wmaraci reklam

Bilgisayar ve İnternet Dünyasını Konu Alan Filmler ve Diziler 2

Geçtiğimiz gün “Bilgisayar ve İnternet Dünyasını Konu Alan Filmler ve Diziler” serimizin ilk yazısını paylaşmıştık. Sizden gelen önerileri aldık ve serinin devamı niteliğinde olacak olan Bilgisayar ve İnternet Dünyasını Konu Alan Filmler ve Diziler 2’yi kısa süre içerisinde hazırladık. Birbirinden şahane, yenisiyle ve eskisiyle tüm üyelerimizin beğendiği film ve dizilerden oluşan ikinci perdeye hoş geldiniz;

 

1. Person of Interest | Şüpheli Şahıs (IMDB; 8.4 / Dizi)

Bilgisayarınız veya sisteminiz ne kadar yetenekli? Durun ben tahmin edeyim, bilgisayarınız en fazla olsa olsa diğer bilgisayarlar ve sistemlerin yapabildiğinin yalnızca birkaç tık fazlasını yapıyordur. Belki ardı ardına güçlü yazılımları çalıştırıyor hatta yeni çıkan oyunları tam kaliteyle açıyordur. Peki, sisteminiz size suçlu ve kurbanları iletme yeteneğine sahip olsaydı ve devlet “önemli olmayan suçlar” bahanesiyle bu suçları es geçseydi ne yapardınız?

Person of Interest, yapay zeka ve fantastik bilgisayar gücü konusunda şimdiye kadar meydana getirilen en iyi dizilerden biri. Dizide dahi ve zengin bir yazılımcı olan Mr. Finch ile eski CIA çalışanı Reese güçlerini birleştirerek kendilerini suçların önlenmesine adarlar. Her bölümünde ayrı bir aksiyon ve temayla karşımıza çıkan Person of Interest sıkıcılıktan tamamen uzak dururken aralara serpiştirilen geriye dönütleriyle (flashback) sizi bambaşka bir hikayeye davet ediyor. Bir bilgisayar sisteminin neler yapabileceğini görmeye hazır mısınız?

 

Google Gmail’in Yeni ve Akıllı Sürümünü Yayınladı
İlginizi Çekebilir!

Google Gmail’in Yeni ve Akıllı Sürümünü Yayınladı

Geçtiğimiz hafta Google’ın Gmail’i tepeden tırnağa yenileyeceğine ilişkin bir haber paylaşmıştık. Elini çabuk tutan Google, ufak bir beta sürecinin ardından yeni ve akıllı teknolojilerle donatılmış Gmail’i tüm kullanıcılar...

2. Pirates of Silicon Valley | Silikon Vadisinin Korsanları (IMDB; 7.3 / Film)

Apple ve Microsoft dediğimde aklınıza sadece havada uçuşan milyon dolarlardan oluşan bir düşünce balonu geliyorsa sıkı durun, Pirates of Silicon Valley ile artık bundan çok daha fazlasını öğreneceksiniz. Birçok kişi Steve Jobs’ın hayatını konu alan film ve kitapların yalnızca ölümünden sonra meydana geldiğini düşünüyordur. Siz de bunlardan biriyseniz, sizi bu filmle hem yanıltabilir hem de bugünün dev şirketlerinin komedi dolu kamera arkasına götürebiliriz.

Pirates of Silicon Valley, yarı mizahi bir dille dünyayı değiştirecek teknolojileri geliştiren iki adamın yani Steve Jobs ile Bill Gates’in yollarının kesişmesini ve ilk şirketlerinin kuruluşunu konu ediniyor. İkilinin üniversite yıllarını konu alan filmle MS-DOS’un aslında Microsoft’un olmadığını ve Apple’ın bilgisayar fikirlerinin çalıntı olabileceği gibi tamamı gerçek sayısız şaşırtıcı gerçeği öğreneceksiniz. Size işin perde arkası demiştim öyle değil mi?

 

3. Takedown | Sanal Korsan (IMDB; 6.3 / Film)

Şuan bu yazıyı okuduğunuza göre mutlaka sizde hayatınızın belli döneminde Hacking dünyasına ilgi duymuş veya bu konudaki hünerleriyle tüm dünyaya nam salmış ismi yani; Kevin Mitnick’i duyma fırsatını ele geçirmişsinizdir. Takedown, 2000 yapımı ve aynı isimdeki kitaptan uyarlanan, tümüyle Kevin Mitnick’in hayatını konu alan bir biyografi filmi.

Yıllarca belki sadece adını duyduğunuz ve hikayesini sürekli merak ettiğiniz Kevin Mitnick’in dünyasına inceden bir göz atmak istemez miydiniz? Kevin Mitnick, her seferinde daha çok bilgiyi ele geçirmeye çalışan bir bilgisayar korsanı hatta o yalnızca bir bilgisayar korsanı değil. Açık ara dünyanın en yetenekli bilgisayar korsanı.

 

4. Steve Jobs (IMDB; 7.3 / Film)

“Steve Jobs”  filmi 2013 yılında çekilen “Jobs” filminden sonra Steve Jobs’ın hayatını ikinci kez farklı açıdan konu edinen bir başka biyografi filmi. Walter Isaacson’un kitabından doğrudan uyarlama olarak beyaz perdeye aktarılan filmde konunun odağında önceki filme göre odak noktasında daha çok Steve Jobs ve Apple şirketi yer alıyor. Filmde kişisel ilişkilerde tamamen yok sayılmış denemez. Özellikle Steve Jobs’ın kızıyla olan ilişkilerine değinen film Steve Jobs’ın kendisinden, başarılarından ve hatta başarısızlıklarından ders almak isteyen herkesin izlemesi için biçilmiş kaftan.

 

5. The Intern | Stajyer (IMDB; 7.2 / Film)

Şimdiye kadar gördüğünüz en yaşlı stajyer kaç yaşındaydı? Jules Ostin, başarılı bir şirket ve moda sitesinin sahibi. Çalışanlarından aldığı tavsiye üzerine Ostin, şirkete orta yaşlı bir stajyer alma fikrini hayata sokmak ister. Stajyer olarak gelen aday açıkçası Ostin’in bile beklentisinin üzerindedir. Zira aday 70’ine merdiven dayamış ve emeklilik vakti çoktan geçmiş olan bir adaydır.

Başrolünde efsane isimlerden Robert De Niro’nun yer aldığı yapımda harika bir dostluğun hikayesi ve kahkaha tufanı sizleri bekliyor. Belki, bu filmin bu listede neden yer aldığını bilmek istiyor olabilirsiniz, cevabı aslında filmin sloganında saklı; “Experience never gets old / Tecrübe asla yaşlanmaz.

 

6. Hackers | Bilgisayar Korsanları (IMDB; 6.2 / Film)

Hackers, bilgisayar korsanlığı adına yapılmış kısmen listemizdeki en eski yapımlardan biri. Film, henüz daha çocuk sayılabilecek yaştaki gencin kendince geliştirdiği bir bilgisayar virüsü sonrasında ABD özel servisleri tarafından bilgisayar kullanmasının 18. yaşına kadar yasaklanması konu ediniyor. Elbette filmlerde zaman gerçek zamandan çok daha hızlı akıyor ve 18 yaşıyla birlikte özgürlüğüne kavuşan bilgisayar korsanı yeni edindiği arkadaşıyla birlikte kendini büyük bir maceranın içerisinde buluveriyor.

Başrolünde Angelina Jolie ve Jonny Lee Miller’ın yer aldığı yapım, bundan yıllar önce hazırlanmış olmasına karşın gerçekten yüksek kaliteli seyir keyfi sunuyor. Güvenlik dünyasında gerçekten ses getirecek bir şeyler yapmayı planlıyorsanız ve henüz 18 yaşınızı bile doldurmadıysanız, bu filmden çıkartacağınız çok şey var.

 

7. The Matrix (IMDB; 8.7 / Film)

Tüm dünyanın en çok izlediği ve adını en azından mutlaka bir kere duyma fırsatını elde ettiği yapımlardan, o Matrix. Tamamen yapay zeka konulu filmlerden olan Matrix düşünce gücünüzün sınırlarını zorlayacak ve size acaba sorusunu kendinize tekrar tekrar sorma fırsatını tanıyacaktır.

 İnsanoğlu yapay zekanın insan zekası kadar gelişmesi ve tüm işlerini yapabilmesi için bitmek tükenmek bilmeyen bir çaba sarf ediyor. Peki, ürettiğimiz yapay zekalı yazılımlar bir gün kendilerinin farkına varırlarsa o zaman biz insanlığa ve dünyaya ne olacağını merak ediyor musunuz? O halde sorunun cevabına ulaşmak için izlemeniz gereken film (şayet henüz izlemediyseniz) Matrix serisi olacaktır. Saygın yazılım şirketlerinden birinde çalışan Thomas Anderson veya kod adıyla Neo, yaşadığı dünyanın aslında gerçek olmadığının ve tamamen bir simülasyondan ibaret olduğunu anlar ve bu simülasyondan kurtarılır. Şimdiyse Morpheus’un önderliğinde Neo gerçek Matrix’i ve yeni kimliğini tanıyacaktır.

 

8. WarGames | Savaş Oyunları (IMDB; 7.1 / Film)

Senaryosu açısından son derece düşündürücü ve hatta güldürücü olan WarGames filmi yine internet korsanlığı namına çekilmiş en eski filmlerden biri. Sosyal ilişkiler konusunda yetenekli bir genç olan David’in macerasını konu alan filmin senaryosuysa gerçekten dikkat çekici. Neden mi ilgi çekici?

David, merakına yenik düşerek bir şirketin sistemine sızmayı başarır. Sızdığı sistemde onu karşılayan manzaraysa gerçekten şaşırtıcıdır. Çünkü bu genç adam ele geçirdiği sistemde kıyasıya oynanan bir savaş oyunu bulduğunu sanır. Bu oyun asıl gerçeği öğrenene ve üçüncü dünya savaşı çıkana kadar devam eder. Oyun ne oyunu mu? Elbette Amerika’nın nükleer füze simülatörü! Bu senaryonun üzerine şimdiden iyi seyirler.

 

9. Blackhat (IMDB; 5.8 / Film)

İnternet korsanlığı temalı filmler kuşağına geçtiğimiz sene katılan yapımlardan biri olan Blackhat, 2015 yapımı hem siber korsanlık hem de aksiyon filmi. Kimliği belirlenemeyen bir internet korsanı önce son derece riskli bölgede patlamaya neden olur. Daha sonrasındaysa hacktivist eylemlerini farklı şekillerde devam ettirir.

Yapılan saldırılar karşısında eli kolu bağlı duruma gelen güvenlik güçleri, 15 yıl hapis cezası almış dahi bir yazılımcıyla saldırıların önüne geçilmesi için pazarlık masasına oturur. Şimdi her iki tarafta da şartlar eşit, peki sizce kazanan hangi taraf olacak?

 

10. Catfish (IMDB; 7,1 / Film)

İnternet vasıtasıyla mutlaka arkadaşlar ve yeni çevreler edinmişsinizdir. İnternetten bir web sitesi aracılığıyla tanıştığınız ve hiç görmediğiniz birine aşık olsaydınız ne olurdu? Catfish, Nev ve Megan adında iki gencin internet ile başlayan tanışmasının önce bir aşka daha sonrada amatör filme dönüşmesinin öyküsü. Oldukça ilgi çekici konseptlerle tasarlanan film samimi ve gerçekliği iliklerinize kadar hissettiren bir yapım. İnternetle aşk olur mu olmaz mı sorunun cevabıysa Catfish’in finalinde saklı.

 

Son Olarak:

Bilgisayar ve İnternet Dünyasını Konu Alan Filmler ve Diziler serimizin ikinci perdesinde bizden bu kadar. Hala eksik gördüğünüz ve tüm WM Aracı üyelerinin keşfetmesini istediğiniz bilgisayar ve internet konulu filmler veya dizileriniz mi var? Tamam, o halde sizi yorum köşesine alalım;

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al