wmaraci reklam

Elektrikli Scooter Sektörü Nereye Gidecek?

Kısa mesafe yolculuklar yapmanın yeni ve teknolojik adı elektrikli scooter. Buna yönelik Martı markasıyla başlayan, ABD’deki ‘Bird’ markasından yola çıkan büyük bir sektör oluşmuş durumda. Peki, gelişmeler hangi yoldan ilerleyecek ve bu akülü teknoloji nereye gidecek? Gelin bunun üzerine biraz ‘sesli’ düşünelim.

Öncelikle ortada bir pandemi olduğunu, bu koşullarda seyahat oranlarının oldukça azaldığını hatırlayalım. Bu dönemde daha az nüfuslu şehirlerde yaşayan okurlarımız İstanbul, Ankara gibi dev nüfuslu illerimizi ziyaret edememiş ya da gözden kaçırmış olabilirler. Onlar için kısa bir biçimde konuyu anlatmak lazım.

Nüfusu yoğun şehirlerimiz bugünlerde iki tekerlekli, bataryalı ulaşım aletleriyle dolup taşmış durumda. İstanbul’da şu an beşten fazla markanın binlerce scooter’ı insan taşıyor. Basit bir GPS sistemi ve Endüstri 5.0’ın getirdiği makineler arası iletişimi kullanan bu aletleri uygulamalar üzerinden kiralıyor ve gönlünüzce gezdikten sonra uygun bir yere kilitleyerek yolunuza yaya olarak devam ediyorsunuz. Türkiye’nin başka hangi şehirlerine yayılacak merakla izlediğimiz bu iş modeli şimdilik yoğunlukla İstanbul, Ankara ve İzmir’de gözlemlenebiliyor.

Her Marka Bir ‘Martı’ Değil

Gözlemlediğim kadarıyla bu alanda girişim yapmak da yatırım yapmak da kolaylaşmış ve herkes pastadan pay almak için çabalamaya başlamış durumda. Martı’nın ülkemize getirdiği bu iş kolu için şu an HopHop, BinBin, Roket, Palm gibi markalar da mücadeleye girişmiş durumda. Her birini diğerinden özel kılan bir yönü bulunuyor ancak tabii ki en geniş kullanım alanını sunan ve en çok yerde hizmet veren marka Martı. Peki diğerlerinin tek eksiği daha erken başlamamış olmak mı? Pek değil doğrusu.

Martı’yı özel kılan yönü para yakabiliyor oluşu desek pek de hata olmaz. Girişimci çok yüklü bir meblağ yatırım aldı ve bunu alırken tüm yatırımcılar bu işin birkaç yıl sadece para yakacağını, kendisini amorti edemeyeceğini biliyordu. İşte bu bilinç onun en büyük kozu. Aynı zamanda yatırımın boyutunun da büyük olması başarıyı garanti haline almış durumda. Martı her yere ulaşabilirken, diğer markalar ancak onun gittiği yolu tekrardan arşınlıyor ve akılda kalan hep o oluyor. Diğer markaların pazardan silineceklerini de düşünmediğimi söylemeliyim.

Ülkemizin Derin Yarası ‘Know-How’
İlginizi Çekebilir!

Ülkemizin Derin Yarası ‘Know-How’

Türkiye’nin yaşadığı oldukça büyük bir sorun olan bu başlık, aynı zamanda bugün neden bazı şeylerin lider ülkesi olamadığımızın ve maalesef olamayacağımızın da kanıtı niteliğinde. Peki, duruma sadece kötümser mi bakmal...

Peki, Ne Olacak?

Pazar payları, muhtemelen bizlerin de duyacağı yeni yazılımlarla birlikte çeşitli şekillerde yeniden belirlenecek. Bu şekillenişin bugünden çok da farklı olmayacağını düşünebiliriz çünkü oyun çoktan kuruldu ve zarlar oturdu. Bunun ardından küçük pasta payı olan şirketler de kârlılığı bu şekilde getirmeyi amaçlayacaklar ve kullanıcı alışkanlıklarını değiştirebildikleri kadarıyla yetinecekler diyebiliriz. Elbette Türkiye’de yaşadığımızı da unutmayalım. Sarı taksilerin ne yapacağını tahmin etmek oldukça güç olabiliyor malum. Ancak genel bir okuma yapmak istediğimizde bu sonuçlara ulaşabiliyoruz. Bakalım büyük bir yatırım yeşil scooterlardan farklılarına dokunacak ve tahminlerimizi çürütecek mi? Bunu da bize zaman gösterecek.

Hiç bu ulaşım yoluyla bir yere ulaştınız mı? Genel görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.33 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al