wmaraci reklam

Assassin's Creed Serisinin Kronolojik Sıralaması

Assassin's Creed serisi, Ubisoft'un çıkardığı en kült oyun serilerinden birisi. Dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahip olan serinin geçtiğimiz gün çıkan son oyunu Assassin's Creed: Mirage, büyük beğeni toplamış ve satışlarda da ciddi rakamlar elde etmeyi başarmıştı. Peki Assassin's Creed serisine yeni başlayacaklar veya seriyi tekrar bitirmek isteyenler, kronolojik sıralamaya göre hangi oyundan başlamalı?

İlk Oyun: Assassin's Creed Odyssey

Milattan Önce 431 ile 422 yılları arasında geçen AC: Odyssey, tüm oyunlardan tam 400 yıl öncesini anlatıyor. Henüz suikastçi yani Assassin teriminin ortaya çıkmadığı zamanlara odaklanan oyun, çok sayıda RPG ve aksiyon barındırmasıyla bir hayli fazla beğenilmişti. Spartalıların zamanında geçen oyun, kronolojik sıralamaya göre ilk sırada yer alıyor.

Oyun Motorları, Mimari Programların Yerini Alacak mı?
İlginizi Çekebilir!

Oyun Motorları, Mimari Programların Yerini Alacak mı?

Benzer programlardan destek alındığını sıklıkla gördüğümüz alanlardan oyun motorları ve mimari programlar arkalarındaki büyük desteklerle geliştirilmeye devam ediyor. Anca dijitalde üretilip, dijitalde tüketilmesi nedeniyle daha h...

İkinci Oyun: Assassin's Creed Origins

Milattan Önce 49 ve 44 yılları arasında geçen AC: Origins, bizi Antik Mısır'a, firavunların diyarına götürüyor. Yine oldukça çok RPG öge barındıran oyun, serinin kronolojik olarak oynanması gereken ikinci oyunu olarak geçiyor.

Üçüncü Oyun: Assassin's Creed Mirage

AC: Mirage, serinin en son çıkan oyunu olsa da işlediği hikaye bakımından sıralamaya göre oynanması gereken üçüncü oyun olarak geçiyor. Bizi Bağdat'a götüren oyunda 17 yaşındaki acemi hırsız Basim Ibn Ishaq'ın nasıl suikastçiye döndüğüne tanıklık ediyoruz.

Dördüncü Oyun: Assassin's Creed Valhalla

Ubisoft'un bizi Viking dönemine götürdüğü AC: Valhalla, hikayesi ile seride oynanması gereken dördüncü oyun. 60 saatlik ana hikaye sunan ve İskandinav mitolojisine odaklandığımız oyunda İngiltere ile Vikinglerin arasındaki savaştan sağ çıkmaya ve bir suikastçiye dönüşmeye çalışıyoruz.

Beşinci Oyun: Assassin's Creed

Efsanevi Assassin's Creed serisinin başladığı oyun olan serinin ilk oyunu, AC: Valhalla'dan tam 300 yıl sonrasını anlatıyor. Altair Ibn'La-Ahad'ı canlandırdığımız oyunda, suikastçilerle tapınakçıların savaşı arasında kalıyoruz.

Altıncı Oyun: Assassin's Creed II

1476 ile 1499 yılları arasında tapınakçılara karşı amansız savaş veren suikastçilere odaklanan serinin bu oyununda Ezio Auditore da Firenze'yi canlandırıyoruz. Her ne kadar AC 2, serinin ikinci oyunu olsa da hikaye bütünlüğü için listede altıncı sırada oynanması gerekiyor.

Yedinci Oyun: Assassin's Creed Brotherhood

Suikastçiler birliğinin hayatımıza girdiği ilk oyun olan AC: Brotherhood'da, tapınakçıların eline geçen Apple of Eden'in peşine düşüyoruz. Kutsal bir obje olarak kabul edilen Apple of Eden'i elde ederken soluğu İtalya'da alıyoruz.

Sekizinci Oyun: Assassin's Creed Revelations

1511 ile 1512 yılları arasına odaklanan oyunda soluğu İstanbul'da alıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nun da dahil olduğu oyunda, yaşlanan Ezio ile atası Altay'in kütüphanesini aramaya çıkıyoruz.

Dokuzuncu Oyun: Assassin's Creed IV Black Flag

1715 ile 1722 yılları arasına odaklanan oyunda Ubisoft bizi Karayip'lere, korsanların hayatına götürüyor. Deniz savaşlarının da hayatımıza dahil olduğu oyunda AC: III'ün 40 yıl öncesini görüyoruz. 18. yüzyılın korsanı olan Edward Kenway'i bir suikastçiye çevirdiğimiz oyun, belki de AC serisinin en çok beğenilen oyunlarından birisi.

Onuncu Oyun: Assassin's Creed Rogue

1752 ile 1760 yılları arasında geçen AC: Rogue, AC IV Black Flag ile AC II arasındaki hikaye bütünlüğünü sağlıyor.

On birinci Oyun: Assassin's Creed III

1754 ile 1783 yılları arasına odaklanan oyunda soluğu bu sefer Amerika'da alıyoruz. Amerikan devrimi sırasında karakterimiz Connor'ı bir suikastçiye döndürüyoruz.

On ikinci Oyun: Assassin's Creed Unity

1789 ile 1794 yılları arasında geçen oyunda ise bu sefer kendimizi Fransız devriminin tam ortasında buluyoruz. Fransız suikastçi Arno Dorian'ı canlandırdığımız oyun, serinin ana hikayesindeki bazı eksik noktaları da tamamlamayı başarıyor.

On üçüncü Oyun: Assassin's Creed Syndicate

1868 yılına odaklanan serinin bu oyununda ise Jacob ve Evie Frye adında iki ana karakteri oynuyoruz. İkiz olan bu karakterlerimizin ikisini de altın çağını yaşayan İngiltere'de birer suikastçiye çevirmeye çalışıyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al