wmaraci reklam

Bilime Göre Astroloji, Burç ve Burç Uyumu Diye Bir Şey Yok

Geçtiğimiz günlerde ünlü astrolog Meral Güven yaptığı bir açıklama ile bu sene Ziraat Türkiye KupasıBeşiktaş’ın alacağını ve ligin şampiyonunun ise Fenerbahçe olacağını söylemişti. Özellikle Beşiktaş’ın Türkiye kupasını kazanmasından sonra acaba Meral Güven’in kehanetleri doğru mu çıkacak diye sosyal medyada oldukça tartışıldı. Fakat şampiyonluğu alan taraf Galatasaray olunca Fenerbahçeli taraftarlar astrolog Meral Güven’in sosyal medya hesaplarını adeta bombardımana tuttular. Peki astrologlar ve burçlar gerçekten var mı? Astroloji bilimi diye bir bu dal diğer bilim dallarıyla aynı gerçekliğe mi dayanıyor? Bütün bunların cevabını vereyim, bilime göre burçlar diye bir şey yok.

Bilime Göre Astrolojiye ve Burçlara Asla Güvenilmemeli

Ünlü bilim dergilerinden birisi olan Clearer Thinking’in yaptırdığı özel araştırmada burçlar ve astroloji araştırıldı. Bu araştırmanın asıl amacı her ne kadar insan beyni istatistikleri hesaplayarak geleceği öngörebilir mi sorusuna cevap bulmaktı fakat araştırmaya ait makale, astroloji ve burçlar başlığı altında yayınlandı. Gönüllü ve farklı zamanlarda doğup burçlar inanan 308 kişi üzerinde yapılan araştırmada katılımcılara genel, yaşam, ekonomik ve sosyallik üzerine odaklanmış 28 tane soru soruldu. Ve bu sorulara göre insan beyninin geleceği tahmin edebilme gibi yeteneğinin olmadığı belirlendi. Ayrıca istatistik ve olasılık hesaplamak da aslında insan beyninin yapabileceği bir şey değil gibi gözüküyor.

Profesyonel Bale Eğitimi
İlginizi Çekebilir!

Profesyonel Bale Eğitimi

Bale kursu için sizlere sağladığımız imkânlardan sizler de yararlanarak profesyonel yapımızdan yararlanabilirsiniz. Her daim sizlere büyük ya da küçük ayırt etmeden hizmet veren bünyemiz ile farkımızı sizler de keşfedebilirsiniz. ...

Bilim: ‘’Astroloji ve Burçların Tahmin, Uyumu ve Güven Gücü 0!’’

12 farklı burç üzerinde gerçekleştirilen araştırmada her katılımcının verdiği cevaplar kayıt altına alındı ve birbirleriyle çapraz karşılaştırıldı. Çıkan sonuca göre halk arasında bilinen A burcu B burcu ile uyumludur durumu da yalanlanmış oldu zira hiçbir burç birbiriyle uyumlu cevaplar vermediler. Ayrıca 12 burcun da hayata bakış açıları burçlarına göre değil, yaşadıkları hayat şartlarına göre şekillendiği belirlendi. Yani özet olarak bir ilişkide burç uyumu aramak bilimsel olarak gereksiz. Zira uyumlu ya da birbiriyle zıt burçlar diye kavramlar doğru bilinen yanlışlar.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al