wmaraci reklam

Evden Çalışırken Motive Olmanın 4 Kolay Yolu

Evden çalışmak Webmasterlar için bazen bir zehir bazen de panzehir. Eğer doğru iş dengesini kurmayı başarırsanız evden çalışarak yaptığınız işler hayatınızın en iyi ve en kolay işi olacaktır. Dengeyi kuramazsanız da evden çalışma senaryosu muhtemelen ofiste veya dış dünyada farklı bir işle çalışmanızla sonuçlanacaktır. Evden çalışarak işin dibine vurmak ve keyifli yanını keşfetmek mi istiyorsunuz? O halde kendinizi motive etmeyi öğrenmeye başlamanızın vakti geldi de geçiyor;

#1- Çalışma Alanınızı Belirleyin

Rahatla çalışmak ve kendinizi daima motive etmek istiyor musunuz? Çok basit; evinizde mutlaka adı “Çalışma alanı” olan bir köşenizin olması gerekiyor. Yataktan çalışma olayı başlarda çok havalı görünüyor olabilir ancak pratikte insanları başarıya sevk etmediği büyük bir gerçek. 

Şöyle düşünün; evinizin bir köşesinde yemek hazırlıyorsunuz ve bu bölüme mutfak adını veriyorsunuz, uyuduğunuz yere yatak odası diyorsunuz ve arabanızı park ettiğiniz yere garaj adını veriyorsunuz. Gördüğünüz gibi tüm alanlar kendine özel amaçlar için ayrılmış, o halde çalışma alanı diye bir alanın da ayrılması gerekiyor.

O işin yapılması için hazırlanmamış bir ortamda bir şeyleri yapmaya çalışmak gerçekten işe yaramıyor. Kaç defa mutfaktaki masanın üzerinde uyudunuz? Ya da arabanızı yatak odanıza park etmeyi düşündünüz mü? Hayır, çünkü hepsinin işlevi ve amacı belli.

Çalışma alanınızın kaliteli bir ofis görünümünde olmasına gerek yok. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılayıp, size maksimum çalışma konforunu sunmak için elverişli olması yeterlidir. Çalışma alanınıza ekipmanlarınızı da serpiştirmeyi unutmayın, bu kendinizi kolayca iş ortamına kaptırmanıza yardımcı olacaktır.

Holistic SEO Nedir?
İlginizi Çekebilir!

Holistic SEO Nedir?

Holistic kelimesi, "bütünsellik" anlamına gelir. Holistic SEO da, bütünsel SEO demektir. Bu bütünsellik, bir bütünü oluşturan, eksiksiz anlamını taşımaktadır. Geleneksel SEO anlayışından farklı olarak, yapılan SEO çalışmaları...

#2- Çalışma Listenizi Belirleyin

Evden çalışmak demek; kendi kendinizin patronu olmak demek. Patron sizseniz de erken kalmak için tasalanmanıza ya da her gün telefonu tokatlayarak alarmı durdurmaya çalışmanıza gerek yok öyle değil mi? Düşünsenize, hiçbir zorunluluğunuz yok çünkü zaten patron sizsiniz. Koyulacak kurallar veya zorunluluklar varsa onları da siz koyarsanız. 

Yukardakiler yaşam tarzınız ve kendi kendinizin patronu olma senaryosunun sadece bal kaymak kısmı. Patron olmanız gün içinde bitirmeniz ve tamamlamanız gereken işlerin olmadığı anlamına gelmiyor. Peki, kendi kendinize kural koymadan nasıl tüm bunları bitereceksiniz? Eğer sizin için çalışan birçok elemanınız varsa sorun yok ama ya sadece kendinizin patronuysanız?

Evden çalışırken en çok mücadele etmeniz gereken şey dikkatinizi toplayabilmektir. Bir iş yerinde değilsiniz ve siz çalışırken etrafınızdaki insanlar sizin uğraşınızdan çok daha farklı şeylerle uğraşıyor. Tüm bu sorunları ortadan kaldırmak için günlük olarak “Bugün ne yapacağım?” listesi hazırlayın ve bu listeyi bitirmek için kendinizi şartlayın. 

Önce en yorucu işlerden başlayın ki, basit olanları aradan çıkardığınızda enerjinizin büyük kısmını zaten tüketmiş olmayın. Her çalışma rutininize başladığınızda bunu tekrar edip kendinize yeni bir yapılacaklar listesi çıkartın. Listeniz sayesinde hem gün sonunda ne kadar iş yaptığınızı görebilecek hem de yapmanız gereken işleri asla unutmayacaksınız.

#3- Molalar Candır!

Çok çalışmak demek; dijital sektörde çalışan ve yaratıcılığını sonuna kadar kullanmak zorunda olan bizler için kesinlikle oturup saatlerce ara vermeden çalışmak demek değildir. Eğer çok fazla ve kapasitenizin üzerinde bir çalışma takvimini takip etmeye çalışırsanız bir anda tükenmişlik sendromunun pençesine düşersiniz.

Aralıksız olarak çalışmanın en büyük dezavantajı da dikkat duyunuzu yitirmeye başlamanızdır. 3 saat aralıksız çalıştığınızda yaptığınız işteki hata payınız her 25 dakikada bir ara vermenize oranla daha yüksek olacaktır. 

Yani yaptığınız işlerde çok fazla hata çıkıyorsa yine bunun da nedeni kapasitenizin üstüne çıkmaya çalışmanız veya yeterince mola vermiyor olmanız olabilir. Mola sürelerinizde imkanınız varsa bilgisayardan uzaklaşın. Bilgisayardan uzaklaşamıyorsanız da stres atmanıza yardımcı olacak bir şeyler yapın. Mesela birkaç el sürecek bir bilgisayar oyununa dalmak hiçte fena olmaz değil mi?

#4- İşinize Yatırım Yapın

Her meslek grubunun kendince bazı olmazsa olmaz araçları vardır. Bir kuaförün makası onun için ne kadar önemliyse başka bir ekipman da sizin için o kadar önemli olabilir. İşiniz için yatırım yapmaktan çekinmeyin ve tam ihtiyacınız olan araçları alın. Bilgisayarınız, telefonunuz, pinpost’unuz, çalışma tahtanız ve daha neyin işiniz için gerekli olduğunu düşünüyorsanız onu almaktan çekinmeyin.

Birçok şey için yapılan yatırım boş bir yatırım olabilir ancak iş için yapılan hiçbir yatırım boşuna değildir ve en büyük motivasyon aracıdır. Size bir kuruş bile fazladan kazanmanıza yardımcı olacak, sizi çalışmaya motive edecek ne varsa hepsi için korkmadan bütçeniz dahilinde harcama yapın. Bir gün o aracın size 1 kuruştan çok daha fazlasını kazandırdığını deneyimleyeceksinizdir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al