wmaraci reklam

SEO Gelişmelerini Takip Edebileceğiniz 5 Platform

Arama Motoru Optimizasyonu, dijital pazarlama kategorileri içerisinde en güncel olarak takip edilmesi gereken alan desek hata yapmış olmayız. Bu nedenle sırf bu başlık için oluşturulmuş pek çok haber sitesi de bulunuyor.

Elbette burada bazı okurlarımızı rahatsız edebilecek bir nokta olduğunu da söylemem lazım. Maalesef listede Türkçe içerik üreten bir adresi sizinle paylaşamıyorum. Ülkemizde bu konuya gazeteci bakış açısıyla yaklaşabilen bir platform bulunmuyor. Dolayısıyla önerdiğimiz internet siteleri İngilizce bir şekilde yayın hayatlarını sürdürmekteler. Biz WMAracı olarak, bu adreslerdeki en güncel başlıkları sizinle paylaşmaya çalışıyoruz ve listedeki platformları sıkı olarak takip ediyoruz. Umarız en azından bununla size yardımımız dokunabiliyordur. Dilerseniz buyurun listemize başlayalım.

SearchEngineJournal - searchenginejournal.com

Listemizin en aktif üyesini en baştan belirtelim. SEJ, neredeyse her gün ilgi odağımız olan bu başlıkta içerikler üretiyor. Bunları kimi zaman röportajlarla, kimi zaman özel habercilik anlayışıyla, kimi zamansa blog içerikleriyle gerçekleştiriyor. Ancak “SEO benim en büyük uzmanlık alanlarımdan” diyen birisi için gerçekten eşsiz bir kaynak olduğunu belirtebiliriz. Hem teknik açıdan, hem içerik açıdan oldukça güzel içerikler barındıran bir adres olduğu çok açık.

Ortalama Oturum Sürenizi Yükseltin
İlginizi Çekebilir!

Ortalama Oturum Sürenizi Yükseltin

Analytics’e girdiğimizde dikkatimizi önce tekil ziyaretçi alanı, ardından da sayfa görüntülenme sayısı çekiyor biliyorum. Ancak hemen çıkma oranı ve ortalama oturum süresi gibi parametrelerin, tekil kullanıcı sayısının ve sayfa ...

Search Engine Land - searchengineland.com

“Hindistanlılar bu işi yapıyor” diye düşünmemize imkân sağlayan bir adresle karşınızdayız. ‘Arama Motoru Diyarı’ olarak yerelleştirebileceğimiz bu sitede de birbirinden değerli kalemlerin yoğun uğraşlar vererek hazırladıkları içerikleri okuma şansına sahip oluyoruz. Oldukça aktif olan bu site, Hindistan’ın çok okunan adreslerinden birisi ve blog içeriklerinden ziyade haberlerle karşımıza çıkıyorlar.

Google Arama Merkezi Blogu - developers.google.com/search/blog

Arama motorlarına optimize olurken yardımcı olacak kaynaklardan konuşuyorsak, Google’ın bu işe özel oluşturduğu alandan faydalanmamak olmaz değil mi? Her ne kadar yoğunluklu olarak İngilizce içeriklerle karşılaşsak da, oldukça önemli Türkçe içeriklerin de platformda yer aldığını belirtelim. Haberleri dahi blog anlatımıyla veren bu alanda her içerik büyük katkılar barındırıyor diyebiliriz.

Ahrefs - ahrefs.com/blog

Başarılı bir arama motoru optimizasyonu aracı olan Ahrefs aynı zamanda harika bir blog kategorisine de sahip. Birbirinden değerli içerikler barındıran bu kategoride pek habere denk gelmemiz mümkün değil ancak sürekli olarak güncel olan alanda eskimiş fikirlere denk gelmiyor olmamız da oldukça hoş. Ancak bir eleştiride de bulunalım madem. Blog alanını aynı zamanda aktif bir pazarlama aracı olarak kullanabildikleri için önemli bir başlıkta Ahrefs paketleri kullanmıyorsanız verim alamayacağınız gibi algılar bulunabiliyor.

Yoast - yoast.com/seo-blog

En çok kullanılan CMS sisteminin, en çok kullanılan SEO eklentisi içerik üretiyorsa, bize de okumak düşer değil mi? Yoast kendi sitesinde yayımladığı içeriklerle uzmanlara uzmanlık katmıyor belki, ancak giriş seviyesi kullanıcılara büyük verimler sağladığı ortada. Biraz daha basit bir dille, daha hafif teknik konulara ve bol bol içeriğe değinilen bu alanı da takip etmenizi tavsiye ederiz. Özellikle optimizasyonda henüz birkaç yıllık tecrübeye sahipseniz bu adresin size katacağı pek çok şey olduğunu söyleyebiliriz.

Sizin takip ettiğiniz içerik üreticileri varsa, yorumlarda bizimle paylaşarak yardımcı olabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (8 değerlendirme)

8 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al