lostyazilim
tr.link

E-Ticaret Sitelerinde Sunucunun Önemi Nedir?

E-Ticaret hem bizlerin, hem de çevremizdeki web alanından uzak insanların ilgisini çeken, kimisini batıran, kimisini de çıkaran bir alan. Peki, bu alanda sitelerin yuvaları, evleri olan sunucuların önemi nedir?

Öncelikle forum kullanıcılarının çoğunluğunun hâkim olduğu “Woocommerce hosting’te kasar, Wordpress’i ancak sunucu paklar.” Benzeri söylemlere pek girmeyeceğim. Klişe basamaklarına çok takılmadan derdimi anlatmaya çalışacağım. Sunucu önemli mi, önemliyse neden önemli, ne faydalar sağlıyor gibi konularda bildiklerimi anlatmak istiyorum. Hem bir yanlışım varsa ya da üzerine eklemek istediklerinizle yorumları da şenlendiririz. Hazırsanız başlayalım.

Ücra Bir İş Hanına Mağaza Açmak

Çok güzel yatırımlar yapıyor, muhteşem görünen e-ticaret siteleri hazırlıyoruz. İçerisinde birçok güzel ürünler sergileniyor. Yani hem zamanımızla, hem de harcamalarımızla büyük sermayeleri bu işlere bağlıyoruz. Bırakalım internet sitesi konusunu, aynı şekilde fiziksel bir mağaza açtığımızı düşünelim. Bu kadar emek verilmiş ve sermaye ayırılmış bir mağazayı gerçekten sırf çok ucuz kiralar ödeyebilmek için ücra bir iş hanına açar mıyız? Tabii ki hayır değil mi? Demek ki mağazamızın bulunduğu yer, müşterilerin ziyaret etmesinin sıklığını nasıl arttırıyorsa, sitelerimizin bulunduğu alanlar da aynı derecede önemli. Yani evet, e-ticaret siteleri için sunucu oldukça önemli diyebiliriz.

Fiziksel bir mağazada konumu önemli kılan şey müşteri sıklığını arttırması, marka bilincinin güçlenmesi gibi konular oluyor. Peki, bir web sitesinde sunucunun sağladığı avantajlar nelerdir?

Chatbot'lar ve E-Ticaret: Yapay Zekâ Müşteri Desteğinde Nasıl Devrim Yaratıyor?
İlginizi Çekebilir!

Chatbot'lar ve E-Ticaret: Yapay Zekâ Müşteri Desteğinde Nasıl Devrim Yaratıyor?

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi, işletmelerin müşteri deneyimini artırmak ve operasyonlarını optimize etmek için yeni yöntemlere başvurmasını zorunlu kılıyor. E-ticaret siteleri, bu değişimin öncülerinden biri olarak kar...

Paylaşımlı IP, Hız ve Lokasyon

Paylaşımlı IP konusu aslında oldukça basit, hosting hizmeti aldığımızda sitemizin bulunduğu sunucuyu birçok diğer site ile birlikte kullanıyor ve IP adresini paylaşıyoruz. Bunu kişisel sitelerimizle yaptığımız zaman bir yere kadar tamam diyebiliriz, sorun yaşatmayabilir. Fakat bir marka oluşturuyorken, ticaret yapıyorken pek mantıklı değil maalesef. Bunu da gerçek hayatla buluşturabiliriz. Bir dükkân kiralıyoruz, fakat anlaşmamıza göre dükkânın diğer tarafını bizim tanımadığımız insanlar kiralayabilecekler ve ne iş yaptıklarına karışma hakkımız bulunmayacak. Yanlış anlamayın, yan dükkân değil, aynı dükkânda olacak tüm bunlar. Kulağa komik ve mantıksız geldi değil mi? Evet bir e-ticaret sitesinin paylaşımlı sunucularda yer alması da biraz böyle komik oluyor işte.

Diğer bir noktada ise sunucumuz olduğunda doğal olarak hızlı sitelere sahip olabiliyoruz. Özellikle yazının başında da bahsettiğimiz Woocommerce gibi ağır sistemleri kullanıyorken hız elbette önemli, fakat diğer bir yandan hız zaten müşteri memnuniyeti için de çok önemli. En nihayetinde ürün ürün gezip, tercih yapan insanlar alışveriş yaparlarsa biz para kazanıyoruz. Demek ki bizim bu insanların öncelikle ürün ürün gezebilmesini sağlamamız lazım. Bazen unuttuğumuz bir gerçek var, Analytics’de gördüğümüz rakamlar gerçek birer insan. Onlara iyi hizmetler sağlamamız bu yüzden çok önemli.

Son olarak yerel ticaret yapan, bölgesel e-ticaret sitelerinde önemli bir unsur olan sunucu lokasyonuna değinmek lazım. İzmir özelinde hizmet veriyorsunuz diyelim, sunucunun Avrupa’da olması pek de mantıklı olmuyor, sonuçta sitenizin hedef kitlesi İzmirde yaşayan insanlar. Lokasyon olarak sunucu hizmetini, İzmir’de yer alan bir kurumdan alırsanız bu oldukça olumlu etki gösterebilir. Bunu tabii ki sadece e-ticaret olarak düşünmenize de gerek yok, bir berber ya da kuaför için de aynısını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak sunucu önemli diyebiliyoruz. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al