wmaraci reklam

Birbirinden Harika 5 Görsel Roman

Görsel roman türüne alışık mısınız bilmiyorum ama tür içerisinde çok eğlenceli tecrübeler barındırdığı için benim çok sevdiğim bazı içerikleri içerisinde barındırıyor. Belki sizi yeni bir içerik kategorisiyle tanıştırırım diyerek bu listede, sevdiğim çeşitli görsel romanları siz okurlarımız için derlemek istedim.

Bu arada her ne kadar gündelik hayatımda ağız alışkanlığıyla türün içeriklerine oyun diyor olsam da, yerleri tam anlamıyla belli olmadığı için en doğrusunun isimleriyle, yani görsel roman olarak anmak olduğunu belirteyim. Bu içeriklere ne kolaylıkla roman diyebiliriz, ne de video oyunu. Tercihlerimizle yönlendirdiğimiz görsel ve hikâyeli bu işler aslında gerçekten de iki türün ortak bir meyvesi gibi. Ha tatlı bir meyve orası ayrı konu tabii efendim. Buyurun başlayalım.

Listeyi yaparken oyunların steam üzerinden satın alınabilir olmasına önem verdiğimizi söyleyelim. Bunun dışında bir sıralama ölçütümüzün olmadığını ve her oyunun birbirinden harika olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bir öncelik nedeniyle sıralama yapmadık.

Misadventures of Laura Silver

Ülkemiz geliştiricilerince ortaya koyulan bu görsel roman, gerçekten çok detaylı ve güzel bir oyun. Her ne kadar yüksek satış verilerini yakalayamamış olmasıyla ekibi üzse de eminim ki onlar için de güzel bir tecrübe olmuştur. Zira benim deneyim edebildiğim en güzel içeriklerden birisi olarak öne çıktığı çok açık.

Bugüne Özel; Dirt 3’e Tüm DLC Paketleriyle Ücretsiz Sahip Olabilirsiniz
İlginizi Çekebilir!

Bugüne Özel; Dirt 3’e Tüm DLC Paketleriyle Ücretsiz Sahip Olabilirsiniz

Codemasters firmasının en popüler oyunlarından biri olan ve 2011 yılında çıkış yapan Dirt 3’e Humble Bundle sayesinde tek bir kuruş ödemeden, şartsız şurtsuz tüm DLC paketleriyle birlikte bugün ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz!...

VA-11 HALL-A

Türün en iyi ‘cyberpunk’ temalı içeriğini bu listeye koymayacağız da nereye koyacağız. Görsel romanlarda sıklıkla görmeye alıştığımız gibi Japon tarzı çizimlerle karşımıza çıkan VA-11 HALL-A gerçekten çok iyi bir iş. Eğer distopyaya yakın bilim kurgu içeriklerinden hoşlanıyorsanız belki siz de kendisine bir şans tanımak isteyebilirsiniz.

STEINS;GATE

Sürükleyici hikâyesinden midir bilinmez ancak tarihin en iyi görsel romanlarından birisinin STEINS;GATE olduğu çok açık. Arkasındaki uzman kadronun işlerini ciddiye alarak ortaya koydukları bu eşsiz içerik, gerçekten de türün öncüsü işlerden birisi. Çizim kalitesiyle de sizi animasyon bir filmin içerisinde gibi hissettirdikleri çok açık. Ayrıca, anlatı yönünden de kendilerini tebrik etmek gerektiğini söyleyelim ve öyle devam edelim.

The Silver Case

Kendinizi bir dedektiflik ve ajanlık öyküsünün içerisinde bulmak ve öyküde seçeneklerinizle akışı sağlamak isterseniz aradığınız oyun The Silver Case olacaktır. Anlatımdaki Noir esintileriyle 70’li yıllarda çekilmiş bir polisiye gibi hissettirmesi de bazı okurlarımızın ilgisini çekebilir, bunu da belirtelim.

Void

10 saatin üzerinde süren adrenalin dolu hikâyesiyle Void, listedeki diğer oyunlardan hiç eksik kalmayan bir oyun. Buna karşın diğer çoğu oyuna göre karanlığı, canlı renklerle yırtabilmeyi ve ilgi çekici olmayı da başarabilmiş. Bu intikam dolu öykünün geliştiricileri seçimlerinize göre farklı sonuçlarla bitebilen bir oyun yazdıklarını da söylemekten çekinmemişler ki bu da dikkat çekici.

Oyunların neredeyse her bilgisayar tarafından kolaylıkla çalıştırılabileceğini, yani düşük sistem gereksinimli olduğunu belirtelim. Tavsiye ettiğiniz başka oyunlar varsa yorumlarda belirtirseniz çok seviniriz. İyi oyunlar, keyifli vakitler dileriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al