wmaraci reklam

Firefox Logosunu Değiştirecek (Pardon, Logolarını)

“Firefox” adını duyar duymaz hepimiz kafasında istemsizce dünyanın etrafına sıkı sıkı sarılmış tilki figürü geliyor. 2002 yılında isminden yola çıkarak hazırlanan logo, 16 yıldır ufak değişiklikler hayatını sürdürmeyi devam ettiriyor. Firefox’u yeniden markalandırmaya çalışan Mozilla ise tasarım ömrünün sonuna geldiği düşünelen logoyu yakında emekliye ayıracak.

Firefox markasını geliştirme başlığı altında bir blog yazısı yayınlayan Mozilla Kreatif Direktörü Tim Murray; Firefox’un artık sadece bir internet tarayıcısı olmadığını, Firefox Rocket ve Firefox Reality gibi yan projeleri nedeniyle yenilenmiş bir tasarım diline ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Henüz bir logo değişikliği yapılmamış olsa da bu blog yazısından Firefox’un ve diğer servislerinin yeni logosu olabilecek çeşitli varyasyonlar paylaşıldı. Yayınlanan çalışmaların hiçbirinin final çalışması olmadığı belirtilirken, Firefox kullanıcılarının da fikirlerini blog içeriğinin altına yorum olarak belirtmesi rica edildi. Geri dönüşleri incelenmesinin ardından Firefox yeni bir logoyu, daha doğrusu yeni logolarına sahip kavuşmuş olacak…

Mozilla’nın yayınladığı blog içeriğinde “System 1” ve “System 2” adında iki farklı logo seti paylaşıldı. 11 renkli logodan oluşan koleksiyonları Mozilla, markanın tamamında kullanmayı düşünüyor. Mozilla’nın blog içeriğinde vurguladığı gibi bu çalışmaların hiçbiri nihai çalışmalar değil. Kullanıcılardan alınan geri dönütlerden sonra Mozilla bir çılgınlık yaparak yayınlananın dışında ve hiç görmediğimiz logo setleriyle de karşımıza çıkabilir.

System 1 Logoları

Don’t Go Script’ini Artık WordPress Eklentisi Olarak Kullanabilirsiniz!
İlginizi Çekebilir!

Don’t Go Script’ini Artık WordPress Eklentisi Olarak Kullanabilirsiniz!

Geçtiğimiz Temmuz ayında, internet sitenizi sekme olarak açık bırakıp, başka işlere dalan ziyaretçilerin dikkatini çekmeye yardımcı olan bir script paylaşmıştık; Don’t Go. Script gayet basit şekilde işliyordu. Bir kullanıcısı ...

System 2 Logoları

Logolarda hala Firefox’un tilkisinden tümüyle vazgeçilmediği, yalnızca tasarım dili olarak tasarımların şekil değiştirdiği dikkat çekiyor. Mozilla’nın yenilenmiş logolarını görmek için ise kullanıcıların önümüzdeki birkaç ayı beklemeleri gerekecek. Eğer Firefox’un sıkı bir hayranıysanız, 16 yıldır gözümüzün önünde duran logosuyla yavaştan helalleşmeye başlayabilirsiniz.

Hatırlatsanız geçtiğimiz yıl Mozilla önemli bir adım atarak şirket logosunda önemli revizyona varmıştı. Şirketin kendini yenilemesinin de rakipleri karşısında görsel açıdan gücüne güç katacağı kesin.

Firefox’un yeni logoları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? System 1 mi yoksa System 2 mi daha hoş görünüyor?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al