wmaraci reklam

Evcil Hayvan Sağlığı Sitelerine İhtiyaç Artıyor

Elbette ülkemizde ihtiyaç duyduğumuz pek çok çeşitli içerik ve bu içeriklerin üretileceği kategorik sitelere ihtiyaç var. Biz de sitemizde ara sıra okurlarımıza fikir vermesi adına bu siteleri belirtiyoruz ve nasıl ihtiyaç olduğuna değiniyoruz. Yapıp yapmamak da sizlere kalmış oluyor.

Evimde, ailemin evinde, bahçemde hayvan dostlarım bulunuyor. Her canlı mekanizmada karşılaştığımız gibi bu dostlarım da bazen çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliyor ve bilin bakalım napıyorum? Elbette bir tahminimin oluşması adına önce Google amcayı ziyaret ediyorum. Ancak özellikle hayvan sağlığıyla ilgili konularda elim İngilizce araştırma yapmaya çok alışmış. Çünkü Türkçe kaynak gerçekten de çok zayıf. Bu alanda da ihtiyacın yükselmekte olduğu gerçekten çok açık, neden mi?

İhtiyaç Nasıl Artıyor?

Ülke olarak hayvanlara karşı bilincimizin gün geçtikçe arttığı kanısındayım. Milletin temsil edildiği yer olan TBMM’de de bu konunun tartışılıyor olması bunun örneklerinden birisi. Artık sokaktaki dostlarımıza karşı çok daha bilinçliyiz, bir hayvan hakları ihlali olduğundan birlikte hareket edebiliyor ve kamuoyu olarak bürokrasiyi harekete geçirebiliyoruz. Tüm bunların yanında evcil hayvan sayısı da tüm Türkiye genelinde artıyor. Bugün çevremde evinde kedisi olmayan arkadaşım neredeyse kalmadı. Bunu yalnızca İstanbul özelinde de söylemiyorum. Ülkemizin çoğu şehrinde bir artış olduğu çok açık diyebiliriz.

Bizden bir önceki kuşak için belki hayvanın yeri sokaktı, dokunulmazdı ve veteriner hekim sayısı çok daha az olduğu için onları da çoğunluğunun yaptığı baytarlıktan alıkoymak istemezlerdi. Hayvanlar kaderlerine terk edilirdi. Dolayısıyla da popülasyonları daha zayıftı. Ancak bugünün gençleri evcil hayvanların, doğal yaşam alanları arasında evlerin de yer aldığını iyi biliyorlar. Bu nedenle de önceki kuşağa da bu sevgiyi aşılamayı başarabildiler. Evimize yaralı aldığımız kedimiz Lembas, iyileşirken ona hiç dokunamayan ve kedi mırlamasını “hastalıktan yapıyor herhalde” diye yorumlayan annemin bugün en yakın dostu. Kendi evime dönerken yanımda götürmeme izin vermedi ve onu tabiri caizse iki kardeşli evimizin üçüncü kardeşi kıldı. Bunlar işte ihtiyacın artmasının en büyük sebebi.

Evsizleri Kablosuz Modem Olarak Kullanıyorlar
İlginizi Çekebilir!

Evsizleri Kablosuz Modem Olarak Kullanıyorlar

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da, Wifi4Life (Yaşam İçin Kablosuz Bağlantı) isimli yardım kuruluşu, ilginç bir proje başlattı. Proje ile amaçlanan, Prag şehrinde yaşayan evsizlere kablosuz modem ve şarj cihazı verilerek, belir...

Bu Talebe, Arz Üretmek Çok Kazançlı Olabilir

Bir içerik eksikliği olduğu net ve açık bir biçimde karşımızda yer alıyor. Bugün yeni bir site açmayı düşünüyorsanız ve hayvanlar ilgi alanlarınız arasındaysa bu opsiyonu da değerlendirmenizde büyük fayda var. Zira rekabet daha az ve erişim gün geçtikçe artıyor. Sitenizi bugünden açarak bu alanın önde gelen bloglarından birisi haline gelmeniz, başka bir alana göre daha kolay olacaktır ve yapacağınız hamle resmen geleceğe yatırım olarak yorumlanabilir. Alan lideri sitenizle mama şirketlerinden tutun da hayvan otellerine kadar pek çok firmayla sponsorluk anlaşmaları imzalayabilirsiniz ve kampanyalara öncülük edebilirsiniz. Tabii tercih sizin efendim, biz bir eksiklikten bahsettik o kadar.

Evcil hayvanlarla toplumumuzun ilişkisi açısından sizin de gözlemleriniz var mı? Konuyla ilgili düşüncelerinizi bize yorumlar bölümümüzden ulaştırırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.5 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al