wmaraci reklam

En Kıymetli Backlink Kaynakları: Kişisel Bloglar

Backlink alışverişleri, projelerinin üzerine titreyen insanlar için oldukça sancılı süreçler olabiliyor. Bütçemizi doğru kullanmalıyız ve hangi adresten aldığımız bağlantılar o noktada daha çok işimize yarayacak oldukça önemli. İşte bu alışverişlerde parıldamasıyla göze çarpan kişisel bloglar üzerine konuşacak birkaç kelamımız var.

Bu arada yanlış anlaşılmasın, elbette ki ulusal haber siteleri, kurumsallaşmış ve birer marka haline gelmiş siteler kişisel blogların tamamına göre daha yüksek trafik alabiliyorlar. Ancak zaten bu sitelerin parlamasına vesile olan şey de aldıkları trafik değil. Bu sitelerin, diğerlerine göre çok daha elverişli olmaları. Şahsen, karşılaştırma yaptığımda backlink almayı tercih ettiğim internet siteleri de genellikle bu türde siteler oluyor. Bu nedenle de sebeplerimi açıklayarak siz okurlarımıza da yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

‘Parıltı’ Kaynağı, Diğerlerinin Karanlığı

İster ulusal olsun, ister niş kategorilere özel olsun, isterseniz de yerel siteleri ele alalım… Haber siteleri, arada maddi bir ilişki olmadıkça, bir başka siteye bağlantı vermezler. Bu da elbette Google gibi arama motorları tarafından da bilinen bir durumdur. Dolayısıyla doğal bir övgü ya bahsetmeden ziyade, bir pazarlama çalışması yürütüldüğü doğrudan doğruya bilinmektedir. Geniş bir algoritma yazıyor olsanız, bu hamlenin olumlu parametrelerle birlikte, olumsuz olanları da harekete geçirmesini sürece yedirirdiniz değil mi? Eeh, arama motorları da bundan farklı bir şey yapmıyor zaten.

Başarılı bir Freelancer Olma Yolunda Cebe Atabileceğiniz 5 Harika Strateji
İlginizi Çekebilir!

Başarılı bir Freelancer Olma Yolunda Cebe Atabileceğiniz 5 Harika Strateji

Freelancer için ekmek artık aslanın midesinde değil, aslanın kendisi ekmek. Aslan ise para kazanmak ve başarılı olmak adına uğraşmanız gereken onlarca şeyin tek bir vücutta birleşen simgesel hali. Freelancer sektörü hiç olmadığı ...

Kişisel Blog Sitelerindeyse Durum Bundan Çok Başka

Site şahsın kendisine ait olduğunda içerikteki davranış biçimleri de bir anda değişiyor. İstediği siteye, istediği gibi övgüler yağdırabiliyor ve hakkı olan yerlere hakkı olan linkleri yönlendirmekten hiç çekinmiyor. Bu elbette her kişisel blog sahibi için geçerli değil, ancak siteleri bir tür olarak ele aldığımızda bu davranış tutumunun öne çıktığını görebiliriz. Kişisel bloglar bu nedenle doğal bağlantı oluşumlarına oldukça elverişli alanlar. Bu da bizi bir sonuca yönlendiriyor. Buralardan verilen bağlantılar, arama motorlarının gözünde doğrudan birer pazarlama çalışması olmayabildiği için en baştan birkaç adım önde başlıyorlar ve katkıları da daha büyük oluyor.

Elbette burada link çöplüğüne dönüşmüş olmak diye bir gerçek var. Eh bunu gözlemlemek de potansiyel müşteriler olan sizlere kalmış durumda. İçeriğin, reklamlara olan oranlarını ölçebilirsiniz ki bu sitelerde banner reklamlar da görmeye alışık olduğumuz reklam türleri. İçeriğin reklama olan oranı onda bir oranını aşmadıkça bir sorun olmayacağını düşünebiliriz. Eğer her tarafı reklam doluysa ve son aylarda reklamın içeriğe oranı yarı yarıya diyebileceğimiz bir duruma geldiyse koşarak kaçabiliriz.

Burada bir diğer kritik nokta da elbette sitelerin içerik türlerinin, bağlantı verdikleri siteye kategorik yakınlığı olacaktır. Eğer ses ve müzik sistemleri üzerine bir siteye backlink almak istiyorsanız, bir odyofil bulup, onun sitesinden çalışma yapmanızda büyük fayda vardır.

Kişisel blog sitelerinin bu avantajları, aynı zamanda kişisel blog sitesi açmak için sizi teşvik edebilir efendim. Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al