wmaraci reklam

Her Webmaster’ın Satın Almak İsteyeceği Fiyatı Küçük Faydası Büyük 10 Şey

Steve Jobs vaktiyle çok kıyak bir söz söylemiş; “İnsanlar çoğunlukla siz onlara gösterene kadar ne istediklerini bilmiyorlar.” Seversiniz sevmezsiniz o ayrı, yalnız adamın bu konuda haklı olduğunu kabul etmeliyiz. Herkesin kafasında tilkilerle bir dönüp, “Aha da bundan satın alacağım.” diyerek ilelebet ertelediği ürünler vardır.

Biz de ufak bir beyin cumburtusu yaparak (biraz fazla ufak oldu), kendimize her Webmaster’ın evinde ocağında neler olsa harbi iyi olurdu sorusunu sorduk. İçeriğimizin sponsorunun da katkılarıyla sizin için ufak bir alışveriş listesi hazırladık. Kim bilir, belki “aha da bundan satın alacağım.” Dediğiniz ürünlerin bazısı buradadır? :)

#1- Masaüstü Akvaryum

USB sen nelere kadirsin! Bilgisayarınızdaki akvaryum koruyucusunu gerçek bir akvaryuma dönüştürmeye ne dersiniz? Yeni yeni piyasaya yayılan masaüstü akvaryumlar tam bizler için biçilmiş kaftan. Balıkların yaşaması için ideal ortamı sunan bu USB akvaryumlar size harika bir görsel şölen sunabilir.

Masaüstü akvaryum deyip geçmeyin, USB’den aldığı güç ile bu aletler hem LED aydınlatma hem saat hem de alarm olarak kullanılabiliyor. Akvaryumun içindeki filtre sistemi sayesinde de su filtre edilebiliyor. Çalışırken sadece görüntüyle yetinmek istemiyorum derseniz açarsanız baba hafif hafif musluğu oh mis! Bazı modellerde kalem ve telefon tutacağı olan bölmeler de yer alıyor. Ben kesinlikle kafaya taktım, en yakın zamanda bunlardan bir tane ediniyorum.

Tüm Dünyadan Google Ofislerine Ait Görüntüler
İlginizi Çekebilir!

Tüm Dünyadan Google Ofislerine Ait Görüntüler

İnternet dünyasının çok daha kapsamlı ve geniş bir dünya haline gelmesinde Google’ın payı şüphesiz çok büyük. 2016 yılı itibariyle, 18 yıl boyunca internet kullanıcılarına ücretsiz olarak sayısız servisi sunan Google’da bi...

#2- Anahtarlığınızda Taşıyabileceğiniz USB Bellek

Bir Webmaster atasözü der ki, “Elin backup’ı ile yola çıkılmaz.” Ya da bunu biz uydurmuş olabiliriz. Olsun, en nihayetinde haksız sayılmayız. Anahtarlığınızda veya çantanızda taşıyacağınız bir USB bellek bazı durumlarda en büyük yardımcınız olabilir.

Çalışmalarınızın birer kopyasını bulundurmak, portable yazılımları saklamak hatta işin dozunu kaçırıp işletim sistemi ISO’larını bile yanınızda hazır bulundurmak isteyebilirsiniz. O zaman güzel bir USB bellek almanızın tam vaktidir!

#3- Raspberry Pi

Raspberry Pi ile yapabileceğiniz harika şeyler var! Yan taraftaki linkte örneklerini gördüğünüz çalışmalardan birini meydana getirebilir veya sürekli yanınızda olacak bir mini platform inşa edebilirsiniz. Eğer küçük teknolojilerle büyük işler başarmak istiyorsanız, bir Raspberry Pi’yi kullanarak kendi Linux sunucunuzu hatta bulut sunucunuzu bile yapabilirsiniz!

Biraz istemek, ihtiyacınızı karşılayacak bir Raspberry Pi ve bolca merak size fazlasıyla yardımcı olacaktır. İlla sıfır almanıza da gerek yok, hiç olmadı ikinci el piyasasına düşün. Alın bu aletlerden bi’ tane.

#4- Yapışkan Notlar

Monitörün sağını solunu fiziksel notlarla doldurmak, yaptığınız işleri buruşturup bir kenara savurmak harika bir motivasyon kaynağı olabilir. Şahsen uzun yıllardır bunu kullanıyorum, yapacağınız işlerin sürekli gözünüzün önünde durması ve bir bir o notları çöp kovasına basketlemek cidden işe yarıyor. Sizde ne kadar yarar bilmem ama çalışma motivasyonu söz konusu olunca bence yapışkan notlara bir şans verebilirsiniz.

#5- Zinciri Kırma (Don’t Break the Chain) Posteri

Olaya fransız kalan arkadaşlar için hemen özetleyeyim. Bir işi alışkanlığınız haline getirmek istiyorsanız, ona süreklilik kazandırmanız gerekiyor. Biz insanlar önce her işe bir heves merak saldırırız, iki gün sonra bir günden bir şey olmaz diyerek sallamaya başlarız.

Zinciri Kırma yöntemi, bir günden çok şey olacağını göstermek için hazırlanan bir motivasyon yöntemi. Bir işi kendinize hedef belirliyorsunuz ve ardından günlük olarak bu postere çarpı atıyorsunuz. Nasıl ki bir zincirin düzeni varsa aynı şekilde bu posterde de düzen tutturmak zorundasınız.

Bu posteri monitörünüzün arkasına ve sürekli görebileceğiniz bir yere asarsanız, koyduğunuz hedefleri gözle görülür hedefler haline getirmeyi başarabilirsiniz. İlla satın almanıza da gerek yok. İnternetteki hazır şablonlardan birini indirip çıktı alarak işe başlayabilirsiniz.

Siz yapın, Google değer bilmezse ziyaretçi bilir.

#6- Şarjlı Matkap

Tıpkı USB bellekler gibi evinizde her zaman bulunan bir şarjlı matkap, dar zamanlarınızda sizi olmadık dertlerden kurtarabilir. Özellikle masaüstü bilgisayarınız varsa ve içini bızıklamaya meraklıysanız, kasanın arkasındaki vidalara harcayacağınız zamana elvada diyebilirsiniz. Bilgisayarınınız haricinde, DIY projeler için de elinizin altında her daim bunlardan bir tane tutmak isteyebilirsiniz. 

Bir de sizi bilgisayarcı sanıp, formata tamire bilgisayar getiren arkadaşların bilgisayarları var, onu da unutmayalım.

#7- Mobil Cihazlarınız için Masaüstü Şarj Standı

Abartmak istemiyorum ama bu aletler bir harika dostum! Gününüzün büyük kısmını masada çalışarak geçiriyorsanız bu tür edineceğiniz bir şarj standı sayesinde telefonu eline al, bildirime bak ve geri bırak üçlemesini sancısız hale getirebilirsiniz.

İşin diğer avantajı ise sürekli şarj standı üzerinde tuttuğunuz cihazı ne zaman elinize alırsanız alın şarjınız %100 olacak. Dışarıya giderken telefonumun şarjı var mıydı derdini bu tarz bir ürünle kökten rafa kaldırabilirsiniz.

#8- Kupa Isıtıcı & Pratik Su Isıtıcı

Böyle bir liste olur da, USB gillerin en popüler oyuncusu hiç listede olmaz mı? Kupa ısıtıcı ve pratik su ısıtıcılarından bir tane edinerek çayınızı kahvenizi soğuk içmeye bir son verebilirsiniz. Çalışırken bir işe takılıp kaldığınızda bardığınız kutuplara kadar gidip gelmiş gibi soğuyorsa artık dermanınızı biliyorsunuz.

Pratik su ısıtıcı ise üşengeçlik modun tavan yaptığı bünyelerde büyük başarılar kazanabilir. Bardak ısıtıcı tam olarak istediğiniz performansı vermiyorsa USB ile kullanılan su ısıtıcılardan edinerek bardağın dışı yerine doğrudan içeceğinizin sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.

#9- Masaüstü Fan

Hiç boşuna Google’a bakmayın. Henüz USB ile çalışan masaüstü klimaları ortalığa yayılmadı. Şimdilik onun yerine ufak bir esinti yaratacak masaüstü fanlarıyla idare etmek zorundayız. Vaktiyle ben de birini kullanmış performansından baya memnun kalmıştım. Sıcak değil de nem çok diyorsanız, 8 numara belki ihtiyacınız olan şey olabilir.

#10- Laptop Sehpası

Masada uzun süre çalışmak inanılmaz karın bölgesi ağrıları çekmenize neden olabiliyor. Dizüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız, daha rahat çalışmak için kendinize yatak için laptop sehpası edinebilirsiniz. Bu sehpalar sayesinde fare kullanmak inanılmaz pratik hale geliyor. Yaz aylarında cayır cayır ısınan bir dizüstü bilgisayarınız varsa laptop sehpası hem USB ile çalışan fanları sayesinde bilgisayarınızı soğutabilir hem de konforla çalışmanızı sağlayabilir.

Bu içeriği sponsorlu içerik olarak Eryıldız’ın katkılarıyla hazırladık.  Öyle umuyoruz ki, sizin de beğendiğiniz ve önermek isteyeceğiniz ürünler vardır?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al