lostyazilim
tr.link

Bilgisayar ve İnternet Dünyasını Konu Alan Filmler ve Diziler

Bazen fantastik ve bilim kurgu bazense gerçek yaşantıların beyaz perdeyle örtülüşü. Bu içerikte mutlaka sizin de içinizdeki girişimci ruhunu kamçılayacak bir şeyler bulabilmeniz mümkün. Facebook’un hikayesi, Google çalışanı olmak, Linux dünyası ve belki internet korsanlığı. İşte internet ve bilgisayar dünyası konusu baz alınarak şimdiye dek hazırlanmış en kaliteli diziler ve filmler;

 

1. Mr. Robot (IMDB; 8.8 / Dizi)

Çıktığı ilk günden itibaren başta Webmaster ve geliştiriciler olmak üzere tüm teknoloji meraklılarının nefeslerini tutarak bekledikleri şizofreni bir yapım. Mr. Robot’ta genç ve bilgisayar programcısı olan Elliot Alderson’un sosyal anksiyete rahatsızlığını ve Hacking dünyasıyla olan bağlantısını izliyoruz. Kendi içerisinde kocaman bir sorular yumağı olan Mr.Robot’un her bir bölümü ayrı güzel ve merak uyandırıcı. 2015 Yılında başlayarak ilk sezonunun ardından ekranlara veda eden Mr.Robot’un merak uyandırıcı hikayesi 2016 Haziran’ında 2. Sezonuyla kaldığı yerden devam edecek. Şimdiye kadar denemediyseniz akıl küpü dizisi olan Mr.Robot’u sakın kaçırmayın.

 

Gerçek Gelir Kapısı: Network
İlginizi Çekebilir!

Gerçek Gelir Kapısı: Network

Bir yerlerde tanıdıklarımızın olması, torpil durumu gibi unsurlar sadece işe girerken ya da büyük ihalelerde karşılaştığımız bir şey değil. Network sahibi olmayı torpil ile birlikte anmama da kızmayın lütfen, çünkü içten iç...

2. The Social Network (Sosyal Ağ) (IMDB;7.7 / Film)

Birkaç düşman edinmeden, 500 milyon arkadaş edinemezsiniz. The Social Network, Bugün hepimizin internet dünyası dendiğinde aklına gelen ilk web sitesi yani Facebook’un kuruluş hikayesini konu alıyor. Oldukça eğlenceli ve bir o kadar gerçekçi biçimde beyaz perdeye uyarlanan film Mark Zuckerberg’ün Harvard üniversitesindeki öğrenciliğinden başlıyor ve Facebook’un yükselişine kadar devam ediyor. İçinizdeki girişimciyi açığa çıkarmanıza yardımcı olacak olan film, girişimin yanı sıra Mark’ın hayatı ve Facebook’un fikir davaları konusu üzerine de eğiliyor. Tam bir A’dan Z’ye Facebook rehberi olan Sosyal Ağ filmi size Facebook’un görünen ve görünmeyen yüzünü anlatıyor.

 

3. Jobs (IMDB;5.9 / Film)

Jobs, Ashton Kutcher’ın başrolünde yer aldığı Apple’ın kurucu ve yönetim kurulu başkanı Steve Jobs’ın hayatının beyaz perdeye aktarılan ilk yapımı. Steve Jobs’ın üniversitedeki yaşantısıyla birlikte başlayan film Apple’ın yükseliş dönemine kadar devam ediyor ve enfes bir finalle sizi bilgisayar koltuğunuzdan sarsmayı hedefliyor. Yalnızca Apple değil, aynı zamanda da Steve Jobs’ı tanıyıp anlamak isteyenler için düşünülmüş bu film tam bir biyografi. Bilgisayardan internete birçok konuyla harmanlanmış Jobs filminden hepimiz için çıkarılacak çok ders var.

 

4. Silicon Valley (Silikon Vadisi) (IMDB;8.5 / Dizi)

Mr.Robot’tan sonra en yüksek IMDB skorunun sahibi olan Silikon Vadisi dizisi, tıpkı IT Crowd tadında bir dizi. Genç ve çekimser bir gencin geliştirdiği yazılımı dijital dünyaya kazandırma çabasını anlatan Silikon Vadisi dizisi eğlenceli ve fıkır fıkır bir dizi. Listemizdeki tüm yapımların aksine Silicon Valley dizisinde sizi ağız dolusu kahkalar ve Amerikan Pastası tadında bir dizi bekliyor. Genç ve dahi yazılımcı Richard Hendricks dünyanın veri kullanımını önemli ölçüde değiştirecek sıkıştırma algoritması ve yazılımı üretir. Richard’ın peşinde olan yatırımcıların yanı sıra uğraşması gereken birbirinden farklı ekip arkadaşlarını da unutmamak lazım. Her bölümünde izleyicileri ayrı bir kahkaha tufanı bekleyen Silikon Vadisi, özellikle genç yetenekler ve geliştiricilerin ilerde yaşaması muhtemel hayat senaryosunu içeriyor.

 

5. Kein System ist Sicher (Who Am I) (IMDB;7.6 / Film)

2014 Alman yapımı film, şimdiye kadar izleyicilerin karşısına çıkan açık ara en iddialı Hacker / internet konulu filmlerden biri. Benjamin isminde genç bilgisayar kullanıcısının hayatını konu alan Who Am I, tek kişilik gücün nasıl bir ekibe dönüştüğünü ve neler yapabileceğini gösteriyor. Bilgisayar kurtlarının kaçırmaması gereken film, mutlaka her Webmaster’ın içerisinden kendine bir parça çıkartabileceği tür filmlerden biri. Tekrar tekrar izleyip bıkmayacağınız, orijinal adıyla Kein System ist Sicher (Hiçbir sistem güvenli değildir) sistemlerinizin ne kadar güvenli olabileceğini tekrardan sorgulamanız için güzel bir hatırlatıcı olabilir. Filmin finali mi? İddia ediyoruz, şimdiye kadar hiçbir bilişim filminde böylesi muhteşem ve kusursuz bir final görülmedi.

 

6. The Internship (Genç Çıraklar) (IMDB; 6.3 / Film)

Hiç Google çalışanı olmanın nasıl bir duygu olduğunu düşünmüş müydünüz? Elbette düşündünüz. Peki, ya otuzuna merdiven dayamış ve internet ile alakanız olmamış olsa yine de bu duyguyu düşünür müydünüz? O halde sizin için güzel cevap The Internship filmi olacaktır. Otuzlu yaşlarına merdiven dayamış ve farklı satış alanlarında yıllarca yaptıkları işi batıran iki kafadar, dünyanın en iyi şirketlerinden biri olan Google’a giriş yapmak için başvururlar. Ön başvurunun kabulü aşamasında gerçekleştirilecek olan projeyse ikilinin hayatındaki dönüm noktası olacaktır. Rengarenk bisikletleri ve ofisleriyle birlikte bu filmde Google ofisine misafir olacak ve genç çırakların öyküsüne tanıklık edeceksiniz.

 

7. Her (O) (IMDB;8.0 / Film)

Şuan bu yazıyı okuyabildiğinize göre mutlaka bir OS yani işletim sistemi kullanıyorsunuz demektir. İşletim sisteminiz şuan için yalnızca bu yazıyı okumanıza olanak sunuyor olabilir ancak ilerleyen yıllarda işletim sisteminize ciddi manada aşık olabilirsiniz. Her, mutsuz ve umutsuz metin yazarı olan Theodore’un  ilk defa akıllı bir işletim sistemi kullanmasını konu ediniyor. Bizim işletim sistemleri akılsız mı diye sakın düşünmeyin, çünkü bu işletim sistemi sizi dinleyip isteklerinize karşılık vermekle kalmıyor aynı zamanda kendi düşüncelerini de geliştirebiliyor. Bir bilgisayarla insan aşk yaşayabilir mi sorusunun cevabı filmin içerisinde saklı.

 

8. Chef (Şef) (IMDB;7.3 / Film)

Chef, sosyal medyada yaptığı atışmalar nedeniyle işlerin kızışıp işten atılmasına neden olan Carl Casper’ın öyküsünü konu ediniyor. İşten atılan ve sosyal medya düşmanı haline gelen Chef, kısa süre sonra sosyal medyanın tüm olumsuzluklarını birer avantaja çevirerek unutulmayacak bir mutfak karavanının sahibi oluyor. En işe yaramaz sandığımız yer bildirimi uygulamaları ve sosyal medya kanallarının doğru alanlarda kullanıldığında neleri değiştirebileceğini görmemiz için hazırlanmış bu film mutlaka izleyeceklerinizin arasında yer alması gereken bir yapım.

 

9. Revolution OS (Devrim İşletim Sistemi) (IMDB;7.4 / Film)

Microsoft’un hakimi olduğu bilgisayar dünyasında kullanıcılar yazılımların ve bilgisayların birer hayranı değildi. Bilgisayar hayranlarının ortaya çıkmasının en önemli nedeniyse GNU projesi ve dolayısıyla bugün hala birçok farklı dağıtımın yer aldığı Linux işletim sistemleridir. Linux işletim sistemlerine farklı bir açıdan bakmanıza yardımcı olacak Revolution OS belgeselini izlyerek belkide açık kaynaklı yazılım dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz.

 

10. The IT Crowd (IMDB;8.6 / Dizi)

İnternet ve bilgisayar dünyasıyla alakanız etraftakiler tarafından yanlış anlaşılıyor ve siz sürekli mahallenin Formatçı abi’si mi oluyorsunuz? O halde bu dizi tam size göre. İster “Mahallenin formatçısı” isterseniz de ileride IT departmanında kariyer yapmak isteyen biri olun, bu diziyi izlemeden sakın hayallerinizi kurmaya başlamayın. Roy Trenneman ve  Maurice Moss’un çalıştığı IT departmanını konu alan dizi hem harika bir mizah hem de bilgisayar kurtları için düşünülmüş cinsten. Bu yapımı kaçırırsanız üzülürsünüz.

 

Son Olarak:

Bu listede olmayan ve kesinlikle olması gerekli dediğiniz film ve dizileri aşağıdan yorum yaparak bizimle paylaşmayı unutmayın :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al