wmaraci reklam

En Nefret Edilen 10 Programlama Dili

Herkes giderse Mersin’e biz gideriz tersine tavrını tekrardan konuşturan Stack Overflow, bu kez programlama meraklıların dikkatini çekecek ilginç bir rapor hazırladı. Daha önceden en sevilen programlama dilleri için kapsamlı bir rapor yayınlayan Stack Overflow, bu kez geliştiriciler tarafından en nefret edilen programlama dillerini harmanladığı bir rapor hazırladı. 

Stack Overflow’da Veri Mühendisi olarak görev yapan David Robinson, raporu hazırlamak için geliştiricilere basit bir quiz uyguladı. Bu quiz’e katılan geliştiriciler çalışmak istedikleri ve çalışmak istemedikleri programlama dillerini etiketledi sonuç olarak ortaya en nefret edilen programlama dilleri raporu çıktı. David Robinson’un söylediğine göre yaptıkları bu testteki etiket karşılaştırmaları sayesinde en çok dislike’ı elde eden programlama dilleri en nefret edilen dilleri sıralamasını oluşturdu.

Stack Overflow’un raporuna göre geliştiricilerin en nefret ettiği programlama dili Perl. En nefret edilen birincimizi Delphi ikincilikle takip ederken, VBA ise üçüncülüğü elinde tutuyor. Stack Overflow’un tersine yürüyerek topladığı verilerle hazırlanan en nefret edilen programlama dilleri 10’lusu ise şu şekilde;

  1. Perl
  2. Delphi
  3. VBA
  4. PHP
  5. Objective-C
  6. Coffeescript
  7. Ruby
  8. C#
  9. Java
  10. C++

İşin ilginç tarafı listede gerçekten çok popüler olan programlama dilleri de var. Perl, Delphi ve VBA kısıtlı bir alanda kalıyor ve minimal bir topluluk tarafından kullanılıyor olabilir ancak diğer programlama dillerinin ciddi bir takipçi kitlesi var. Sen hayırdır Stack Overflow, yoksa bizi mi yiyorsun?

Stack Overflow’un raporuna göre en nefret edilen 10 programlama dili bu şekilde. Sizin en nefret ettiğiniz programlama dili nedir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al