wmaraci reklam

Bilgisayar Alırken Madencilikten Nasıl Daha Az Etkilenebiliriz?

Bilgisayar alışverişlerimiz konusunda, kripto para birimleri güç kazandıkça daha fazla zorlanır olduk. Çözüm üretmeleri için donanım üreticilerinin ellerine bakıyoruz ancak durumdan rahatsız olsalar da, çözüm üretmek pek kolay olmayacak gibi.

Yazıda işinize yarayacağına inandığımız öneriler yapacağız, ancak baştan da katkıda bulunalım. Donanım üreticileri, hiç satmadıkları kadar ekran kartı satabiliyor olmalarına rağmen durumdan çok rahatsızlar. Neden? Neden Asus, MSI gibi üreticiler bu noktada Nvidia ya da AMD gibi geliştiricilere yükleniyorlar. Güzel güzel fiyatlardan ekran kartı satmak neden şirketlerin rahatını bozuyor? Çünkü bu üreticiler, aynı zamanda diğer donanımları da üretiyorlar. Piyasadaki bütün ekran kartları madenciler tarafından sömürülünce, bilgisayar satın almak isteyen kullanıcılar alışverişlerini erteliyor ve diğer bileşenler stoklarda beklemeye başlıyor. Dolayısıyla dengeler o kadar kötü bir şekilde bozuldu ki, bundan aslında kazanç sağladığını düşündüğümüz büyük markalar dahi çok rahatsız oluyor. Zira bir kripto para madencisi, kurduğu ‘rig’ için yalnızca ekran kartları almakta ve diğer bileşenlere dokunmamakta.

Bilgisayar Almayacak mıyız?

Ekran kartları fiyatları uçtuğuna göre ne yapacağız? Bilgisayar almaktan vaz mı geçeceğiz? Bilişim alanının alt kollarından gelir sağlayan pek çok okurumuz için sistem alışverişlerini ertelemek kısa vadeli çözümler olarak görülse de aynı zamanda durumu da daha zor bir hale getirmekte. Sonuç olarak ülkemizde Dolar kurunun da ne olacağını kestirmek pek kolay değil ve beklemek süreci daha sancılı bir noktaya taşıyor diyebiliriz. Bu nedenle bilgisayar alalım, ancak akılcı ve mantıklı bir şekilde hareket etmeyi öğrenerek hareket edelim. Bu şekilde yaşadığımız zorlukları bir nebze azaltabiliriz.

En İyi Kulaklıklar ve Önerilen Kulaklık Modelleri
İlginizi Çekebilir!

En İyi Kulaklıklar ve Önerilen Kulaklık Modelleri

En iyi kulaklık olarak açtığımız bu başlıkta, öncelikle en iyi kulaklığın her zaman doğru alanda kullanılan kulaklık modeli olduğunu söylemeden, geçmek istemiyorum. Bu çarpıcı olan başlıkta, size kulaklık modelleri üzerinde y...

Hazır Sistemleri Tercih Edebiliriz

Bilgisayar mağazaları, ellerindeki diğer ürünleri de satmak istiyorlar. Bu da bizi mağazaların kurdukları hazır sistemlerin daha avantajlı fiyatlarla satıldığı gerçeğine yönlendiriyor. Sonuç olarak biz sistem düzenlerken mağazanın stok durumundan bir haber oluyoruz ve hazır sistemlerin daha kazançlı olduğu gerçeğinden uzak kalabiliyoruz. Onlar ellerindeki malzemelerin bolluğuna göre düzenlemeler yapsınlar, biz de çeşitli opsiyonlarla hareket ederek tercihlerimize göre olan cihazları satın alalım.

APU Bilgisayarlar da Fena Fikir Değil

Özellikle AMD’nin dâhili ekran kartı VEGA, geçmişten hatırladığımız dahili ekran kartı sistemlerine göre çok avantajlı olabiliyor. Çünkü VEGA, Dual RAM sistemleriyle çok verimli bir şekilde çalışabildiği için belli segmentin altındaki ekran kartlarını rekabette arkasında bırakabiliyor. Özellikle fiyatların gelecekte düşebileceğini düşünüyorsanız, ancak bir an önce bilgisayar almak istiyorsanız bu yolu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bu grafik işlem birimi sizi önümüzdeki aylarda idare edebilecektir.

Sistemi Ekran Kartsız Düzenleyip, İkinci Elin Kapısını Çalabiliriz

Burada uyarıyı baştan yapalım, ikinci el ekran kartı almak da çok riskli. Bu yüzden daha eski kartları almak gibi bir yola girebiliriz. Bu kartlar artık madenciler tarafından tercih edilmiyorlar ve sahipleri de yükseltmek istiyor. Dolayısıyla sistemimizi ekran kartı dahil olmayacak bir şekilde, güncel donanımlarla kurup, geçici bir şekilde (darboğaz yapmaması da önemli) ikinci el ekran kartıyla birleştirebiliriz. Her ne kadar tam anlamıyla istediğimiz verimi alamayacak olsak da, bu yol bizi fahiş fiyatlı ve hatta karaborsa ürünü diyebileceğimiz GPU’lardan koruyacaktır.

Siz madencilik ve bu eylemin ekran kartı piyasası üzerine olan etkileri için ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al