wmaraci reklam

Burun Estetiği ile Daha Orantılı Bir Buruna Sahip Olun

Genetik ya da dış etkenlere bağlı olarak burnun şeklinde bazı değişiklikler olabilmektedir. Bu değişiklikler, estetik görünüşün yanı sıra sağlık sorunlarına da neden olabilmektedir. Bu gibi sorunların tedavi edilmesi için burun estetiği sık sık kullanılan bir işlemdir. Çevrenizdeki birçok kişinin burun estetiği yaptırdığını görebilirsiniz. Çünkü burun estetiği oldukça yaygın bir estetik ameliyattır.

Oldukça kolay olan bu ameliyat sonrasında kişilerin sağlık sorunları tamamen ortadan kalkmaktadır.

Burun Estetiği Nedir?

Tıpta Rinoplasti olarak da adlandırılan burun estetiği, burnun mevcut görünüşünü ve işlevini tedavi etmek amacı ile yapılan, burun içerisinde bulunan kemik ve kıkırdakların yeniden şekillendirilmesini sağlayan bir işlemdir.

Yüzün orta kısmında bulunan ve en fazla dikkat çeken organlardan biri olan burun, yüzümüzün üçte birini oluşturmaktadır. Hem fonksiyonları hem de estetik açıdan oldukça mühim olan bir organımız olan burun, işlevini tam olarak yerine getiremediğinde sağlık sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır.

Michael Scofield'ın Hastalığı: Düşük Gizli Ket Vurma Sendromu Nedir?
İlginizi Çekebilir!

Michael Scofield'ın Hastalığı: Düşük Gizli Ket Vurma Sendromu Nedir?

Düşük Gizli Ket Vurma Sendromu'nu (Low Latent Inhibition) çoğu kişi efsanevi dizi Prison Break'te baş karakterimiz Michael Scofield'dan duymuştur. Tıptaki en basit tanımı 'baskılama' olarak geçen düşük gizli ket vurma rahatsızlığı...

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

İlk olarak hekim görüşü ile kişilerin ameliyat için uygun olup olmadığı kontrol edilir. Kişilerin tıbbi öyküsü, rahatsızlıkları ve kullandığı ilaçlar değerlendirilir. Ardından burun estetiği ile kişinin burun içerisinde yapılacak olan değişiklikler belirlenir. İşlem sırasında yapılacak olanlara karar verildikten sonra ameliyat günü belirlenir.

Ameliyat gününde ise hazırlıklar yapılır ve kişiler ameliyata alınır. Aynı zamanda hekimler ameliyat öncesinde hastanın uygun olup olmadığına karar vermek için çeşitli kan analizleri ve laboratuvar testleri de yapabilmektedir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Bu işlem genellikle kemik kısmında eğrilik ya da çıkıklık olan, kıkırdak yapısında şekil bozukluğu olan, burnu aşırı büyük olan ve burun yapısı asimetrik olmayan kişilere uygulanan bir işlemdir. Eğer bu işlem estetik amacı ile yapılıyorsa, tamamen kişisel tercihler dikkate alınmaktadır.

Kişilerin istedikleri burun yapısı dikkate alınarak bir yapı tasarlanmaktadır ve burun estetiği ile işlem gerçekleşmektedir.

Burun Estetiği Öncesi Bilinmesi Gerekenler

İşlem öncesinde hastanın hangi ilaçları kullandığı ve hangi ürünleri kullanması gerektiği detaylı bir şekilde öğrenilmelidir. Bazı bitki çayları, kan sulandırıcılar, burun spreyleri ve ilaçların kullanılması yasaktır. Hekiminiz işlem öncesinde kullanmamanız gereken ilaçları size bildirecektir.

Bunun yanı sıra işlem öncesinde sigara ve alkol gibi şeylerin kullanılmasına ara verilmesi gerekir. Özellikle burun estetiği öncesinde ve sonrasında belirli bir süre boyunca sigara kullanımına ara verilmelidir. Sigara burunda tahriş olmasına neden olabilir.

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun ameliyatı sonrasında belirli bir süre boyunca direktiflere uygun şekilde hareket etmelisiniz. İşlem öncesi muayenelerinden itibaren titizlikle yürütülen cerrahi işlemlerde ameliyat sonrasında herhangi bir sorunun yaşanma ihtimali oldukça düşüktür.

Burun estetiği sonrasında burun iyi korunmalıdır ve darbe alma ihtimali yüksek olan aktivitelerden kaçınılmalıdır. Burun bölgesinin güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Ayrıca işlem sonrasında sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Sorunsuz bir iyileşme süreci için sağlıklı beslenmeli ve bol bol dinlenilmelidir.

Burun Estetiği Fiyatları

Birçok kişi burun estetiğinin güncel fiyatlarını merak etmektedir. Alanında uzman bir doktora danışarak işlem için uygun olup olmadığınızı öğrenebilir ve burun estetiği fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bunun yanı sıra fiyatları etkileyen çeşitli faktörlere dikkat etmelisiniz. Eğer ufak bir hesaplama yapacak olursanız burun estetiği fiyatları açısından etkili olan noktaları ele almalısınız. Böylece net bir fiyat elde edebilirsiniz.

Ayrıca seçeceğiniz hastane ve hekime göre de fiyat değişmektedir. Her hastanenin ve her hekiminin burun estetiği fiyatları ayını değildir ve değişiklik göstermektedir. Bu noktada hesaba katılmalıdır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al