lostyazilim

Discord’a Türkiye’de Erişim Engeli: Neden Kapandı?

9 Ekim 2024 itibarıyla Türkiye'de popüler iletişim platformu Discord’a erişim engeli getirildi. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan bu karar, çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik gibi suçlara dair şüphelerin ortaya çıkmasıyla alındı. 5651 sayılı kanun kapsamında suç teşkil eden içeriklere karşı önlemler alınarak erişim kısıtlandı.

Discord Neden Güvenlik Birimleriyle İş Birliği Yapmadı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord’un güvenlik birimlerine gerekli bilgileri, özellikle IP adreslerini, paylaşmayı reddettiğini belirtti. Platformun kapalı yapısı nedeniyle şüpheli aktivitelerin kontrol edilememesi, erişim engelinin önemli sebeplerinden biri olarak öne çıktı. Uraloğlu, bu adımın gençleri ve çocukları koruma amaçlı olduğunu vurguladı.

Facebook Music Stories İle Sevdiğiniz Müzikleri Paylaşın
İlginizi Çekebilir!

Facebook Music Stories İle Sevdiğiniz Müzikleri Paylaşın

Facebook, yeni gönderi türü olan Music Stories ile müzik sektörünün önde gelen platformları olan Spotify ve Apple Music üzerinden 30 saniyelik paylaşımlar yapılabilecek. Spotify ya da Apple Music listenizde bulunan müziklerinizin 30 san...

Toplumsal Yapının Korunması Hedefleniyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından gençleri koruma konusunda kararlı olduklarını belirtti. Discord gibi platformlarda suç teşkil eden içeriklerin yayılmasının, toplumsal yapının temelini sarsabileceği endişesiyle erişim engelleri getiriliyor.

Diğer Platformlar da Mercek Altında

Discord’a getirilen erişim engeli sonrası, TikTok gibi diğer popüler platformların da sıkı takip altında olduğu açıklandı. İlerleyen günlerde bu tür platformlarda da benzer engellemelerin olabileceği sinyalleri verildi. Ancak Discord’un ne zaman tekrar erişime açılacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al