wmaraci reklam

Dark Web Nedir? Dark Web'e Nasıl Gireriz?

Dark Web yani namı diğer deep web, internetin gizli, karanlıkta kalmış bölümlerinden oluşan bir ağdır. Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarının listelemediği dark webe Chrome gibi internet tarayıcılarından da girilemiyor. İnternet dünyasının gözükmeyen buzdağı olan dark web her ne kadar internet kullanıcılarına sınırsız ve özgürce bilgi alışverişi imkanı sunsa da herhangi bir denetleme olmadığı için kötü niyetli insanların da sıkça kullandığı ağ haline geldi. Sansürlerden kaçan, kimliklerini gizli tutup özgürce internette dolanmak için kurulan dark web ağı, günümüzde neredeyse amacını tamamen kaybetti.

Dark Web'te Yapılabileceklerin Bir Sınırı Yok

Dark Web ağına bağlı insanların takip edilememesinden dolayı burada kurulmuş birçok ticaret platformları da yer alıyor. Ticaret platformu dediysem bu platformlar yasal ürünler satmıyorlar. Uyuşturucu, insan ve silah kaçakçılığı, kiralık katiller, çalıntı kredi kartı bilgileri ve yasadışı aklınıza gelebilecek her türlü faaliyet dark web ticaret sitelerinde yapılabiliyor. Sadece kripto para ile ödeme yapılabilen bu siteler, maalesef yasal birimler tarafından bulunamıyorlar.

Hackerların da kullandığı ve kendilerine göre şekillendirdikleri dark web ağı, zararlı içeriklerin yanında tabii ki faydalı içeriklere de sahip. Bunlardan bir tanesi de dünyanın en geniş bilgi kütüphanesi bir dark web sitesinde yayınlanıyor oluşu.

PayPal Türkiye'ye Geri mi Geliyor?
İlginizi Çekebilir!

PayPal Türkiye'ye Geri mi Geliyor?

Haziran ayı itibariyle yaşanan bürokrasi sorunları neticesinde PayPal, Türkiye kullanıcıları için faaliyetlerini sona erdirmişti. Birkaç saat önce internette farklı kaynaklar tarafından yayılan bir diğer habere göreyse PayPal’ın M...

Dark Web'e Giriş

Yukarıda da bahsettiğim gibi dark webe normal bir tarayıcıdan ya da arama motorlarından girilemiyor. İnternetin karanlık ağına bağlanabilmek için TOR adındaki tarayıcının kullanılması gerekiyor. Dark web'te yer alan sitelerin isimleri ise random harf ve rakamlardan oluşuyorken kullandıkları uzantılar ise .onion olarak geçiyor.

Tor Browser Nedir?

Kişisel gizlilik ve anonimlik üzerine inşa edilen Tor Browser, internete bağlandığınız hiçbir IP adresini izlemiyor ve sizden herhangi bir bilgi istemiyor. Dark Web üzerindeki .onion sitelere de erişim olanağı sağlayan Tor Browser, normal sitelere bağlanabilmek için de kullanılabiliyor. NSA (National Security Agency) tarafından bile belgelerde "rakibi olmayan, yüksek güvelik kralı" gibi terimlerle ifade edilen TOR, (The Onion Routing) mobil uygulamaları ile iOS ve Android kullanıcılarının da işlerini bir hayli kolaylaştırıyor.

Günde yaklaşık 3 milyon kullanıcıya ev sahipliği yapan Tor Browser'ın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz. TOR'u bilgisayara indirmek için ise https://www.torproject.org/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tor Browser Nasıl Kullanılır?

  • Tor Browser'ı indirdikten sonra kurulumu tamamlayın.
  • Kurulumdan sonra Tor Browser'ı açıp ‘Yapılandır' butonuna tıklayın.
  • ‘Bulunduğum konumda Tor ağı engelleniyor' butonuna tıklayın.
  • Ardından ‘torproject.org' üzerinden bir köprü istensin seçeneğine tıklayıp devamında da ‘Köprü isteğinde bulun' butonuna tıklayın.
  • Açılan ekranda güvenlik kodu girdikten sonra Tor browser köprüsünü aktif ediyoruz.
  • Sistem IP adreslerinizi başarılı şekilde gizledikten sonra ‘Bağlan' butonuna tıklayın.

Tor Browser'a ülkemizde zaman zaman erişim engeli uygulanabiliyor. Şayet ‘torproject.org' sitesine bağlanamıyorsanız VPN kurarak siteye erişebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al