wmaraci reklam

Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz

Çeşitli teknikler ve implantlar kullanarak meme şeklinin değiştirildiği ameliyatlara meme estetiği denir. Meme ameliyatlarında kimi zaman meme boyutunu küçültürken kimi zaman da büyütme işlemi yaparız. Bunun dışında dikleştirme ve asimetrik açıdan meme düzeltme gibi işlemlerimiz de mevcuttur. Pek çok alternatifi olan meme estetiği kimim zaman estetik kaygılar yüzünden yapılırken kimi zaman sağlık problemlerinden dolayı uygulanabilir. Peki uyguladığımız meme ameliyatı çeşitleri nelerdir? Meme ameliyatı hakkında neler merak ediliyor?

Meme Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Bu ameliyat birkaç çeşittir. Meme büyütme ve meme küçültme en popülerleridir. Örneğin bir meme büyütme ameliyatı yaparken hastanın memesinin içine implant yerleştiriyoruz. Böylelikle hasta istediği büyüklükteki memelere sahip oluyor. Öbür taraftan küçültme işlemlerinde meme içerisindeki dokuyu alarak küçültüyoruz.

Bir de meme dikleştirme işlemimiz vardır. Buradaki amaç memelerin daha dik ve sağlıklı bir görünüm kazanmasıdır. Bu operasyonda meme yapısını daha dik bir hale getirerek hastanın istediği görünümü elde ediyoruz.

Meme estetiği işlemleri her zaman iki memeye birden değil tek memeye de uygulanabilir. Örneğin hastanın bir göğsü diğerinden daha büyük ya da ufak ise tek memeye de işlem yaparak büyüklükleri eşitliyoruz.

Karanlık Tema mı? Yoksa Gece Işığı Modu mu?
İlginizi Çekebilir!

Karanlık Tema mı? Yoksa Gece Işığı Modu mu?

Işıl ışıl parlayan, bembeyaz ekranlar geçmişte belki hiçbirimizi çok rahatsız etmiyordu. Sonuçta günün bazı saatlerinde bilgisayarda, bazı saatlerinde de televizyonlarda görüyorduk geçiyordu. Fakat bugün akıllı telefonlarla birli...

Meme Estetiklerini Nasıl Yapıyoruz?

Günümüzde oldukça yaygın bir estetik haline gelen meme estetiği artık hemen herkesin yaptırdığı bir estetiktir. Farklı çeşitleri olan bu estetiklerin farklı prosedürleri vardır. Örneğin meme büyütme operasyonunda memenin içerisinde ufak bir kesi atılarak içerisine silikon yerleştiririz. Meme küçültme işleminde ise tam tersi olarak içeriden kas ve yağ dokusu çıkartırız. Simetrik açıdan uyumlu olmasını istediğiniz göğüslerinizin işlemi ise daha farklıdır. Genelde bu işlemler tek göğüs üzerinden yapılır. Göğüs şekillerini birbirine eşitlemek için ya bir göğüsten parça alıyoruz ya da diğerine ek bir implant takıyoruz.

Meme Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sadece meme değil her türlü operasyondan sonra anesteziye bağlı olarak biraz sersemlik hissetmek normaldir. Operasyondan sonra bir süre dinlenmek önemlidir. Meme estetiği ameliyatları yaklaşık olarak bir ila iki saat arası sürse de dinlenme süreci uzundur. Birkaç gün hastanede konaklamanız gerekebilir. Bunun dışında bandajların çıkarılması da bir haftayı geçebildiği için dikkat etmek gerekir. Ameliyattan sonra dikkat edilmesi gerekilen diğer hassas noktalar ise şu şekildedir;

  • Ameliyat bölgenizi temiz tutun.
  • Kullandığınız ilaçları düzenli alın.
  • Spor gibi aktivitelerden kaçının.
  • Kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Bu tür durumlara dikkat ederek ameliyat sürecinden başarılı bir şekilde sonuç elde edeceksiniz. Bunun dışında her türlü duruma dikkat ettiğiniz halde ateş, kızarıklık, nefes alış sorunu, göğüs ağrısı ve enfeksiyon gibi durumlarla karşılaşırsanız direkt olarak uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Kimler Meme Estetiği Yaptırabilir?

Sağlık açısından bir tehdit oluşturmadığı takdirde meme estetiği yaptırmanın sınırı on sekiz yaş ve üzeridir. Reşit olduktan sonra meme ameliyatı için başvuruda bulunabilirsiniz. Vücut gelişimini tamamlamak meme ameliyatı için önemlidir. Çünkü vücut gelişimini tamamlamamış bir bünyede bu estetik uygulandığında sağlıksız sonuçlar ortaya çıkar. Vücut estetiği kabul etmeyip reaksiyon gösterebilir ya da geliştikçe memeler formunu kaybedebilir. Bu yüzden ameliyat olmadan önce gelişimin tamamlamasını beklemek gerekir.

Eğer konu sağlık problemiyse, meme estetiği öncesi sonrası erken yaşlar için operasyon durumu uzmanlarımız tarafından gözden geçirilir. Bunun dışında yetişkin olan insanlar, fiziksel açıdan memelerinden memnun olmayan kişiler ve meme ebatları günlük yaşamını etkileyen kişiler meme estetiği yaptırabilir.

İzsiz Meme Ameliyatı Mümkün Mü?

Hastaların en çok merak ettiği sorulardan birisi de izsiz ameliyatın mümkün olup olmadığıdır. Genellikle bu sorunun cevabı hayırdır. Eğer operasyon kesi işlemi ile gerçekleşiyorsa mutlaka çok ufak da olsa iz kalacaktır. Fakat bazı durumlarda liposuction işlemiyle de küçültme yaparız. Bu işlem sonucu iz neredeyse kalmıyor denilebilecek kadar azdır. Bunun dışında, kalan iz oldukça ufak olduğu için kişiyi herhangi bir açıdan rahatsız etmeyecektir. Fakat, her ameliyatta olduğu gibi meme estetiği ameliyatlarında da mutlaka ufak da olsa iz kalacaktır.

Meme Protezi Dışarıdan Bakıldığında Belli Oluyor Mu?

Genellikle bir protezi dışarıdan fark etmek o kadar da kolay değildir. Eğer yaptırdığınız meme fiziksel yapınıza uygun ise anlaşılması güçtür. Fakat normal sınırları zorlayan bir ebatta meme estetiği yaptıracaksanız bunun anlaşılması normaldir.

Günümüzde teknoloji geliştikçe daha iyi protez ve silikon implantlar üretilmektedir. Bu yeni nesil implantlar ise eskisine göre daha anlaşılması güç olan implantlardır. Ayrıca iç tarafa uygulanan hiçbir dolgu dışarıdan belli olmaz.

Meme Ameliyatından Sonra Emzirebilir Miyim?

Ameliyattan sonra emzirmek hem çok acı vericidir hem de bunu olumlu sonuç almanız için tavsiye etmeyiz. Çünkü meme estetiği sonrasında memenin darbe alması yapısının bozulmasına sebebiyet verir. Bu yüzden yeni doğum yapmış ve emzirme sürecinde olan anneler için estetiği tavsiye etmiyoruz. En doğru zaman emzirmeyi bıraktıktan altı ay sonraki zamandır. Emzirmeyi yeni bırakmış ya da emzirmekte olan bir anneyseniz, erken meme ameliyatı yaptırmak olumsuz sonuçları ortaya çıkarır. Örneğin meme uçları ciddi oranda hasar görebilir. Bu durum oldukça acı verici olduğu gibi aynı zamanda sürecin olumsuz sonuçlanmasını sağlar. Bu yüzden emzirme sürecini atlattıktan sonra sizleri görmek isteriz.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Kalıcı Mıdır?

En çok tercih edilen operasyonlardan birisi olan meme dikleştirme, memelerin daha dik ve estetik açıdan güzel görünmesini sağlayan ameliyatlardır. En çok sorulan sorulardan birisi ise bu meme estetiği ameliyatından sonra tekrar sarkma olup olmayacağı sorusudur. Kişi yaş aldıkça ve tekrar doğum yaptıktan sarkmaların önüne geçmek neredeyse imkansızdır. Ama eskisine oranla daha az sarkma meydana gelir. Göğüs eskisi gibi sarkmaz fakat doğum ya da yaş alma gibi durumlar maalesef ki sarkmanın önüne geçemez faktörlerdir. Eskisine oranla oldukça az bir sarkma oranı gerçekleştiği için genel olarak bu durum rahatsız edici bir durum olmaz. Bu süreçte düzenli olarak uzmanlarımızın kontrollerine gelirseniz daha sağlıklı bir dönem geçirmiş olursunuz.

Meme Silikonu Patlar Mı?

Meme silikonlarının patlaması gerçekten neredeyse imkansızdır. Bu yüzden meme estetiği ameliyatlarında silikonlar tercih sebebidir.

Jelibon kıvamında olan silikonlar vücut sağlığı için de uygundur. Hiçbir reaksiyon göstermez. Uzun ömürlü olarak bilinen bu silikonları on senede bir kontrol ettirmek önemlidir. Bu kontroller normal bir rutindir. Ara sıra uzmanlarımıza kontrol amaçlı gelmeniz gidişatınızı sağlıklı bir şekilde yürütmenize olanak sağlar.

İmplantlarla Yaşamanın Zorlukları Var Mıdır?

En çok merak edilen sorulardan birisi de implantlarla yaşamanın zor olup olmadığıdır. Günlük hayatta spor yaparken ya da diğer işlerle meşgul olurken konfor açısından implantların hafif olması önemlidir. Fakat bu implantlar genel olarak rutininizi engelleyen bir yapıda değildir. Meme estetiği yaptıran ve implant taktıran birisi zorluk yaşamaz. Aksine istediği göğüs yapısını elde etmiş olur. Fiziksel kaygılardan ötürü ameliyat yaptıran birisi yeni göğüsleri ile oldukça mutludur. Bunun dışında implantların boyutu da elbette önemlidir. Genel olarak çok büyük tercih edilmediği sürece implant ile yaşam sürmenin herhangi bir zorluğu yoktur.

Uzmanlarımız meme estetiği konusunda sizin istediğiniz doğrultuda süreci ilerletir. Bundan dolayı bu işlemden korkmadan gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al