wmaraci reklam

Dünyada ve Türkiye'de Kepçe Kulak Estetiği Ameliyatı

Normal şartlarda bir bireyin kulak uzunluğu 6,5 santim, genişliği ise 3,5 santim olmalıdır. Kulak ile kafa arasında bulunan açısı ise 30 derecelik bir açıyla yer almaktadır. Verilen bu değerlerin aksine büyük açılar ortaya çıkıyorsa kepçe kulak estetiği gereksinimi doğabilir.

Kulağın kepçe şeklindeki çıkıntısının bulunması ve y şeklini andıran kıkırdak kıvamının yeterli şekilde gelişmemiş olmasından dolayı ortaya çıkan bir sorun olan kepçe kulak, kıkırdak doku yeterince gelişmediği için gereken açı genişleyerek kulak çıkıntısı ön tarafa doğru eğilmeye başlar. Bilimsel olarak herhangi bir değer ile ölçülmese bile dışarıdan bakıldığında kolaylıkla tespit edilebilecek bir türdedir. Kişilerin yaşlarının ilerlemesiyle beraber bu durumda pek çok değişiklik ortaya çıkabilir. Kepçe kulak oluşumu genellikle genetik bir yatkınlıktan dolayı ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda doğuştan kaynaklanan nedenler ya da daha sonradan ortaya çıkan faktörlerden dolayı da oluştuğu görülmektedir.

Kepçe Kulağın Psikolojiye Etkileri Nelerdir?

Kepçe kulak fizyolojik bir hastalık kesinlikle değildir. Tam aksine estetik bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Fakat kepçe kulak olan kişilerin psikolojik etkileri de bulunmaktadır. Her yaş grubunu farklı şekilde etkileyen kepçe kulak faktörünün psikolojik etkileri şu şekildedir.

  • Öncelikle çevresinde alay konusu olacağını düşünerek saçlarıyla kulaklarını örtmeye çalışmaktadırlar.
  • Mutsuz olma hali bireyi davranışlarına yansır.
  • Kepçe kulak yüzünden beğenilmeme algısı zihninde oturur.
  • Sürekli psikolojik sorunlardan kaynaklı özgüven kaybı bireyde oluşmaya başlar.
  • Sürekli olarak kulağını gizlemeye gayret eder.
  • Bulunduğu ortamda kulağının yapısından dolayı dışlanabileceğini düşünür.

Bisiklet Modası
İlginizi Çekebilir!

Bisiklet Modası

Bisiklet Modası Ülkemizde her alanda olduğu gibi, spor ve sağlık alanında da çoğu zaman yeni bir akım oluşuyor. Son yılların akımlarının başında da bisiklet binmek geldiğini söyleyebilirsiniz. Elbette ki çok eskiden çocukları...

Kepçe Kulak Ameliyatını KBB Doktoru Yapabilir Mi?

Kepçe kulak ameliyatı sonrasında estetik bir görüntüye kavuşmak mümkündür. Bunun için en önemli olan şey uygun ve doğru bir doktor bulabilmektir. Kepçe kulak ameliyatı yapan doktorlar arasından sizin için iyi olabilecek doktor bulmak büyük bir zahmet ister. Bulduğunuz doktorun deneyimleri, uzmanlığı ve yaptığı işler oldukça önemlidir. Aynı zamanda kepçe kulak estetiği ciddiyet ve özen isteyen de bir ameliyattır. Bu nedenle seçeceğiniz doktorun da uzman bir plastik cerrah olması gerekmektedir. Sizde kepçe kulak ameliyatı için uygun bir doktor arıyorsanız Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu ile iletişime geçebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrası Gündelik Hayat

Kepçe kulak ameliyatı sonrasında 1 ile 3 gün arasında dinlenilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında normal hayata dönmek mümkündür. Ameliyat sonrası kulak üzerinde şişmelerin olması normal bir durumdur. Üç hafta içerisinde şişlikler zamanla inecek ve yaklaşık 6 ay içerisinde de kulak son halini alacaktır.

Ameliyat sonrasında koruma ve destek amacıyla bandajların kullanılmazsa önemli bir faktördür. Doktor tarafından belirtilen bandaj tavsiyelerine de uyumak önemlidir. Aynı zamanda yaranın iyileşmesini etkileyen bir diğer faktör ise sigaradır. Yakaları gevşek ya da düğmeli gömlekler tercih etmek, yan yatmaktan kaçmakta iyileşme sürecini hızlandıran faktörler arasında yer almaktadır. Günlük hayatla ilgili diğer tüm durumlarda normal hayatınıza dönmek oldukça kolaydır.

Kepçe kulak ameliyatı sonrasında kulak arkasında bir iz oluşmaktadır. Fakat bu is dışarıdan gözükebilir bir ishalinde değildir. Aynı zamanda kepçe kulak ameliyatı sonrasında hiçbir işitme kaybı da yaşanmamaktadır.

Dünyada ve Türkiye’de Kepçe Kulak Ameliyatı

Tüm dünyada ve ülkemizde yaygın olarak görülen sorunlardan bir tanesi olan kepçe kulak, vücudun genel işleyişini bir etkisi olmayan ve hastalık olarak nitelendirilemeyen yalnızca estetik kliniklerde uygulamaları sıklıkla söz konusu olan bir durumdur. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte aynı zamanda tıp alanında büyük gelişmeler göstermiştim. Kepçe kulak sorunu da bu gelişmelerle birlikte Basit şekilde halledilebilir hale gelmiştir. Dünyada yaygın olmasa da Türkiye'de bazı hekimler tarafından uygulanan kepçe kulak estetiği için başarılı sonuçlar almak istiyorsanız ankaraestetikcerrahi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatında Uzman Plastik Cerrahın Önemi

Kepçe kulak ameliyatı yüz güzelliğini etkileyen bir ameliyat olarak bilinmektedir. Bu nedenle doktor seçiminde oldukça özenli ve hassas olmak gerekmektedir. Yaptığınız tercihlerle oluşacak riskleri en aza indirmek sizin elinizde. Hem işinde iyi hem de ameliyat sonrasında iyice gösterebilecek bir doktor bulmak burada önemli bir faktördür.

Uygun olan doktor bulunduktan sonra kulak estetiği alanında ne kadar o zaman olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Yaptığı işlerdeki deneyimleri de inceleme imkanınız bulunmaktadır. Sizde estetik açıdan daha iyi bir yüze sahip olmak istiyorsanız kepçe kulak estetiğinde Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu ile iletişime geçebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyatları 2021

Doğuştan, genetik ya da pek çok faktörle birlikte oluşan kepçe kulak, herhangi bir hastalık olarak görülmemektedir. Ameliyat ile estetik bir görüntüye kavuşmak mümkündür. Bunun için kişinin isteği ve psikolojinin olumlu olması gerekmektedir. Kepçe kulak ameliyat fiyatları 2021 bilgileri için https://www.ankaraestetikcerrahi.com adresini ziyaret ederek ayrıntılı bilgi almanız mümkündür.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al