freelance iş ilanları

Bunlar Bilgisayar Kasasıysa Benimki Ne Dedirten En İlginç Bilgisayar Kasaları

Günümüzün gelişen teknolojisi ile birlikte özellikle oyun sektörü de ciddi anlamda gelişti. Dünya genelinde ciddi oyuncu kitlesi bulunuyor ki buna eşdeğer olarak oyuncu bilgisayarı terimi de günden güne evriliyor. Her ne kadar ülkemizdeki döviz ve ekonomik şartlar güzel bir oyun sistemi kurulmasını engelliyor olsa da dünya genelinde oyuncular hayallerinin sınırlarını zorlayabiliyorlar. Her ne kadar bir bilgisayarın teknik özellikleri çok önemli olsa da oyuncular kasa tasarımına da önem veriyorlar. Öyle ki markalar oyuncular için birbirinden ilginç tasarımlara sahip bilgisayar kasası tasarlayabiliyorlar. Zira oyuncular da kurdukları sistemlerine renk katmak amacıyla bu garip tasarımlı kasaları tercih edebiliyorlar. Ayrıca bu özel tasarım kasalar içerisindeki hava akışının son derece düzgün sağlanmasına olanak tanıyorlar. Gelin beraber en ilginç bilgisayar kasa tasarımlarına göz atalım bakalım neler varmış.

Bilgisayar Kasası Nedir?

En ilginç bilgisayar kasalarına geçmeden önce bilmeyenler için bilgisayar kasası nedir onu açıklayalım. Bildiğiniz gibi bilgisayar aslında birkaç bileşenin birleşiminden var olur. RAM, ekran kartı, anakart, işlemci, harici depolama ve güç kaynağı gibi parçaların bütünü bilgisayarı oluşturur. Fakat bu parçaların güvenli bir şekilde bir arada durabilmeleri gerekir ki bunu da bilgisayar kasası dediğimiz kasalar sağlar. Ayrıca içine yerleştirilen bilgisayar bileşenlerini koruyan, barındıran bu kasaların sahip olduğu fanlar sayesinde içeriye hava girişi olur, içeriye giren hava bileşenleri soğutur ve yine diğer fanlar sayesinde bu hava dışarıya atılır.

Yabancıların Türkiye'de SIM Kart Alması Mümkün mü?
İlginizi Çekebilir!

Yabancıların Türkiye'de SIM Kart Alması Mümkün mü?

Her yıl çok sayıda yurtdışında yaşayan Türkiyeliler çeşitli tatil dönemlerinde yurtlarını ziyaret etmektedir. Yurt dışında yaşayan gurbetçiler veya turist olarak Türkiye’ye gelen yabancılar, iletişim ihtiyaçlarını karşılam...

Dünyanın En İlginç Bilgisayar Kasaları

Hyte Y70

Hyte Y70 Touch olarak geçen bu ilginç tasarımlı kasanın en büyük özelliği ise üzerinde dokunmatik bir ufak ekrana sahip olması. Son derece teknolojik ve modern tasarıma sahip olan kasa, üzerindeki ufak LCD ekran üzerinden sistemsel olarak kurulum yapılmasına olanak tanıyor. Ayrıca kasa 299 dolarlık uygun bir fiyat etiketine sahip. Lakin şu anlık sadece Asya pazarında satışta.


Thermaltake TR 100

Ünlü teknoloji markası Thermaltake tarafından üretilen Thermaltake TR 100 bilgisayar kasası, mini ITX kasası olarak geçiyor. Kasanın tasarımında genel olarak beyaz ve siyah renklerini kullanan Thermaltake, kasayı mavi rengiyle de ışıklandırmayı unutmamış. Özel bagaj çantasıyla gelen bu kasa, seyahat eden ama kasalarından bir türlü ayrılamayan oyuncular için özel olarak tasarlanmış. 280 mm’ye kadar sıvı soğutucu destekleyen Thermaltake TR 100 mini ITX, mini LCD ekrana sahip özel sürüme de sahip. Ekransız versiyonu 120 dolar iken ekranlı versiyonu 169 dolar etiket fiyatına sahip. Fakat kasa sadece mini ITX ana kartlarını destekliyor.


Thermaltake Tower 250

Yine Thermaltake firmasına ait olan Thermaltake Tower 250, tıpkı TR 100 gibi mini ITX kasa olarak geçiyor. İsminden de anlaşılaşacağı üzere bir tür kule tasarımına sahip olan Tower 250’nin 3 parçası cam tasarıma sahip iken yanları ve arka kısmı örgüsel bir tasarıma sahip. Dikey olarak yerleştirildiğinde normal ekran kartlarını destekleyen kasa, LCD ekrana sahip bir modele de sahip. Ayrıca kasa 8 adet fan kapasitesine sahip.


Thermaltake Core P90

Bu sefer karşımıza Core P90 modeli ile çıkan Thermaltake firması, yine kule tarzı bir tasarım ile oyuncuların karşısına çıkıyor. Fakat bu sefer büyük bir kasa olan Thermaltake Core P90, dikey ve 3 boyutlu görünümlü bir tasarıma sahip ve sadece camdan oluşuyor. Kasanın etiket fiyatı ise 149 dolar olarak lanse edilmiş durumda.


GSKILL Z5i

Özellikle RAM başta olmak üzere çeşitli bilgisayar bileşenleri üreten teknoloji markası GSKILL bu sefer karşımıza Z5i adını verdiği bir bilgisayar kasası ile karşımıza çıkıyor. Mini ITX kasa olan GSKILL Z5i, 330 mm’ye kadar ekran kartlarını destekleyebiliyor. Mini ITX anakartlar ile uyumlu olan kasa oldukça şık ve RGB dokunuşlu ve camdan oluşan bir tasarıma sahip. GSKILL kasanın fiyatını ise 199 dolar olarak belirlemiş durumda.


Thermaltake AH T600 Snow Helicopter

Bu sefer Thermaltake AH T600 Snow Helicopter ile gördüğümüz Thermaltake firması, bizlere gerekten bir helikopterin ön yüzünü andıran tasarım ile karşılıyor. Yanlarında iki adet 5 mm büyük amberli cam ve önünde ise üç adet 3 mm boyutlarında amperli cam tasarıma sahip olan AH T600 Snow Helicopter, sahip olduğu iç tasarım ile hem bileşenlerini tam olarak gözükmesini sağlıyor hem de hava akışını muazzam derecede kontrol edebiliyor. Mini ITX ve e-ATX anakartları destekleyen bu modelin önünde 4 adet 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 480 mm sıvı soğutma sistemine de sahip olan kasanın ekran kartı yuvası esnek bir malzemeden yapıldığı için ekran kartı takılırken çizilme veya sığmama gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Kasanın etiket fiyatı ise 300 dolar.


AZZA CSAZ-811 MESA

AZZA firmasının ilginç tasarıma sahip kasası AZZA CSAZ-811 MESA, buz dağının doğal hatlarından esinlenilerek tasarlanmış. Havalandırma delikleri bulunan alüminyum ve cam tasarımdan oluşan kasa, bileşenlerin dik şekilde yerleştirilmesiyle normal boyutlarda bileşenleri destekleyebiliyor. Sıvı soğutma ve farklı köşelerinde birkaç tane fan destekleyen kasanın etiket fiyatı ise 369 dolar.


Deepcool Quadstellar Infinity

Deepcool firmasının göz bebeği olan Deepcool Quadstellar Infinity kasası, oldukça ilginç bir tasarıma sahip. Önden bakıldığında X şeklindeki bir tasarıma sahip olan kasa, 380 mm’e kadar ekran kartı ve ATX anakartı destekleyebiliyor. Oldukça geniş iç hacime sahip olan kasanın önündeki RGB dokunuşları gerçekten çok başarılı. Çift 360 mm sıvı soğutma ve 8 taneye kadar fan destekleyen kasanın rengi ise mat siyah ve etiket fiyatı 300 dolar.


AZZA Cube 802

Değişik tasarımları seven AZZA firması bu sefer karşımıza AZZA Cube 802 ile çıkıyor. Kendine özgün yükseltme sistemine sahip AZZA Cube 802, hava duran küp şeklini andıran bir kasa. ARGB 4 fana sahip kasa, çift yönlü yalıtımlı şasiye sahip ki bu da hava akışının muazzam sağlanmasına olanak sağlıyor. 320 mm’e kadar ekran kartı destekleyen kasanın birden fazla HDD ve SDD yuvası bulunuyor. Kasanın etiket fiyatı ise 339 dolar.


Cooler Master MasterFrame 700

Geleneksel kasa tasarımına bağlı kalmaya çalışan Cooler Master markası, tabii ki biraz yenilik katmayı da ihmal etmemiş. Oldukça geniş bir tasarıma sahip olan Cooler Master MasterFrame 700, sahip olduğu açılıp kapanabilen ve esnek yapıya sahip olan 2 adet kanat bölüme sahip. Montajı oldukça zor olan kasalardan birisi olan MasterFrame 700, en geniş parçaları bile destekleyebiliyor. Kasanın etiket fiyatı ise 220 dolar.


Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al