wmaraci reklam

Çalışırken Dinlenebilecek 5 Müzik Türü

İş yaparken müzik dinlemek bir motivasyon arttırıcı olsa da, diğer bir yandan yanlış türde müzikler dinlemek konsantrasyonu mahvedebiliyor. Gelin spesifik şarkılardansa türler üzerine konuşarak tavsiyelerde bulunalım.

Öncelikle ilk ve önemli tavsiyeyi vereyim. Kliplerden uzak durun. Bunun için Deezer, YouTube Music ya da Spotify kullanabilirsiniz ancak klip izlemeye daldığımızda onlarca dakikanın geçtiğini fark edemeyebiliyoruz. Örneğin çok yoğunluşmama gerek olmayan işler yaparken Eminem dinlemeyi çok severim. Ancak 2000’ler kliplerine düşmek resmen o günün bütün verimliliğini yok edebiliyor. Bundan kaçabilmemiz lazım. Anlaştıysak devam edelim.

Noir, Modern Noir Türleri

Hem tınısı, hem gevşeten yapılarıyla Noir türünün parçalarını özellikle yazarlıkla uğraşan okurlarımıza tavsiye ediyorum. Müzikler genel olarak birbirlerine benzer yapılara sahip olduğu için birkaç saatlik bir sıralama oluşturduğunuzda, şarkıların bittiğini dahi fark etmeyebiliyorsunuz. Bu da hem huzur içerisinde çalışmanızı sağlarken, hem de dikkatinizin dağılmasını engelleyen bir unsur oluyor.

Yurtdışında Doğrudan Örneğini Gördüğümüz 5 Girişim
İlginizi Çekebilir!

Yurtdışında Doğrudan Örneğini Gördüğümüz 5 Girişim

Türkiye'de ortaya koyulmaya başlayan yeni bir iş modeli gördüğümüzde genelde “Aa, bak adamlar ne yaratıcı fikir bulmuşlar!” diye düşünebiliyoruz. Halbuki yaratıcılığıyla övdüğümüz bu iş modelleri kopyala yapıştır çık...

Klasik Müzik, 17. ve 18. Yüzyıl Çalışmaları

Evet evet, klasik müzik çok klişe bir tavsiye farkındayım. Ancak kabul edelim, ritmini tutturmuş bir tasarımcıya Bach’tan ya da Mozart’tan daha iyi eşlik edebilecek kim var ki? Özellikle dünya müzik tarihinde 18. Yüzyıl çok önemli bir dönem, çalışırken bu dönemin eserlerini dinleyebilecek teknolojilere sahip olmamız da bizim için güzel bir şans.

Blues

Bu öneride bir hatırlatma yapalım. Bacak titretme ve ritme eşlik etmek gibi ufak dezavantajlara sahip bir tür Blues. Ancak bu dezavantajlarıyla birlikte yüksek motivasyonla, eğlene eğlene çalışmak isteyenleriniz varsa sizi yukarılarda tutacağı da bir gerçek. Bu arada sokak müziği dinlemeyi sevenler için Tuba Skinny grubunu da öneririm. Bu tür sizi washboard gibi ilginç enstrümanlarla tanıştıracak. Eğer türe karşı önyargılarınız varsa, günümüze daha yakın zamanlarda ortaya koyulan içerikleri dinleyebilirsiniz. Hatta o da olmadı Blues Rock gibi ara türlere de göz atarak alışmaya başlayabilirsiniz. İnanın, alışınca tadından yenmiyor.

Yöresel, Otantik Müzikler

Özellikle ülkemizin müzik mutfağı bu noktada bizlere dinleyebileceğimiz çok güzel sesler veriyor. İç Anadolu’dan Har, Dem ve Gam türünde eserlerle birlikte âşık ve ozanların şarkıları oldukça huzurlu ve verimli bir günü beraberlerinde getirebilir. Bununla birlikte Doğu ve Kuzey coğrafyalarımız, hatta dünya genelindeki diğer otantik müzikler de benzeri etkileri yaratabilir. Özellikle bu türde ‘Dünyadan Sesler’ ve ‘Elif’in Hecesi’ gibi kanallar oldukça güzel içeriklere sahip. Sanatçı önerisinde de bulunmak gerekirse Kuan ve Seda Seyrek gibi isimleri anmadan geçmek olmaz.

Lofi Hip Hop

Müziğin değiştiğini dahi anlamadan, dünyayla bağınızı kopartacak ve işinize odaklanmanızı sağlayacak bir tür mü arıyorsunuz? Lofi gerçekten tam olarak buna göre. Söz içermeyen ‘Beat’ türündeki bu eserler, çalışmak için birebirler. Ayrıca türün adında Hip Hop barındırması da Rap sevmeyen okurlarımızın da bir göz atmalarından zarar gelmez. Sevilmeyecek bir tür değil.

Aklınıza unuttuğumuz ve çalışmaya çok uygun başka bir tür geldiyse, yorumlarda bizimle paylaşarak yazımıza destek olur musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al