wmaraci reklam

Bing İçin SEO Nasıl Yapılır

Ülkemizde arama sonuçlarından gelen trafiğin çok büyük bir kısmı Google’dan geliyor. Ancak bu hep böyle gidecek mi? Google son birkaç yılda epey kötü sonuçlar gösterdiği için, bilinçli internet kullanıcılarının pek çoğunu kaçırmayı başardı örneğin. Peki, internet sitesi sahipleri en güçlü alternatif olan Bing için neler yapabilir?

Öncelikle Bing arama sonuçlarını Google’a göre çok daha doğru gösteriyor mu? Burası tartışmaya açık. Ancak ilk sayfanın alt sıralarından başlayan sahte siteleri elemine edebilmiş olması geçtiğimiz aylar içerisinde Bing’e olan ilgiyi önemli ölçüde arttırdı. Şimdi gelin Bing için keşfettiğimiz birkaç önemli optimizasyon tekniğini sizinle paylaşalım.

Anahtar Kelime Odaklı Alan Adları Çalışıyor

Google için geçtiğimiz yıllarda rafa kalkan, arama öbeğiyle doğrudan eşleşen domain tercihleri Bing için halen çalışmakta. Yani başarılı bir e-ticaret operasyonu için bilgisayar satarken ‘PC Dünyası’ gibi bir isimdense ‘Ucuz Bilgisayar’ ismi Bing trafiğini doğrudan doğruya etkileyecektir.

Yeni Yazılar Yazmaktansa Eskilerini Düzenleyin
İlginizi Çekebilir!

Yeni Yazılar Yazmaktansa Eskilerini Düzenleyin

Sitelerimiz daha fazla trafiğe ulaşsın istiyoruz değil mi? Ne tür bir site işletirsek işletelim, alanımızda daha fazla insana ulaşmak hepimizin hoşuna giderdi. Peki, bunu yapmanın yolunun her zaman yeni içerikler üretmekten geçmediğin...

Bing Webmaster Tools Kullanmak Önemli

Sitelerimizi yayına aldığımız anda nasıl Google için Search Console ayarlarını yapıyorsak, Bing Webmaster Tools için de benzer ayarları yapmalıyız. Kurulumu oldukça kolay ve epeyce bir avantaj sunuyor. Ayrıca tavsiye ettiği eklentilerle, arama motoruna doğrudan pingleme yapmak ve her yeni içeriğinizi saniyesinde sıralamalara sokmak çok daha kolay. Çok vaktinizi de almayacağı için, Bing’e özel bir çalışma yapmak aklınızda olmasa dahi kurulum yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Search Console sayfanız bulunuyorsa, Bing’de bu verileri doğrudan içeri aktarma şansınız da bulunuyor.

Yine Google ile kıyaslayarak düşünelim diyeceğim ancak orada işler biraz karışık ve uzmanların farklı yorumları bulunuyor. Kalite mi, yoksa sayı mı önemli bir türlü emin olamıyoruz. Ancak konu Bing olduğunda kalitenin, sayıdan çok ama çok daha önemli olduğu bir gerçek. Özellikle kendi kategorinizde, Bing’de yüksek sıralamalar almayı başarmış diğer sitelerin kapısını tıklatmanızda büyük bir fayda var.

Bağlam İçin Anahtar Kelimelerden Faydalanın

Google, özellikle İngilizce aramalarda, anahtar kelime hiç bulunmasa dahi sayfaları ilk sıralara yükseltebiliyor. Bu noktada Bing çok daha seçici davranmakta ve geleneksel arama motoru kurallarına uymakta. Sayfanızda, anahtar kelimelerin birebir eşleşir vaziyette bulunması bu motor için yüksek sıralama kazanmanızı sağlayabilir.

Bu anahtar kelimeleri hem H1, hem H2 gibi başlıklarınızda, hem de yazı içerisinde geçirebilirsiniz. Ancak uyarmakta fayda var. Çok fazla üst üste kullanım yapmamalısınız ki sitenizin zarar göreceği cezalandırmalarla karşılaşmayın.

Sosyal Medya Dönüşümleri

Microsoft, sosyal medyanın öneminin de Google’dan daha fazla farkında diyebiliriz. Yazılarınızın sosyal medyada dönüşüme ne kadar girdiği, kendi trend algoritmasını kurarken ve sayfa sıralamalarını yaparken Bing’in önem gösterdiği konular arasında yer alıyor. Bu yüzden yazılarınızı mutlaka, sitenizin sosyal medya hesaplarından paylaşmanızı tavsiye ediyoruz. Hatta mümkünse bununla da bırakmayın. Bağlantı ne kadar çok sayfada yer alırsa o kadar iyi zira.

Sizin Bing özelinde keşfettiğiniz farklı teknikler de varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (4 değerlendirme)

7 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al