wmaraci reklam

Excel ile Resimler Yapan 77 Yaşındaki Amca

Microsoft’un iş ve eğitim dünyasındaki dalganan bayrağı Excel ile en fazla ne kadar ilginç bir çalışmaya imza atabilirsiniz? Bundan 17 sene önce ilk defa bilgisayarla tanışan 77 yaşındaki Japon amcamız Tatsuo Horiuchi, şimdiye kadar Excel ile yapılmayanları yaparak tarihe damgasını vuracak çalışmalara imza atıyor.

Resim yapmaktan hoşlanan illüstratör Tatsuo Horiuchi 2000’li yılların başında bilgisayar kullanmaya başlıyor. Bilgisayar üzerinden resim yaptığında kağıt, boya ve su kullanmadan çalışmalara imza atabileceğini öğrenen amcamız bu fikir karşısında adeta büyüleniyor. İddialı çalışmalar ortaya çıkarabilmek adına bilgisayar kullanmayı öğrenen Tatsuo Horiuchi, profesyonel çizimlerini yapabileceği tüm yazılımların ücretli olduğunu fark edince hayal kırıklığı yaşıyor. Akabinde bilgisayarında hali hazırda yüklü olan Microsoft Excel’i kullanarak tablolarını yapabileceğini düşünüyor.

Excel ile resim çalışmalarına başladığında Tatsuo Horiuchi amcanın söylediğine göre herkes “Hangi aptal, Excel ile resim yapmaya uğraşır ki!” Tepkisiyle bolca karşılaştığını ve “Benim gibi aptallar!” Diye yanıtladığını söylemekten geri kalmıyor. 15 senedir kendini Excel üzerinden resim çizmeye adayan amcamız Japon kültürünü ortaya koyan inanılmaz çalışmalara imza atmış. Henüz büyük çaplı bir satış yapmamış ancak insanlara ilham kaynağı olmanın hoşuna gittiğini söylüyor. Eğer insanlar tablolarından birini satın almak isterse bundan da memnun olacağını belirtiyor.

Özünde Tatsuo Horiuchi’yi bu fantastik fikre iten şey grafik yazılımları için lisans ücreti ödemek zorunda kalmak olmuş. O da imkansızlıklardan şikayet etmek yerine kendi yolunu çizmiş. 15 yıllık düzenli çalışmalarının meyvesini de bu içerikte gördüğünüz inanılmaz profesyonel çalışmalar olarak topluyor.

Tatsuo Horiuchi’yi daha önce dünya üzerinde denenmemiş bir şeyi denediği ve bunu büyük bir başarıya dönüştürdüğü için tebrik etmek lazım. Excel’e fısıldayan yaşlı amcamız ve çalışmaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al