wmaraci reklam

Efsane Yazılım Winamp Küllerinden Yeniden Doğabilir!

Winamp’ın sadece adını okumanın bile nostaljik seslerin kulağımızda yeniden çınlamasına neden olduğu doğrudur. 2000’li yıllarda Apple’ın iTunes’u ve Windows’un Media Player’inin en güçlü alternatifi olarak piyasada kendine taht kuran efsanevi yazılım, iddialara göre önümüzdeki günlerde Windows 10 desteğiyle birlikte karşımıza çıkabilir.

Winamp’ın geçmişini hatırlatmak maksadıyla ufaktan değinmemiz gerekirse: Winamp, 1997 yılında Nullsoft tarafından geliştirilen bir medya oynatıcısıydı. 1999 yılında kendini AOL’nin ellerinde bulan yazılım daha sonra ise Radionomy bünyesine geçiş yaptı. Winamp’ın kendi internet sitesinde yer alan sayfada Winamp’ın yakında tekrar geri döneceği açıklaması yer alıyor fakat bu konuda şirket 4 yıl boyunca herhangi bir güncelleme duyurusunda bulunmadı. Winamp’ın tekrar küllerinden hayat bulacağı haberiyse yeni Winamp sürümünün internetteki anonim kaynaklarda yer almasıyla ayyuka çıktı.

Winamp’ın güncel sürümü hala kendi internet sitesi üzerinden indirilebiliyor fakat birçok modern işletim sistemiyle yıldızı uyuşamayan Winamp, Windows 10 için de destek sunmuyor. Ortaya atılan yeni iddialar ve sızdırılan Changelog’lara (değişiklik kayıtlarına) göre Winamp’ın kısa bir süre sonra 5.8 sürümüyle ve Windows’un güncel işletim sistemlerine uyumlu olarak tekrardan geri döneceği iddia ediliyor.

Yeni Winamp Windows 8.1 ve Windows 10’u Destekleyebilir

Sızdırılan Changelog kayıtlarına bakacak olursak Winamp 5.8’in en büyük yeniliği Windows 8.1 ve Windows 10 gibi modern işletim sistemlerini destekleyecek olması olacak. İddialara göre yeni Winamp, tıpkı 2002’de AOL’un sunduğu gibi “freemium” yani; tamamen ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacak. Yeni Winamp günümüz şartlarına uygun olarak yeni ses çözücüleri (kodek) desteğine de sahip olacak.

Microsoft: “Edge En Az Pil Tüketen İnternet Tarayıcısıdır!”
İlginizi Çekebilir!

Microsoft: “Edge En Az Pil Tüketen İnternet Tarayıcısıdır!”

WM Aracı sosyal profillerinde günde en az bir kere giydirmezsek gözümüze uyku girmeyen Edge için Microsoft iddialı bir video yayınlandı. Microsoft’un iddiasına göre Edge internet tarayıcısı en az pil tüketen internet tarayıcısıym...

Yeni Winamp Korsanların Yemi Olabilir!

Şu an internetteki bazı anonim kaynaklar Winamp’ın 5.8 sürümü olduğu iddia edilen yazılımı kullanıcıların indirmesine imkan tanıyor. Digital Trends gibi önemli kaynaklara göreyse; yeni Winamp hamlesi internet korsanları tarafından göle atılan yeni bir yem olabilir.

Yeni olduğu iddia edilen Winamp’ı Virustotal testinden geçiren ekip, Zillya güvenlik yazılımının Backdoor.Agent.Win32.65202 tanımlaması üzerine temkinli olmakta fayda olduğuna değiniyor. Yeni olduğu iddia edilen Winamp’ın diğer 61 güvenlik yazılımı tarafından onaylanması iki ihtimali doğuruyor: Ya gerçekten çok iyi saklanmış (FUD) bir yazılımla karşı karşıyayız, ya da henüz bazı uyumsuzluk sorunları yaşandığı için bu hata yaşanıyor.

Sizce son güncellemesini 2013 yılında gördüğümüz Winamp tekrar sektöre girer mi? Girse de aynı kullanıcı kitlesini yakalamayı başarabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al