lostyazilim
tr.link

Seksi Meta Etiketleri Oluşturmanın Sırrı Nedir?

Terk edilmiş bir mağazaya adım attığınızı düşünün… Etraftaki rafların hepsi özensiz ve dağınık. Burnunuza hafiften kekremsi, ağır bir toz kokusu geliyor.

Manzara gözünüzün önünde canlandı mı? Güzel! Çünkü meta etiketleri düzensiz bir site gördüğünde, ziyaretçilerinizin yaşadığı deneyim tıpkı buna benziyor.

Meta etiketlerinin artık önemsiz olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Google, Yandex, Facebook, Twitter, LinkedIn ve daha onlarca mecrada ziyaretçilerin sitenizi görmeden önce burun buruna geldiği ilk şeyin meta etiketi olduğunu hatırlatırım.

Manzara gerçekten yukarıdaki kadar çekimser ise ziyaretçiler de linklerinize tıklama konusunda çekimser kalabilirler. Tıpkı, sizin yukarıda tarif edilen toz kaplı mağazayı ziyaret etmek istemeyeceğiniz gibi…

Meta Etiketleri SEO Değerini Kaybetti mi?

Meta etiketleri değerini kaybetmedi; sadece bazı etiketler eski değerini yitirdi. Meta etiketleri hala ziyaretçiler ve arama motorları için oldukça önemli:

Title (Başlık) - Çok önemli

Description (Açıklama) - Daha az önemli

Image (Görsel) - Hala çok önemli

Keyword (Anahtar kelime) - Önemsiz, negatif etkiye sahip

Olaya tarihsel açıdan bakacak olursak: Keyword etiketleri ilkel robotların Web'de kapı kapı dolaştığı günlerde epey önemliydi. Çünkü; Google ve diğer arama motorları bu anahtar kelimeler sayesinde siteleri kategorilendirebiliyordu.

2009 yılında Google'ın resmi olarak Keyword meta etiketlerinin artık Pagerank açısından bir değerinin kalmadığını ve bu etiketi kullanmanın sıralamanızı olumsuz etkileyebileceğini açıkladı.

Yani; bizler için artık başlık, açıklama ve görsel meta etiketlerinin önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Clicks’us Akademi SEO Eğitimi Başlıyor!
İlginizi Çekebilir!

Clicks’us Akademi SEO Eğitimi Başlıyor!

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), markalar için stratejik bir hale geldi. Dijital dünyada görünürlüklerini artırmak ve müşteri kitlesini büyütmek isteyen markalar, SEO’ya ağırlık veriyor. Çünkü dijital pazarlama profesyonellerinin ...

Neden Meta Etiketlerinizi "Kusursuz" Hale Getirmek için Uğraşmalısınız?

Birçok nedeniniz var:

  • İnternet ziyaretçilerinin linkiniz ile ilk karşılaştığında görüntülenen bilgiler meta etiketleri yardımıyla çekiliyor. Otomatik meta etiketleri çekildiğinde, stratejiyi elinizin kenarıyla itip, başarıyı algoritmanın ellerine bırakıyorsunuz.
  • Arama motorları hala manuel oluşturulmuş meta etiketlerine değer veriyor.
  • Yalnızca meta etiketi üzerine birkaç dakika fazladan harcamak size SERP'de daha üst sıralarda yer almanızı garantiliyor!
  • Kusursuz bir meta etiketi, siteniz rakiplerinin gerisinde kalsa bile kullanıcılarınızın ilgisini avlamayı başarıyor.

"2 Dakikada" Seksi Meta Etiketleri Nasıl Oluşturulur?

Aşağıya geçmeden önce, kusursuz ve seksi meta etiketleri oluştururken yardım alabileceğiniz birkaç araçtan bahsedeyim:

Yukarıdaki tüm araçlardan bir gün mutlaka faydalanmak isteyeceksinizdir. WM Aracı'nın Meta Tag oluşturucu ve gösterici araçları, size işleri manuel yürütmek istediğinizde yardımcı olacaktır.

WordPress'in Yoast eklentisi ve benim favorim MetaTags.io ise blog vb. CMS sistemleri kullanıyorsanız hedefi 12'den vurmanıza yardımcı olabilir.

Title Tag (Başlık) Oluşturmak:

Size daha önce hiç kimsenin söylemediği bir sırdan bahsedeyim:

Başlık, SEO ve ziyaretçiler için uygun olmalıdır. SEO için uygun bir başlık sizi boşa kürek çekmekten kurtarır. Ama sadece SEO için atılan bir başlık, vahşi SERP'in doğasına uygun değildir.

Aynı zamanda sadece ziyaretçi düşünülerek atılan başlık da işe yaramaz.

Sayfa başlığınız:

  • Kısa ve net olmalıdır: Seks gibi!
  • 50 - 69 karakterden oluşmalıdır. Daha uzun başlıkları Google (giderine göre) masaüstü ve mobil cihazlarda kısaltacaktır.
  • Marka, SEO ve ziyaretçi için uygun olmalıdır. En kötü ihtimalle bunlardan ikisine hitap etmelidir. Yalnızca birine sahip başlıklar, boşa çekilmiş küreklerdir.
  • Vurucu olmalıdır ve "ilgi avına uygun ifadeler" içermelidir. Beynin kritik bölümüne hitap eden bazı sihirli sözcükler şunlardır: "Seks", "Bedava", "İnanılmaz", "Son Şans", "Rakipsiz", "Sihir", "Mucize", "Hızlı", "Kolay", "Aranan", "Acele", "Şimdi", "Şaşırtıcı", "Sır".

Oluşturduğunuz Title Tag'in nasıl göründüğünü görmek için MetaTags.io veya WordPress'in Yoast eklentisi gibi araçlardan yardım alabilirsiniz.

Meta Description (Açıklama) Oluşturmak:

Meta açıklamaları artık arama motorları için pek bir anlam ifade etmiyor. Peki, ya sitenize tıklamayı düşünen kullanıcılar ne olacak?

Eğer içeriğinizi pazarlama gayeniz yoksa ve spor olsun diye bir içeriği Web'de yayınlıyorsanız (ben bazen öyle yapıyorum) o zaman meta açıklaması oluşturmanıza gerek yok.

Amacınız daha çok kullanıcıya ulaşmak, içeriğinizi kitlelere ulaştırmak ise o zaman meta açıklamasını Google'ın insafına bırakmamalısınız. Kullanıcıya:

  • Aradığının burada olduğunu söyleyen,
  • İhtiyacına yanıt vereceğinizi garantileyen,
  • İlgi çeken ve merak uyandıran,
  • Tıklama aksiyonunu söke söke alacak,

bir meta açıklaması girmelisiniz.

Ha bir de; lütfen meta açıklamasını anahtar kelime çorbasına çevirmeyin.

Meta Image veya OG:Image (Görsel):

"Bazen bir resimdi, binlerce kelimenin anlatamadığını anlatan."

İçeriklerinizi sosyal medyada servis ediyorsanız veya insanların içeriğinizi paylaşabileceğini düşünüyorsanız, bu konuya ekstradan vakit ayırın.

Linkiniz Facebook'da paylaşıldığında Sevimli Hayalet Casper gibi durmamalı. İlgi alanı odağında çekici ve cezbedici olmalı. (Bu arada; seksapalite işini çok da şeapmayın)

Önemli: Seksi meta etiketleri hazırlamak için artık hazırsınız! Bu sayfaya girip, içeriği okutmayı başardıysam, yukarıdaki tekniklerin önemli bir kısmı sizde işe yaramış demektir. Neden diğerlerinde de yaramasın ki?

Ayrıca şunlara da göz atmak isteyebilirsiniz:

bölümüne girebilecek tüm etiketler!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al