim.

Arama motorlarını profesyonel işlerinizde sıklıkla kullanıyor musunuz? Yabancı dilde araştırma yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al