wmaraci reklam

Bulut Teknolojileri İçin Aylık Bütçeniz Hazır mı?

Teknoloji bir an olsun yerinde durmuyor. 20 yıl önce birçok evde interneti bir kenara bırakalım, onu kullanabileceğimiz bir cihaz dahi bulunmuyordu. 10 yıl önce bugün hayatlarımızı abluka altına almış olan mobil cihazlar henüz ilk dönem meyvelerini veriyordu. Yani hızlı değişen bir dünyada yaşıyoruz ve abonelik sistemleri de bize bunun bir kanıtı niteliğinde.

Bulut teknolojileri de kendilerini abonelik sistemlerine bir şekilde adapte etmeyi başardı ve kapımızı tıklatmaya başladı. Önümüzdeki ilk birkaç yıl her ne kadar camlarımızı, kapılarımızı onlara karşı kapalı tutabilecek olsak da bir noktada bize erişebilecekleri çok açık. O yüzden başlığımızdaki soruyu gelin tekrarlayalım ve yazımıza başlayalım efendim. Bulut teknolojileri için aylık bütçeniz hazır mı?

Elektrik, Su, Doğalgaz, Telefon, İnternet

Fatura ödemeye geçmişte bıraktığımız yüzyıl ile birlikte zaten alışmış durumdayız. Artık ne suyu dereden getiriyoruz ne de birçoğumuz evlerimizde odun ve kömür yakarak ısınıyoruz. Eh internet de mecburi hale geldi. Yani anlayabiliyoruz ki fatura ödeme sistemlerine sonradan katılmakta da insanoğlu olarak yaşadığımız bir sorun bulunmuyor. Bunun bir diğer kanıtı da oldukça yakın bir dönemden, abonelik sistemli yayıncılık ağlarına kolayca adapte olabildik değil mi?

Çoğumuzun Netflix aboneliği bulunuyor ve bunun dışında da YouTube Premium, Spotify, BluTV, Exxen, Mubi, Amazon Prime gibi çeşitli kaynaklardan da kendimize uygun gördüğümüz bazılarına aboneyiz. Kendi adıma konuşmam gerekirse müzik zevkimi kesintisiz yaşamak için YouTube Premium kullanıyorum, alışverişlerimde sağladığı avantaj nedeniyle Amazon Prime üyesiyim ve popüler kültürün gerisinde kalma korkusu Netflix hesabımı aktif tutmamı sağlıyor. Yani bu bir bataksa, çoktan düşmüşüm ve hiç yalnız sayılmam.

Eh bu keyif batağının yeni üyeleri de yolda ve üzerimize akın etmeye çoktan başladılar. Bulut teknolojileri, çeşitli versiyonlarda karşımıza çıkıyorlar ve aylık faturalarını, faturalarımız arasına katmaya çok niyetliler. Peki, gelecekte bizi neler bekliyor? Gelin göz atalım.

Sahurda Yendiğinde Gün Boyu Tok Tutacak Bazı Gıdalar
İlginizi Çekebilir!

Sahurda Yendiğinde Gün Boyu Tok Tutacak Bazı Gıdalar

11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de müslümanlar oruçlarını tutmaya başladılar. 12-13 saatlere varan saatler aralığında aç kalacağımız için sahurda yediğimiz gıdalara çok ciddi...

Depolama Öncelikli Gibi Görünüyor

Gerek Google Drive, gerekse Yandex Disk ve Apple iCloud ağları bize gösteriyor ki bulut teknolojilerinden en yoğun faydalanacağımız alan depolama konusunda olacak. Başlarda çok uygun fiyatlar, deneme üyelikleri ve geniş alanlar veren bu şirketler, daha sonrasında bizi abone olarak aralarında görebilecekleri sistemlere geçiyorlar. Eh, çoğu zaman telefonlarımızdaki kullanılabilir alanlarımızın da yeterli gelemediğini düşünecek olursak bulut, çok da mantıksız bir yatırım olmayabilir. En azından önümüzdeki yıllarda kullanıcı sayılarını hızla arttıracaklarını düşünebiliriz.

Diğer bir yandan elbette yalnızca depolama değil, bulut cihazları kullanabilme durumu da hayatlarımıza giriyor. Amazon Luna gelmekte ama Nvidia GeForce Now çoktan hayatlarımıza katıldı ve pek çok müşteriyi portföyüne ekledi. Yani farklı alanlarda bu teknolojileri görmeye ve birkaç yıl içerisinde müşterileri olma fikrine alışsak iyi olur gibi. Aylık gelirlerimizle en fazla kaç faturayı karşılayabiliriz ki? Bu soru gelecekte daha önemli bir yer edinecek diyebiliriz.

Konuyla ilgili yorumlarınızı da bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al