wmaraci reklam

Çalışırken Not Tutmayı Sevenlere 5 Tavsiye

İşlerini notlarıyla yürütmeyi sevenlerden misiniz? Eh günümüzde pek çok işi aynı anda yürütmek de, aklın karışması da hiç garip şeyler değil. Bu yüzden notlarla düzenini oturmak da pek garip olmuyor. Ben de aktif olarak notlar tutarak işlerimi sistemine oturtmaya çalıştığım için sizlere 5 öneriyle geldim.

Aşağıda önereceğim uygulamalarda dikkat ettiğim birkaç unsur oldu. Özellikle güncel, basit, kullanışlı ve eğer mümkünse multiplatform uygulamaları derlemeye çalıştım. Geçmişte bol bol not defteri ve yapışkanlı kâğıt kullanan birisiydim. Ancak doğrusu hem gereksiz bir maliyet olarak gözüme görünmeye başladı, hem de karbon ayak izimi azaltmak amacıyla kâğıt israfımı azaltmaya odaklandım. Bu nedenle henüz notlarınızı kalem ve kağıtla tutanlardansanız, size de benzer bir yol tavsiye ettiğimi söyleyebiliriz. Şimdi dilerseniz listemize geçelim.

Microsoft To Do

Kişisel olarak en çok kullandığım aracı baştan önereyim. Microsoft To Do ile müthiş bir iş ortaya koymuş. Hem iş bilgisayarım, hem de kişisel bilgisayarımda eş zamanlı olarak çalışan To Do hem çok basit hem de çok verimli bir araç. Kısacık notlar da tutabiliyor, detaylı planlamalar da yapabiliyorsunuz. Ayrıca önemli notları sıralamaya sokmak ya da günlük rutinlerinizi her gün sil baştan açmak da oldukça kolay. Elbette Microsoft bu nadide işi için bir mobil uygulama yapmayı da eksik etmemiş.

Günlük işleriniz ve önemli işlerinizi ayrı tutacaksanız ama tek panelde görmek istiyorsanız ‘Görevler’ sekmesini kullanmayı unutmayın. Bu noktada bazen kendime atadığım görevleri görememek gibi bir sorunla karşılaşıyordum ancak sebep buymuş meğerse.

Girişimcilik Her Zaman En Özgün Fikri Gerçekleştirmek Değildir
İlginizi Çekebilir!

Girişimcilik Her Zaman En Özgün Fikri Gerçekleştirmek Değildir

Harika fikirler üretebilen, özgün ve özel işler gördüğümüzde mest oluyoruz değil mi? Eşsiz bir fikirle yola çıkmanın insanlar üzerine böyle hoş etkileri olabiliyor gerçekten de… Ancak girişimlere hoş detaylar katıyor olsa da, ...

Notion

Evet, geldik listenin en detaylı ve kullanması en keyifli uygulamasına. Notion’da ile her şey mümkün. Özellikle takım çalışmalarına imkan tanımasıyla öne çıkan uygulamayı Web sürümüyle de mobil uygulamasıyla da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha önce Notion’da proje yönetimi yapan şirketler de gördüm, sitesinin tüm içeriklerini önce burada kaleme alan yazarlar da. Alışmanız biraz zaman alsa da, bir noktadan sonra onsuz yapamayabilirsiniz.

Özellikle sürükle bırak sistemiyle yazacağım, hali hazırda yazıyor olduğum ve yazdığım yazıların notlarını burada derliyorum. Dilediğimde yazıyı tamamen platform içerisinde yazabiliyor olmak da cabası.

Google Keep

Ben basit notlar tutup, bunlara da her yerden erişmek istiyorum” diyorsanız, adresiniz kesinlikle Google Keep. Her Google hesabınıza kolaylıkla erişebilir, basit notları yine basit arayüzünde ekleyebilirsiniz. Google’ın yıllardır Android cephesindeki pek çok kullanıcıya alıştırdığı Keep, hiç de fena olmayan bir araç olarak listeye giriyor.

WhatsApp

Listede bir mesajlaşma uygulamasının ne işi olduğunu düşünebilirsiniz elbette. Ancak kabul edelim ki hepimizin elinin en alışık olduğu uygulama kesinlikle WhatsApp ve notlar tutmak için de hiç fena bir platform değil. Geçmişte bir arkadaşımızla grup kuruyor, ardından onu gruptan atarak sadece biz kalıyorduk. Bu sayede bilgisayarımızdan dosya alışverişi, kendimizce notlar tutmak gibi işler için bu grubu kullanıyorduk. Şimdiyse doğrudan kendimize mesaj göndermemiz mümkün. Arama çubuğuna kullanıcı adınızı yazarak erişebilirsiniz.

Ben WhatsApp’ı hızlıca not tutmam gereken durumlarda kullanıyorum. Örneğin bir ürün beğendiysem ya da birisiyle konuşurken hızlıca aklımda tutmam gereken bir şey öğrendiysem. Daha sonrasında da farklı not uygulamalarımda bunları derliyorum.

Note Anywhere

Kolay kullanım ve basitlik ilkelerini baz alırsak, bir de tarayıcı eklentisi önermemek olmazdı. İnternette gezinirken hızlıca bir not tutmak istediğimizde elimizden tutabilecek kaliteli eklentilerden birisi de Note Anywhere isimli Chrome eklentisi. Bildiğiniz gibi Chrome eklentilerini Opera ve Opera GX tarayıcılarında da kolaylıkla çalıştırabiliyoruz. Elbette diğer tarayıcılar için de benzer basitlikte pek çok eklenti mağazalarda bulunabiliyor.

Peki siz notlarınızı nasıl derliyorsunuz? Yoksa hâlâ kalemsiz yapamayanlardan mısınız? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al