wmaraci reklam

Filmin Sadece Posterine Bakarak Olayını Çözmenizi Sağlayan 15 Esaslı Çıkarım

Sosyal medyanın en kafadar yanı, eşi benzeri görülmemiş düşünceler ve yeteneklerin internet boşluğunda yankı bulması. Bu blog içeriği size işinizle ilgili bir şey sunmayacak. Ama bir filmin posterine bakarak içeriği nasıl şıp diye çözebileceğinize dair süper güçler bahşedecek. İşimizin büyük çoğunluğu sosyal medya. Bence sosyal medyadaki bilgi çöplüğünün yanı sıra, yeri geldiğinde gündelik hayatta işimizi görecek tek atımlık çıtır bilgileri cebe indirmeliyiz.

Daha önce hiç sevdiğiniz bir filmin posterinin benzer pozlamayla başka bir filmin posterinde gördüğüüz hissine kapıldığınız olmuş muydu? Olmadıysa bile bu süper güçleri cebe attıktan sonra mutlaka olacaktır!

1- Sırt Sırta Vermiş İnsanlar

Sırt sırta vermiş iki insanın film afişinde yer alması, filmin için nefret / sevgi çatışmasının olduğu ve birinin diğerine karşı bir şeyi başarmaya çalıştığı mesajını veriyor.

Üzerine Konuşmalıyız: Flu TV
İlginizi Çekebilir!

Üzerine Konuşmalıyız: Flu TV

Bu yazı serisinde herhangi bir YouTube kanalı özelinde konuşacağımı ve hatta bir YouTube kanalı özelinde başlık atacağımı düşünmezdim. Ancak bunu hak eden bir içerik üreticisi varsa o kesinlikle Flu TV. Dolayısıyla yazı fikrimi ...

2- Göz, İnsan Gözü veya Bakan Bir Göz İşte…

Gözler kalbin aynasıdır. Gözleri eğer bir film afişinde görüyorsanız, filmin içeriğinde korku unsuru bulacaksınız. Gözlü film posterleri filmin temasında insan doğası ve insan yaşamı hikayeye paralel şekilde yer alacaktır.

 

3- Tamamen Sarı Afişler

Aydınlık sarı tonlarının kullanıldığı afişler genellikle bağımsız filmlere ait oluyor. İzleyici kitlesi genele hitap eden filmlerde sıklıkla tamamı sarı arkaplanlı film posterleri kullanılıyor.

4- Ve Kafalar…

Afişte büyük kafalar ve küçük insanlar görebiliriz. Sahilde, denizde ve daha otantik mekanlarda tabii… İnsan silüetinin süs olarak kombolanarak kullanıldığı bu görseller, filmde duygusal dramanın oluk oluk sizi beklediğinin bir nişanesidir.

5- Yalnız Adamın Sırtı

Posterlerde görmeye alışkın olduğumuz yalnız adamın / kadının sırtı bize dönükse mevzuyu biliyorsunuz. Başrolünde süper güçleri veya insanüstü güçleri olan birinin dramasını izleyeceğiz. Genellikle bu tarz afişlerde süper kahraman elinde bir silah vb. bir şey tutar.

6- Yataktaki Karakterler

Sinema bazen sandığımızdan daha basit olabilir. Filmin afişinde yataktaki karakterleri görüyorsanız, filmin içinde yataktaki karakterlerin yatak odasıyla ilgili sorunlarını göreceksiniz demektir.

7- Maviye Bulanmış Film Afişleri

Maviye bulanmış film afişleri sıklıkla hayvan temalı filmlerde kullanılıyor. Eğer film afişinde bir de kabak gibi görünen ay varsa işin içine drama dahil oluyor.

8- 2000’li Yıllarda Siyah Beyaz Afişle Çıkan Filmler

2000’li yıllarda artık tüplü televizyonları kullanmıyoruz. Buna rağmen ısrarla filmin afişinde siyah ve beyaz başrol karakterlerini (genellikle alevler efekti içinde) görüyorsanız, bu fimin tıka basa aksiyon dolu olduğu anlamına geliyor.

9- Kaçmalı & Kovalamalı Film Afişleri

Adam kaçıyor ama nereye? İşte bu soru tüm filmin konusunu oluşturacak. Kaçmalı kovalamı film afişlerinde karakterlerin bir şeyleri keşfedeceği bir film sizi bekliyor.

10- Kırmızı Giyen Kadın

Filmin afişinde kırmızı giyen bir kadın mı görüyorsunuz? Hiç kuşkusuz izleyeceğiniz film bir romantik komedi olacaktır.

11- Gözü Kapatılmış Kahraman

Afişinde gözü bir şekilde grafik maharetiyle kapatılmış kahramanları görüyorsanız, filmde adalete, bürokrasiye ya da devlete karşı verilecek amansız bir mücadele olacak.

12- Mozaik Haline Getirilmiş İnsan Yüzü

En efsanevi örneklerinden birini Jim Carrey’nin “The Truman Show” filminde görebilirsiniz. Birçok objenin mozaik haline getirilmesiyle oluşturulan bir yüz söz konusuysa bu filmde kahramanın hayatını, atlattığı badireleri ve onun prensiplerini göreceksiniz.

13- Yansıyan Gözlükler

Bu tarz afişler tıpkı insanlar birbirine bakıyormuş mesajı veriyor gibi duruyorlar öyle değil mi? Bu açıdan mevzu #1 maddedekiyle aynı olabilir. Neyse ki bu afiş popüler olmasına rağmen tabi olduğu genel bir tarz yok. Her an her şey karşınıza çıkabilir, aman diyeyim hazırlıklı olun.

14- Omuz Üstünden Atılan Bakış

Sıkça bir kadın aktristin pozunda gördüğümüz omuz üstünden bakış, o filmdeki kadın başrolün maharetleri ve dehasına bize göstermek isteyen bir film mesajı taşıyor.

15- Banklı Film Afişi

Sakın aklıma Tom Hanks’in başrolünü oynadığı “Forest Gump” gelmedi demeyin. Bank üzerinde oturan karakterleri görüyorsak film boyunca eksantrik insanların hayatına tanıklık edeceğiz demektir. Bu genelde çözülmeyi bekleyen ve pozitif avantaja dönüştürülmeyi bekleyen bir problem olacaktır. (Bakayım… valla Forest Gump)

BONUS: Tom Profili

Afişinde Tom Cruise’un yüzünün daima yarsını göreceğiz film afişleridir. Bu filmlerde karşınıza çıkacak tek şeyin garantisi varsa o da Tom Cruise.

İstisnalar dünyasında yaşıyoruz fakat birçok film afişi çıkarımının doğru olduğunu kabul etmek lazım. Süper gücü kaptınız mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al