wmaraci reklam

DuckDuckGo Artık Kullanıcılarını İzlemeyecek ve Verilerine Erişmeyecek

Google’ın karşısında şimdilik bir pire fakat Türkiye’de DuckDuckGo’yu kullanan geniş bir kitle var. DuckDuckGo bugün tüm kullanıcılarına kayıtsız şartsız gizlilik tanındığını, web sürümüne, tarayıcı eklentisine ve mobil uygulamalarına Tracker Blocking ekleyerek tescillemiş oldu.

Malumunuz, Google demek arama motoru veya servislerini kullandığımız sürece bilgilerimizin oluk oluk Google’ın Big Datası’na akması demek. Hatta Sevgili Kaan’ın kaleme aldığı “Google Hakkımızdaki Her Şeyi Nasıl Biliyor?” blog içeriğimizde Google’ın nasıl kişisel verilerimizi adım adım cukkaladığından bahsetmiş ve bolca şaşırmıştık. Eğer kişisel gizlilik ve verilerinizin anonim dahi olsa 3. taraflı servislerle paylaşılmasından rahatsızlık duyuyorsanız, belki en azından kişisel kullanımınız için aramalarınızın rotasını DuckDuckGo’ya kaydırmak isteyebilirsiniz.

Yeniliği duyuran DuckDuckGo’nun CEO’su Game Weinberg “Vizyonumuz kullanıcıların online güvenini kazanmak” diyor ve konuşmasına şöyle devam ediyor:

“DuckDuckGo ile tamamen bir arama motoru olmaya odaklanıyoruz. Zira Google’ın yapısı artık karmaşık. Oysa DuckDuckGo ile hem kullanıcıların verilerini internet boyunca koruyor hem de basit bir arama kutusu üzerinden istediklerine ulaşabilecekleri sadeliği sunuyoruz.”

Türkiye arayüzünde yeniliği “Seni takip etmeyen arama motoru” linki üzerinden duyuran DuckDuckGo, kişisel bilgilerinizin saklanıp başka servislerle paylaşılmayacağı ve reklam için kullanıcılarını izlemeyeceğini duyuruyor.

DuckDuckGo her ne yaparsa yapsın karşısında Google tekeli varken global başarıyı asırlar geçmeden yakalaması olası değil. Yine de yerel kullanıcı oranının yüksek olduğu ülkelerde sunulan bu avantaj DuckDuckGo’nun kullanıcı payını arttırabilir.

Bir Webmaster olarak siz DuckDuckGo’yu kullanıyor musunuz? Ya da bir gün DuckDuckGo umulmadık taş olup Google’ın başını yarabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al