wmaraci reklam

Blogger’a Erişim “Yazım Hatası” Yüzünden Engellenmiş

Dün haberini yaptığımız Blogger’a erişim engelleme kararı hakkında bugün yeni bilgiler gün ışığına çıktı. Görünen o ki Blogger altyapısı kullanan milyonlarca blogun erişime engellenmesi basit bir yazım hatası neden olmuş.

Kısaca hatırlatmak gerekirse 24 ve 25 Temmuz’da aralarında TTNET ve Uydunet’in de olduğu bazı ISP’lerde Blogger erişim engellenmiş fakat herhangi bir kamuoyu açıklaması paylaşılmamıştı. Türkiye’de yapılan internet sansürlerini doğrulayan Turkey Block konuyu gündeme getirerek, bizlerin de engellemeden haberdar olmasını sağlamıştı. Bugün gün ışığına çıkan açıklamalara göre Blogger’a ve dolayısıyla milyonlarca bloga erişimin engellenmesinin nedeni basit bir yazım hatasıymış.

Konuya ilişkin olarak açıklamayı Twitter üzerinden @cyberrights kullanıcı isimli Yaman Akdeniz yaptı. Yaman Akdeniz’in Tweet’ine göre Blogger’a erişim İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla yazım hatası nedeniyle engellendi. Nokta işareti yerine et işaretinin kullanılması sonucunda Blogger’ın tüm blogları engellenmiş oldu. Konuya açıklık getiren Yaman Akdeniz, yasaklanma kararının da Bilge Adam’ı hedef alan bilgeadam-magdurlari.blogspot.com isimli internet sistesi için çıkartıldığını açıkladı.

Yaman Bey’in açıklamasını geçerli kabul edebiliriz zira Turkey Blocks’da bir başka Tweet’i RT ederek milyonlarca blogun hatayla 24 saatliğine engellenmiş olduğunu doğruladı. İlgili siteyi şu an kontrol ettiğimde henüz bir yasaklama işlemi gerçekleştirilmemiş. Blogger kullanıcısı arkadaşlar ise kaldıkları yerden hizmetlerini kullanmaya devam edebilecekler.

Öyle veya böyle bu işten zararlı çıkan Blogger olabilir. Yaşanan erişim skandalı sonrasında Blogger kullanıcıları bloglarını daha güvenli limanlara taşımak isteyebilirler.

Yorum sizlerin…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al