wmaraci reklam

Backlink Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sunucu ve barındırma, alan adı alışverişlerimizden sonra sitelerimizin kaderini tayin eden önemli bir internet alışverişi biçimi de backlink diyebiliriz. Peki, bu alımları yaparken nelere dikkat etmeli ve nasıl hareket etmeliyiz?

Backlink, sitemizden kimlerin bahsettiğiyle ilgili bir konudur desek pek de hata yapmış olmayız. Sürekli birilerinden bahseden ‘dedikodu’ ortamlarında mı adı anılıyor ya da illegal abileri mi ondan bahsediyor? Yoksa efendi bir şekilde ilgili diğer siteler tarafından övülüp yönlendirmeler mi kazanıyor? İşte olayı gerçek hayatla yaklaştırmaya çalıştığımızda böyle bir durum elimize geçiyor. Backlink reklamcılığı internette bizden kimin, nasıl bahsettiği üzerine geliştirilen bir pazarlama stratejisidir. Şimdi gelin bu noktada tecrübelerle öğrendiğimiz ve genel geçere çok yakın olan çeşitli bilgileri sizinle paylaşalım.

Kategorik Uyum Çok Önemli

Gidip en büyük rakibinizden link alabiliyorsanız, beklemeyin ve alın. Ancak bunun dışında da benzer sitelerden, sizin kategorinizde içerikleri bulunan adreslerden tanıtım yazıları ve reklam alanları almak hiç mantıksız değil. Çünkü bağlantı kazanmanın en güzeli doğal süreçlerdir. Bu arama motorları için de, kullanıcılar için de geçerli. Mantıken alakasız iki site doğal yollarla bağlantı yönlendirmeyeceği için benzer kategoriler çok daha uyumlu olacak, hoş görünecektir.

Diğer bir yandan çok önemli bir detayı daha paylaşalım. Bağlantının tıklananı, trafik alanı makbuldür. Dolayısıyla benzer kelimelerde içerikleri bulunan sitelerden aldığınız bağlantılara kullanıcılar da ilgi göstereceği için bu maddenin önemi oldukça artıyor diyebilirim.

Trafiğinizi Yükseltin: Infinite Scroll
İlginizi Çekebilir!

Trafiğinizi Yükseltin: Infinite Scroll

Bir iş yapıyorsak elbette bu işi iyi yerlerde görmeyi de isteriz. Diğer bir yandan başarıya ulaşırken ilerlediğimiz yollardan bazen çok da duygusal olmamak gerekiyor. İşte mantık çerçevesinde trafiğinizi arttırabileceğiniz bir yol ...

Özgün İçerikler, Görsellerle Bağlantı Alın

Eğer bir reklam alanından doğrudan bağlantı alacaksanız, bunu özgün bir görselle yapmaya çalışabilirsiniz. Daha da önemlisi tanıtım yazısıyla aldığınız reklamlarda da özgün içeriklere bu bağlantıları yerleştirmek diyebiliriz. Zira her yerde aynı cümlelerle anılmanın ya da tıpatıp aynı görsellerle tavsiye edilmenin tahmin edebileceğiniz gibi ‘doğal’ bir yanı bulunmuyor. Bu yüzden harcayacağımız ücretin ve zamanın karşılığını iyi almak istiyorsak özgünlükten feragat etmemeyi öğrenmemiz şart.

Güvenilir Adresleri Araştırmaya Başlayın

Doğrusu güven bu konuda oldukça önemli. Size bugün bağlantı veren bir sitenin, yarın illegal bir başka siteye bağlantı vermeyeceğini ya da sizinle anlaştığı süreden önce bağlantıyı kaldırmayacağını bilmeniz ya da buna güvenmeniz gerekiyor.

Diğer bir yandan satın alım yapacağınız sitenin güvenilirliğinin yanı sıra siber saldırılara karşın güvenliği de sizin için önemli. Link aldığınız bu adresin spam skorunu yarın 100 olarak görmek emin olabilirsiniz ki çok üzücü bir durum olacaktır. Tabii bu çok yüzeysel bir anlatım oldu ancak, basitçe şöyle ifade edebiliriz. Site sahibinin tek yaptığı ucuz bir barındırma servisine ücretsiz arayüzle kurulum yapmak ve ardından onlarca eklentiyle işini yürütmek olduğunu düşünüyorsanız buradan alım yapmadan kaçın. Çünkü yarın bu eklentiler oldukça riskli açıklıkların başrol oyuncuları da olabiliyorlar.

Bağlantının Ne Kadar Yayında Kalacağını Sorun

Verilen linkin sitede ne kadar süre yayında kalacağı da çok önemli bir başlık. Paylaşımı yaptıktan üç ay sonra silerse hem aradığınız verimi alamayabilir, hem de daha da kötüsü zarar görebilirsiniz. Bu nedenle site sahibiyle süre konusunu şartlara bağlamak oldukça mantıklı olabilir. Pek çok alanda artık metne dayalı linklemelerin yayın hayatı boyunca geçerli bir şekilde yapıldığını biliyoruz.

Not: Alışverişlerinizde WM Aracı gibi platformlardan faydalanmanızı da öneririm. Yaptığınız anlaşmalarda güvence bu platformlar olabiliyor zira satıcılar hesaplarını riske atmak istemedikleri için anlaşma koşullarına bağlı kalıyorlar.

Peki, sizlerin dikkat ettiği başka önemli unsurlar bulunuyor mu? Yorumlarda paylaşarak diğer kullanıcılara ve bana yardımcı olabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al