wmaraci reklam

DuckDuckGo: 2018’de 9 Milyar Arama Rekoruna Ulaştı

Son 10 yılda Google, küresel arama motoru sektörünü kendi oyun bahçesine dönüştürmeyi başardı. Ve şimdi, papyonlu bir ördek o bahçeye girmek istiyor…

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in gelirinin önemli kısmı hala reklamlardan oluşuyor. Ördek gelecek yerden kullanıcı verilerini asla sakınmayan Google’ın karşısındaki yeni rakibi DuckDuckGo ise geçtiğimiz yıl, tam 9 milyar aramaya yanıt verdiğini duyurdu.

Üstelik, sıfır kullanıcının verisini paylaşarak!

DuckDuckGo’nun Google karşısındaki en büyük avantajı, kullanıcıların duygusal boşluğuna sağlam bir gizlilik aparkatı çıkarmayı başarması. DuckDuckGo kullanıcıların verilerini depolamadığı gibi, Google’ın aksine kullanıcı verilerini reklam sofralarına meze etmiyor.

Evet, Türkiye kullanıcıları için gizlilik hala bir kriter değil; ancak unutmayalım ki, dünya kişisel verileri konusunda hassas insanlarla birlikte dönüyor.

2018 Yılında DuckDuckGo Ne Kadar Kullanıldı?

Biraz da verilerden bahsedelim!

Twitter’dan DuckDuckGo’nun paylaştığı verilere göre; servis, kuruluşundan bugüne toplam 25 milyar aramayı kucaklamış durumda. Bir gün içinde yapılan rekor arama sayısı ise 34 milyon 406 bin 841.

2018 diyorduk. 2018’de DuckDuckGo kullanıcıları dünya çapında 9 milyar 239 bin 317 arama yaptılar. Bu rakamın 2017 yılında yaklaşık 6 milyar kadar olduğunu da hatırlatayım.

Medium, Türkiye’den Çekiliyor!
İlginizi Çekebilir!

Medium, Türkiye’den Çekiliyor!

Twitter’ın kurucu ortakları olmasıyla tanıdığımız Evan Williams ve Biz Stone tarafından 2012 yılında kurulan dünyaca ünlü yayın platformu Medium.com internet girişimi, bugün yaptığı resmi açıklama bildirisiyle Türkiye’de y...

Papyonlu Ördek Umulmadık Taş Olabilir mi?

9 milyar arama, küresel sektörü arka bahçesi yapan Google’ın rakibi olmak için henüz iddialı bir rakam değil. Büyüme eğrisine bakılırsa papyonlu ördeğin bir gün umulmadık taş olup baş yarma ihtimali de var.

SEO açısından DuckDuckGo’nun Türkiye’deki hacmi, şimdilik sadece atılan taşın ördeği ürkütmesine yetecek kadar. Elbette, ilerleyen dönemde Türkiye kullanıcılarının DuckDuckGo’yu ne kadar sarıp sarmalayacağını hep birlikte göreceğiz.

Ne dersiniz, sizce DuckDuckGo uzun vadede umulmadık taş olup Google’ın başını yarmayı başarabilir mi? Yoksa, ikinci bir Yahoo veya Bing ile mi karşı karşıyayız?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al