wmaraci reklam

Eticaret SEO Teknikleri: Satış Arttırıcı En İyi 6 Taktik

Bu yazıda, e-ticaret siteniz için gelir odaklı ve satış arttırıcı en iyi 6 Eticaret SEO teknikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Günümüzde, elektronik, tekstil, yapı market, anne ve çocuk ürünleri, spor ürünleri, kozmetik, kitap, hobi ve film alanları gibi birçok farklı sektörde eticaret siteleri mevcuttur.

Eticaret siteleri, genellikle dijital reklamları, sosyal medya çalışmaları ve seo çalışmaları ile potansiyel hedef kitlelerine ulaşırlar. Reklam harcamaları dışında, profesyonel seo çalışmaları yapan siteler, ayda yüzlerce potansiyel müşteriye ücretsiz ulaşabilmektedir. Birçok marka ve işletme için, internet üzerinde yaptıkları satışlar en büyük şubesinin satışlarından kat ve kat yukarıdadır.

Bu aşamada, eticaret sitelerinin sundukları kategorilerin ve ürünlerin, sektörle alakalı yapılan aramalarda ilk sayfada çıkıyor olmaları çok önemlidir. Siz de, e-ticaret sitenizin Google aramalarında ilk sayfada yer almasını sağlayabilirsiniz. İşte, hemen uygulayabileceğiniz en iyi 6 satış arttırıcı taktik: 

  1. Sunduğunuz ürünlerle ve kategorilerle ilgili en yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeleri belirleyin.
  2. Ürün sayfalarınızı bu anahtar kelimelere göre optimize edin.
  3. Site dışı SEO çalışmaları ile kaliteli ve doğal backlinkler kazanın.
  4. Site Mimarinizi Güçlendirin.
  5. Kullanıcı deneyimini zenginleştirin.
  6. Sektörünüzle ilgili güncel ve etkileşim yaratan içerikler oluşturun.

Peki bunlar ne anlama geliyor? Adım adım resimli örneklerle açıklanan, uygulama rehberi için hemen buraya tıklayabilirsiniz.

Eticaret SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır?

Eticaret SEO çalışmalarına başlamadan önce, sitenizin yapısı Google SEO kriterlerine göre değerlendirilmelidir. Google’ın bu konuda yayınladığı İngilizce kaynağa buradan ulaşabilirsiniz. Site içi teknik düzenlemeler bittikten sonra, Google Search Console ve Google Analytics eticaret / ecommerce entegrasyonları tamamlanır.

Teknik düzenlemelerden sonra, sitenin yeterli içerik sunup sunmadığı rakiplere göre karşılaştırılır. Google’in için özgün içerik durumu en önemli kriterdir. Birçok eticaret sitesi, tedarikçilerinden aldıkları ürün görsellerini ve ürün açıklamalarını aynen kullanmaktadırlar. Bu durum duplicate content yani kopya içerik durumuna neden olur. Google gözünde sitenin kalitesi düşer ve aynı ürünü aynı açıklamalar ile sunan diğer sitelerin altında yer almanıza neden olur. Dolayısıyla, hem ürünler hem de kategori sayfaları için işletmelerin özgün ve kaliteli içerikler üretebiliyor ve siteyi güncel tutabiliyor olmaları çok önemlidir.

Teknik düzenlemeler sonra özgün içerik girişleri tamamlandığında, son aşamada site-dışı SEO çalışmaları yer alır. Buna backlink çalışmaları da denir. Dış kaynaklardan, düzenli bir şekilde sitenize bağlantılar oluşturmak gerekir. Bu bağlantıları oluştururken, rakiplerinizi çok iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Bu konuda, Ahrefs, Majestic ve MOZ gibi SEO araçlarından, rakiplerinizin backlink durumunu ve organik trafik analizini görebilir, buna göre kendi stratejinizi belirleyebilirsiniz.

Kaliteli yerlerden düzenli bir şekilde oluşturulan bağlantılar sayesinde kategori sayfaları ve ürün sayfalarının sıralamaları yükselir. Backlink çalışmalarında, sektörle alakalı tanıtım yazıları, ilgili forumlarda açılan konular, sektördeki yer alan konularda ilgili bloglardan, sosyal medyadan bağlantılar oluşturmak yer alır. Farklı kaynaklardan ve kaliteli yerlerden link inşası çalışması çok önemlidir. Satın alınan backlink paketleri veya yanlış yapılan uygulamalar neticesinde sandbox’a varan Google’ın verdiği cezalara maruz kalabilirsiniz.

Resim Optimizasyonu Yapmanın 5 Ücretsiz Yolu
İlginizi Çekebilir!

Resim Optimizasyonu Yapmanın 5 Ücretsiz Yolu

Biz site sahipleri için, sitelerimizde kullandığımız görsellerin hem kalitelerinden ödün vermemeleri, hem de iyi optimize olmuş ve boyutları azalmış olması oldukça önemli. Gelin bunu sağlamamıza olanak yaratan 5 yolu anlatalım. B...

Eticaret SEO Çalışmalarının Avantajları Nelerdir?

Birçok işletme Google AdWords, Sosyal Medya Reklamları kullanmaktadır. Bu reklamların maliyetleri hem değişkenlik göstermektedir hem de gün geçtikçe artmaktadır. Küçük ve Orta Ölçekli firmaların katlandıkları bu reklam maliyetleri birçok üründe dar olan kar marjını, iyice düşürmektedir.

Artan reklam maliyetleri yerine, ücretiz bir şekilde Google üzerinden potansiyel müşterilere ulaşabiliyor olmak, işletmelere olağanüstü getiriler sağlamaktadır. Bu kanalı iyi kullanan işletmeler rakiplerinden bir adım önde olur ve reklam maliyetlerini istedikleri düzeyde tutarak kar marjlarını istikrarlı bir şekilde arttırabilirler.

Dolayısıyla, hem satışlarını arttırmak hem de maliyetlerini kontrol altında tutmak isteyen tüm eticaret siteleri SEO çalışmalarına ciddi yatırımlar yapmaktadır.

Detaylı bilgi ve e-ticaret siteniz için ücretsiz analiz için: https://ajansad.com/

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al