wmaraci reklam

Oyun Dünyasını Sarsan Palworld'ün İlham Verici "Ortaya Çıkma Serüveni"

Kısa süre önce erken erişime açılan ve oyun dünyasında kısa sürede satış rekorları kırmayı başaran Palworld, oyuncular tarafından saatlerce deli gibi oynanan, Steam’de Counter-Strike 2’yi bile geçerek anlık en çok oyuncu sayısında zirveye yerleşen bir yapım olmayı başardı. Pokemon’a benzerliğiyle de dikkatleri üzerine çeken, bazı eleştirmenlere göre Pokemon, The Legend of the Zelda, ARK: Survival Evolved ve Rust karışımı olan Palworld, oyuncuların beğendiği tüm mekanik ve özellikleri tek oyunda birleştirerek oyunculardan tam not almayı başardı. Peki ama bu kadar çok satan oyun nasıl geliştirildi? Oyunun yapımcı şirketinin sahibi ve baş yapımcısı Takruo Mizobe, oyunu nasıl geliştirdiklerine dair bazı önemli bilgiler paylaştı.

Kodlama Bilmeyen, Sadece Amatör Tasarım Yapabilen, Palworld'ün Yapımcısı: Takru Mizobe

Palworld'ün geliştirme sürecine geçmeden önce oyunun baş yapımcısı Takruo Mizobe hakkında bazı bilgiler edinmekte fayda var. 2014 yılında bir şirkette normal çalışan olan Mizobe, o zamanlar Bitcoin ve kripto paraların yükselmesiyle bir kripto borsası kurmuş ve elinden geldiğince birikim yapmış. Taa o zamanlar Palworld’ün fikrinin kafasında canlandığını söyleyen Mizobe, ileride oyun şirketimi kurarım düşüncesiyle kazandığı 5 doların yarısını kenara koymuş. 2015 yılında ise 20 bin dolar kadar para biriktiren Takru Mizobe, tüm işlerini bırakıp bağımsız oyun geliştiricisi olmak için Palworld’ün yapımcı şirketi Pocket Pair’i kurmuş. Fakat kodlama bilgisi olmamasından dolayı çevresinden ve yakın arkadaşlarından çok eleştiri alsa da asla hayalinden vazgeçmemiş. Mizobe, oyun şirketini kurarken sadece amatörce çizimler yapabildiğini belirtiyor.

Steam‘de “Splinter Cell” Anahtarları Tükendi!
İlginizi Çekebilir!

Steam‘de “Splinter Cell” Anahtarları Tükendi!

Steam‘in cadılar bayramı nedeniyle başlatmış olduğu indirim furyasında Splinter Cell oyunlarının %75 gibi büyük bir indirime girmesiyle birlikte kullanıcılar Blacklist oyununun lisans anahtarlarını anında tükettiler. Oyunu satın a...

Pocket Pair Kuruluyor ve Palworld'ün İlk Kodları Yazılıyor

Takruo Mizobe şirketi kurarken yasal süreçlerden dolayı 20 bin dolarından 6-7 bin dolar harcamak zorunda kalıyor. Geriye kalan 13 bin doları ile işe girişen Mizobe, önce ekibe kodlama bilgisi olan birisini, ardından oyunun farklı geliştirilme süreçleriyle ilgilenmesi için 2 kişi daha alıyor. Yani kendisi dahil 4 kişilik ekip kuruyor. Fakat işe aldıkları insanlar da profesyonel yazılımcı değil, daha yeni yeni yazılıma başlayan kişiler. Zira bütçesi tam donanımlı bir yazılımcıyı işe almasına izin vermiyor.

Mizobe hayalinde hep canlandırdığı ilk yaratığı ilk defa bilgisayar ortamında tasarlıyor ve bu tasarım 1 ay sürüyor. (Mizobe’ye göre profesyonel birisi bu tasarımı 2-3 güne bitirebiliyor) O denli amatör olan Mizobe ve ekibi sonunda Unity oyun motorunu kullanarak oyunun temellerini atıyorlar. Fakat oyunun geliştirilmesi çok yavaş işlediği için Takruo Mizobe eşinden dostundan yardım isteyerek profesyonel yazılımcı aramaya başlıyor. Sonunda bir arkadaşının arkadaşı olan bir yazılımcı ile tanışan Mizobe, ona şu an maaş veremeyeceğini ama proje bitince payını alacağını teklif ediyor ve yazılımcı da kabul ederek işe başlıyorlar. Ama bu yazılımcı sadece Unreal Engine oyun motoru ile çalıştığını söyleyerek bunu şart koşuyor. Mizobe de bunu kabul ediyor ve oyunun Unity’de geliştirilen dosyaları tamamen silinerek Unreal Engine’de 0’dan tekrar geliştirilmeye başlanıyor.

Palworld, 3 Oyunun Geliştirilmesiyle Son Halini Almış

Takruo Mizobe, Palworld’ün bu halini alabilmesi için 4-5 kişi gece gündüz çalıştıklarını ve defalarca 0’dan başladıklarını açıklamış. Daha önce Palworld’ün ataları olarak kabul edilen 3 oyun geliştiren ekip, bu oyunları beğenmedikleri için veya hatalarla karşılaştıkları için defalarca silip baştan başlamışlar. En son Mizobe’nin hayalindeki evreni ekip arkadaşlarına zorla da olsa çizip anlattıktan sonra ekip oyunun bu halini geliştirmeye başlamış.

Pokemon Fanatiklerinden Ölüm Tehditleri Yağıyor

Takruo Mizobe, oyunun Pokemon’a çok benzemesinden dolayı Pokemon fanatiklerinden ciddi anlamda ölüm tehditleri aldıklarını, oyunu geliştiren ekibin artık bu tehditlerden dolayı tek başlarına dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Palworld Satış Rekoru

Oyunu geliştiren ekip, Palworld’ün hiçbir zaman bu kadar çok satacağını hayal dahi etmemişler. Oyunun başarılı olacağını düşünseler de normal bir satış rakamlarına ulaşacaklarını düşünmüşler. Fakat oyunun rekor seviyede satış yapması, haliyle ekibi hem çok mutlu etti, hem de ciddi anlamda zengin. Oyun geçen gün açıklanan verilere göre 6 milyondan fazla satmayı başardı. Anlık olarak da 1,7 milyon oyuncu sayısına erişen oyun, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

BONUS: Pokemon’un geliştiricisi The Pokemon Company, Pocket Pair’e ve Takruo Mizobe’ye telif ve tazminat davası açacağını duyurdu.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (6 değerlendirme)

6 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al