wmaraci reklam

ChatGPT Rakibi Tamamen Yerli ve Milli Yapay Zeka: MAIN

Yapay zeka, günümüzde artık her alana dahil olmaya başlamıştı ki sonunda beklenen yerli ve milli yapay zekamız duyuruldu: MAIN! Gelişen teknolojinin en büyük nimetlerinden birisi olan yapay zeka, dünya devi teknoloji firmaları tarafından büyük yatırımlar almaya, geliştirilmeye devam ediyor. Ülkemizin milli savunma şirketlerinden birisi olan HAVELSAN da en gelişmiş yapay zekalardan birisi olan ChatGPT’ye karşı yeni geliştirdiği yapay zekası MAIN’i tanıttı.

Yerli Yapay Zeka MAIN, 2 Yıldır Geliştiriliyor

Yerli yapay zekamız MAIN için özel bir lansman düzenleyen HAVELSAN, MAIN'in temellerinin 2 yıla dayandığını fakat son 1 yıldır ciddi kaynak ve eforla geliştirildiğini söyledi. Devlet tarafından da desteklenen MAIN, piyasadaki en iyi yapay zekalardan birisi olmaya aday.

Yapay Zeka Nedir? Yapay Zekanın Gelişimi Ne Durumda?
İlginizi Çekebilir!

Yapay Zeka Nedir? Yapay Zekanın Gelişimi Ne Durumda?

Artificial Intelligence (AI) yani yapay zeka, bir bilgisayarın neredeyse insanmış gibi düşünmesine, tepki vermesine ve eyleme geçmesine olanak sağlayan, makinelerde kullanılan geliştirilmiş bir zeka çeşididir. Özellikle son yıllarda bi...

MAIN'in Teknik Özellikleri

HAVELSAN'dan yapılan açıklamaya göre MAIN'in en büyük özelliği veri güvenliğine büyük önem veriyor. Açık kaynaklı olarak geliştirilen MAIN, ağlardaki kaynaklardan yanı sıra kendi kütüphanelerindeki verilerden de faydalanıp, rakiplerine göre daha bilgili olarak karşımıza çıkıyor. Türkçe tabanlı olarak hizmet verecek olan MAIN, tıpkı ChatGPT gibi yeni bilgiler öğrenecek ve öğrendiği bilgileri kütüphanesine kaydederek bir daha unutmayacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al