wmaraci reklam

Treni Kaçırmayın: Kitle Fonlaması

İçerik üreticiliğiyle ilgili şöyle bir sorun var. Ya kaliteden feragat ederek içeriğinizi pek çok reklamla dolduracaksınız ya da kazancınızın çok düşük olmasına göz yumacaksınız. İşte buradaki bozukluk bugün yavaş ama kararlı adımlarla değişmeye başladı. Bundan elbette girdikleri siteler reklamlarla dolu olan kullanıcılar da memnun.

Patreon gibi ya da daha da ilerisi Kickstarter gibi oluşumlar yıllardır bulunuyor. Kısacası kitle fonlaması formülü çok da yeni bir formül sayılmaz. Ancak ‘kitle’ dediğimiz kullanıcılarımız, içerik üreticilerine maddi kaynak sunmaları gerektiğinin bilincine henüz çok yakın zamanda vardılar. Bu nedenle tren çok uzun zamandır gar içerisinde bekliyor olsa da motorunu ısıtmaya henüz yeni başladı. Hatta ülkemiz ekonomisiyle üzülerek söylüyorum ki bizde kalkmasına henüz epey zaman var gibi. Ancak siz yine de kaçırmayın ve yerinizi alın istiyoruz ve bu içeriği sizler için hazırladık efendim.

Platform İçi Kitle Fonlaması

Bunun öncüsü olan Twitch, arkasından YouTube gibi bir başka devi de harekete geçirdi. Takipçiler artık bir oluşumu desteklemek için, farklı bir siteye de üye olmaya ihtiyaç duymuyorlar. Twitch üzerinden abone olabiliyorlar ya da YouTube üzerinden katılabiliyorlar. Bu işi kolaylaştırdığı için bu alandaki ilerleyişi de ciddi anlamda hızlandırdı. Bugün ana geçim kaynağı bu buton olan çeşitli kanallar bulunuyor ve bu kaynaklar reklam yayımlamadan yollarına devam edebiliyorlar. Bu elbette izleyicilerin de işine yarıyor.

Sonuç olarak izleyiciler de sponsorlarla doldurulmuş, sürekli reklamlar çıkan videoları izlemektense kaliteli ve tam anlamıyla objektif kalabilmiş içerikleri izlemeyi tercih ederler doğal olarak. Aynı zamanda kemik kitlesiyle arası iyi olan kişiler için durum beklediklerinden daha kazançlı bile olabilir. Zira yalnızca birkaç bin kişi tarafından izlenilen sıkı takipçisi olduğum bir kanalın katıl geliri muhtemelen Adsense gelirinin 10 katından daha fazladır. Bu da kemik kitleyle bağların sıkılığının önemini gösteriyor. Kanal bu nedenle reklamları da hızlıca askıya aldı.

Kendi Rakibinizi Yaratın
İlginizi Çekebilir!

Kendi Rakibinizi Yaratın

Dijital dünyada rekabet pek çok zaman hoşunuza gitmeyebiliyor biliyorum. Alanımızdaki tek içerik üreticisi olmak ya da rakiplerimizin açık ara önüne geçmek isteyebiliyoruz gerçekten de evet. Ancak rekabet çoğu zaman ilerleyişin en bü...

Bu Trene Binmenin Yolu Nedir?

Eğer YouTube üzerinde içerik üretiyorsanız yol zaten ortada. Ancak internet sitenizde kitle fonlaması ile yolunuza devam etme kararı alırsanız seçenekler biraz daha zorlaşabilir ancak neler yapabileceğinize kısacak göz atalım.

Patreon üyeliğinizden siteniz üzerinde bahsederek, sayfalarınızdan bu üyeliğinize bağlantı bırakabilirsiniz ve insanların bağış yapmaya teşvik olmalarını sağlamaya çalışabilirsiniz. Bununla birlikte Shopier gibi çeşitli şirket gerektirmeyen oluşumlarda, kitle fonlaması ürün grupları oluşturarak sitenize ekleyebilirsiniz. Düşük maliyetlerle ve komisyon oranlarıyla bağış toplamanızın önü bu şekilde de açılabilir. Ancak ikinci yolda her ay ödeme almanız için, kullanıcının tekrar gelip ödeme yapması gerekeceğini unutmayın. Maalesef ikinci yolda kullanıcınızın “Her ay benden 2 TL çekin!” diyebileceği açık bir kapı bulunmuyor.

Ancak ne yaparsanız yapın bu vagonlardan birisine yerleşmenin yolunu arayın. Zira sizleri üretime ve yaratıcılığa daha çok şevk edecek bu yol gerçekten içerik kalitenizi de arttıracaktır. Diğer bir yandan reklam stresini üzerinizden atmanız, site hızınızı yükseltmenizi de beraberinde getirebilir.

İçeriklerin takipçiler tarafından maddi olarak desteklenmesiyle ilgili sizlerin görüşleri nelerdir? Yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al