wmaraci reklam

Evden Çalışanların Belası: Formunu Korumak

Başlığı yazarken fark ettim, sanırım formunu korumak bugünlerde tüm insanlığın başının belası bir durum. Ancak kabul edelim ki işini evinden yapabilen insanlar olarak biz, bu sorunla çok daha kolay karşı karşıya kalıyoruz. Çünkü hareket etme gereksinimimiz daha az oluyor ve yemeklerin tadı gerçekten de harika!

Diğer bir yandan hayatlarımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için de, ruh sağlığımızı koruyabilmek için de formumuzu istediğimiz ve bize uygun seviyelerde tutabilmek gerçekten çok önemli. Başta da söylediğimiz gibi, günün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirdiğimiz için bu çok da kolay değilmiş gibi gözüküyor. İnsan dikkatli olmayınca benim gibi bir tartılmasıyla diğer tartılması arasında 10’dan fazla kilo almış olabiliyor. Ancak unutmayalım ki ipleri elimize almak, yalnızca bunu yaptığımız ana kadar zordur. O noktadan sonra bizi zorlayacak hiçbir şey kalmıyor. Gelin neler yapılabileceğiyle ilgili bazı notları sizinle paylaşayım.

Kalori Takibini Mutlaka Yapın

Günlük kaç kalori almanız gerektiğinin hesabını çıkartın. Ardından bu değerlere göre yaşamaya başlayın. Birkaç gün içerisinde alışabildiğiniz bu sistemin ardından marketlerde ne alırsanız alın ilk baktığınız şey ürünün kalori değerleri oluyor. Eğer bir yemek yapacaksanız, bu noktada da Google’da yemek adıyla kalori değerini arattığınızda ihtiyacınız olan değerleri görebilirsiniz. Diktatör bir tavırla yaklaşmanıza da gerek yok, üç aşağı beş yukarı bu kuralları çiğnememeye özen gösterseniz yeterli olacaktır.

Ayrıca MyFitnessPal gibi çeşitli uygulamalardan besinleri ve kalori değerlerini takip edebilirsiniz, zayıflamak için ihtiyaç duyduğunuz kaloriyi öğrenebilirsiniz. Daha sistemli bir hayat yaşamak istiyorsanız bu tip ücretsiz mobil aplikasyonlardan faydalanmayı da unutmayın efendim.

Diğer bir yandan kalori takibi yaparsanız zaten mutlaka uzak durursunuz ancak şeker ve şerbetli içeceklerin yanı sıra yine şekerli atıştırmalıklar ve beyaz ekmekten uzak durmanın da yollarını arayın. Eğer tamamen hayatınızdan çıkarma şansınız varsa çıkarın efendim. Çok rahatlayacağınıza emin olabilirsiniz.

Granül Kahve ile Yapılabilecek Kahve Çeşitleri
İlginizi Çekebilir!

Granül Kahve ile Yapılabilecek Kahve Çeşitleri

Daha önce hiç granül kahve kullanmış mıydınız? Granül ya da bir diğer adıyla çözünebilir kahve, demlenmiş kahve çekirdeklerinin bir dizi işlemden geçirilmesiyle elde edilen hazır kahve türüdür. Bu kahve türü, toz ya da partik...

Hareketli Olmak Formda Kalmanın En Büyük Yolu

Evdeysek, evde hareket edelim arkadaşlar. Yoksa ben burada ne söylersem söyleyeyim yalnızca kilomuzu sabit tutabiliriz ya da umudumuzun kırıldığı bir hızla kilo verebiliriz. Günde yalnızca 5 dakikalık yoğun antrenmanlar içeren çalışmalar bulunuyor. Bunları hayatımıza katarak ter dökebilir, yoğun hareket sayesinde daha fit bir görünüşe ulaşabiliriz. Diyeti bu antrenmanlarla desteklerseniz kilo vermeme şansınız yok. Ancak yeter mi? Yetmez.

Evde çalışıyor olmak, eve hapsolmak anlamına gelmiyor. Zihinsel olarak ferah da olmamız gerekiyor ki bunalımlar geçirip depresyonlara atmayalım kendimizi. Akşamları yarım saat çıkma şansı elinize geçtiğinde terslemeyin ve evinizin bulunduğu mahalleyi bir turlayın. Canınız isterse bir sonraki hafta aşağı mahallenin parkına da bir ziyarette bulunursunuz belki? Bu hafif gezintiler belki kilo vermenize doğrudan bir etkide bulunmayabilir. Ancak bir şey kesin. Psikolojinizi olumlu etkileyecekler.

İşlerini evlerinden yapan diğer okurlarımız için bir tavsiyeniz mi var? Yorumlarda sizin görüşünüzü de görmeyi çok isteriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al