wmaraci reklam

Atom Kod Editörü Artık Gerçek Zamanlı Ortak Çalışma İmkanı Sunacak

Geliştiricilerin“Kendin kodla kendin ye” zinciri olan Github’ın metin editörü projesi Atom kod editörü artık diğer kod editörleri karşısında öne çıkacak ciddi bir özelliğe sahip. Teletype olarak adlandırılan bu yeni özellik; birden çok geliştiricinin aynı anda aynı kod projesi üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışma yapmasına imkan tanıyacak.

Kod editörleri dünyası en aydınlık, pırıl pırıl zamanlarını yaşıyor. Alternatifsizlikler içinde ve karanlıkta uzun yıllar beklemek zorunda kalan geliştiricilerin şimdilerde kendi ihtiyaçlarını karşılayıp kafalarına yatan onlarca kod editörü var. Ücretsiz olması ve geniş özelleştirilebilme seçenekleriyle öne çıkmayı başaran Atom, bundan gayrı Teletype özelliğiyle de diğer kod editörlerinin önünde olmayı başaracak.

Atom’un Yeni TeleType Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Atom kod editörüne TeleType paketini kuran geliştiriciler, ekranın sağ alt köşesindeki buton yardımıyla üstünde çalıştıkları kod projesini bir ekip veya dilediği kullanıcılarla paylaşabiliyor. Projeye katılan diğer gelişticiler katılma isteğini onayladıktan sonra ekran üzerinde iki veya daha fazla imleç beliriyor. Ardından gerçek zamanlı olarak düzenleme aşaması başlıyor.

Ortak çalışan ve aynı kod dosyası üzerinden hareket eden geliştiriciler için Atom’un TeleType’ı kapsamlı bir kod arkadaşı olabilir diye düşünüyorum. Bazı gelişmiş kod editörlerinde de ortak çalışma özellikleri yer aldığı için Atom’un işi sade bu noktada bırakmaması ve özelliğini farklılaştırabilecek detayları da ihmal etmemesi gerekiyor.

Çalışma sırasında kodların uçtan uca şifreleme metoduyla koruma altına alındığı belirtiliyor. Şimdilik TeleType beta aşamasında olduğu için elbette bazı ufak eksiklikleri var. Önümüzdeki süreçte Atom geliştiricilerinin TeleType’ı stabil hale getirmesi ise çok beklememiz gerekmeyecektir.

En İyi CSS Framework'leri
İlginizi Çekebilir!

En İyi CSS Framework'leri

Bu yazımızda siz değerli tasarımcılar için büyük bir nimet olan CSS Framework’lerinden bahsedeceğiz. Öncelikle Framework ne demek, onu açıklayalım. Framework, yazılımın iskeletini oluşturan, fonksiyon ve sınıflardan oluşan geni...

Atom’u İndirin

Daha önce hiç bu Atom nedir ne değildir diye göz atmadıysanız ve kullandığınız kod editörünü değiştirip renkli maceralara açılmak istiyorsanız, TeleType özelliğinden sonra Atom’a bir şans vermeyi düşünebilirsiniz. Atom’u bilgisayarınıza indirmek için buradan Atom’un resmi indirme sayfasına ulaşabilirsiniz.

Çalışma verimliliği arttırmak ve Atom’u diğer kod editörlerinden ayrı bir çizgiye taşımak için güzel bir güncelleme olmuş, ne dersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al