wmaraci reklam

Diğer Siteler AdSense Hesabınızı Kullanırsa Ne Yapmalısınız?

Bazen sitenizin reklam performanslarına dair raporları incelerken siteler sütununda size ait olmayan ancak görüntüleme almış hatta tık almış siteler görebilirsiniz. Bizim kodlarımız nasıl başka siteler tarafından kullanılabiliyor ve böyle bir durum yaşadığınızda ne yapmanız gerektiğini bilmek istiyorsanız bu blog yazısı sizin için!

İlk önce, Google AdSense reklam kodlarının başka sitelerde yer alıyor olmasının hesabınıza yapılmış doğrudan bir saldırı olamayacağı ihtimalinden başlayalım. Bu konuda en yaygın senaryo, başka bir internet sitesinin sizin içeriğinizi kopyalaması ve kopyalarken reklam kodlarını da gözden kaçırdığı veya botlarla çekim yaptığı için reklam kodunu da kendi sitesinin içeriğine çekmiş olmasıdır.

Reklam kodlarınızla birlike yayıncı kimliğiniz (Publisher ID) de kaynak kodların arasında yer aldığı için, sizin hesabınız üzerinden sağlanan reklamlar bir başka sitede yayına başlayıp, gösterim ve belki tıklama alıyor. Kodlar doğrudan hesabınızla bağlantılı olduğu için de yayıncı site sizin raporlarınızın içinde görünüyor.

Peki, neden bu bir tür saldırı olamaz? Saldırı yapmanın çok daha mantıklı ve makul yolları vardır. Örneğin, milyon defa reklama tıklanması hesabınıza doğrudan zarar verebilecek bir hareketken, reklamlarınızı alıp illegal siteye yerleştirmek ve üzerine rapor etmek sanıldığı kadar hızlı sonuç veremeyebilir. Hatta aşağıdaki koruma sayesinde bu yöntemi tümüyle saf dışı bırakabilirsiniz.

Öyle veya böyle fark etmez, bu durumla karşılaştığınızda hesap güvenliği için ekstradan atabileceğiniz birkaç adım her zaman vardır;

#1. Sitelerinizi Doğrulayın

  • Google AdSense hesabınıza giriş yapın.
  • Sidebar’dan “Ayarlar” bölümüne tıklayın.
  • Açılır menüden “Sitelerim” seçeneğini seçin.
  • Bu bölümden doğrulamak istediğiniz tüm sitelerin yanında yer alan aşağı ok simgesine tıklayın ve “Doğrulanmış Site” seçeneğinin karşısındaki tik işaretini açık hale getirin. 
  • Bunu sahipliğini onaylamak istediğiniz tüm sitelerinizde uygulayın.

Makale Yazarlığı Hakkında 7 Mit ve Gerçekleri
İlginizi Çekebilir!

Makale Yazarlığı Hakkında 7 Mit ve Gerçekleri

Makale yazarlığı dışarıdan bakıldığında bir Webmaster için girişilmesi en kolay sektörlerin başını çekiyor. Düşünsenize; site açma ve yükseltme derdi yok, SEO için harcamalar yapmaya gerek yok ve en önemlisi diğer Webmasterla...

#2. Onaylı Siteleri Varsayılan Yapın

Onaylı siteler özelliğini hesabınızdan aktif hale getirdikten sonra AdSense kodlarınız için yayın yapılabilecek tek internet siteleri bu siteler olarak kabul edilir. Bu da sorunumuzun kökten çözüme kavuşmasına yardımcı olur. Onaylı siteler özelliğini açmak için;

  • Menüden “Ayarlar” seçeneğine girin.
  • Açılır menüden “Sitelerim” kısmına girin.
  • Siteleri Yönet” bölümünden de üç nokta işaretine tıklayın.
  • Site Yetkilendirme” bölümüne giriş yaptıktan hemen sonra, “Reklam kodumun yalnızca doğrulanmış sitelerimde kullanılmasına izin ver” bölümünün tikini aktif hale getirin.
  • Kaydet” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.

Hesabımızdan bu yetkilendirme işlemini yaptıktan sonra reklam kodumuz hala diğer sitelerde çalışacak ancak bu sitedeki reklamlarımıza ait tıklamalar ve diğer etkiler kaydedilmeyecektir. Yani, bu reklamlar için kazanç almayacağız ancak hesabımızı olası ihtimallere karşı güvende tutmuş olacağız. 

Şimdi, reklam kodlarımızı alıp politikalarla uyumsuz siteye koyup rapor etseler dahi raporlar sizi hiç ilgilendirmeyecek ve hesabınızı riske sokmayacaktır. Bu işlemle birlikte tüm sitelerinizi yetkilendirdiğinizden emin olmayı sakın unutmayın. Yaptığınız bu ayar değişikliğinin etkili olmaya başlaması için 48 saat gibi bir süreye ihtiyaç duyacaktır, bu sürede onaylı siteleriniz için bir etkilenme durumu söz konusu olmayacaktır. Bu sadece sahibi olmadığınız sitelere 48 saat daha katlanmak zorunda kalabilirsiniz demek oluyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al