wmaraci reklam

Fiyat Performans Eğlence Yöntemi: Video Oyunları

Günümüzün ekonomik koşulları, en düşük maliyetle en yüksek verimi alabilmeye dayanıyor. Bu karnımızı doyururken de geçerli, bir araba ya da ev alırken de öyle. Dolayısıyla eğlence yolumuzda da benzer bir arayışta olmamız hiç garip değil. İşte tam olarak da bu noktada video oyunları karşımıza çıkıyor çünkü onlar gerçekten de sıklıkla en iyi verimi en düşük fiyata vaat ediyorlar. Gelin bu yönleriyle ele alalım video oyunlarını.

Şimdi yazıda paramızın karşılığını nasıl verebildiklerine değineceğiz değinmesine ama ücretsiz oyunları es geçmemek lazım. Özellikle bilgisayarlarda bu oyunlar zaman ve para tuzağı haline gelebiliyorlar ve etkileri eğlenmekten ziyade bağımlılık yaratmaya yönelik oluyor. Çoğunlukla bir rekabeti kendisine temel olarak belirleyen bu türdeki işlerden uzak durmanızı özellikle tavsiye ettiğimizi belirtelim. Eğlenmek istiyorken stres yükü olmanıza neden olabilecek ücretsiz oyunlarda, kazanmak için ödemeler yapmanız (Pay to Win) de gerekebiliyor. Bu nedenle ne bir eğlence aracı olarak ne de bir fiyat performans ürünü olarak ele alınmaları mümkün değil. Biz daha çok bir tecrübe edinebileceğiniz yapımlardan bahsedelim.

Büyük Yapımlar Dahi Klasmana Uyuyor

Genellikle fiyat olarak en pahalı olan oyunlar, çok büyük şirketlerin geliştirdiği AAA seviye oyunlar oluyor. Bunlar arasında Call of Duty oyun serisi de var Grand Theft Auto serisi de… Eğer son çıkan oyunlarını oynamak istemezseniz ve birkaç yıl eskide kalmış oyunları da sizin için yeterliyse yaşadınız. Bugün herhangi bir indirim döneminde alabileceğiniz başyapıtlar gerçekten muhteşem birer fiyat performans ürünleri.

Örneğin güzel bir Steam indirim döneminde Portal 2 gibi bir efsaneyi kütüphanenize şaka gibi bir fiyatla ekleyebiliyorsunuz ve araştırdığıma göre yaklaşık 10 saatte ana hikâyeyi tamamlayabiliyorsunuz. Eğer dilerseniz oyuna sahip olan bir arkadaşınızla eşli oynayabildiğiniz moduyla birlikte 20 saat gibi bir süre geçirebiliyorsunuz. Oyunu 10 TL’den uygun bir fiyata aldığınızı düşünürsek epey eğlenceli bir vakti, oldukça ucuza geçirme fırsatı bu. Elbette her oyun Portal 2 kadar harika bir deneyimi, harika bir fiyatlandırma ile sunmuyor. Ancak oyun kültürüne aşinalığınız 10 üzerinden 7 ve altındaysa keşfetmeniz gereken pek çok harika oyun sizi orada bekliyor demektir.

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak? Çıkana Kadar Saçımız Sakalımız Dökülebilir!
İlginizi Çekebilir!

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak? Çıkana Kadar Saçımız Sakalımız Dökülebilir!

Bilgisayar oyunu endüstrisinin kafasına yıllar önce bir elma düştü. GTA III adıyla çıkış yapan bir oyun ortalığı kasıp kavurdu. GTA III’ün çıkışı bilgisayar oyunları namına bize iki şey öğretti. İlki farenin bilgisayar o...

Indie Cennetini Unutmak Olmaz

Eğer biraz daha bağımsız yapımlara düşmeye de tamamsanız işler iyice değişiyor. Birkaç TL’ye oldukça deneysel oyunları ve eşsiz hikâyeleri deneyim edebiliyorsunuz. Böyle bir şansa sahip olmak gerçekten muhteşem, bu cennete düşünce boş zamanlarınızda sıkılma olayı tamamen ortadan kalkıyor zira. İndirim döneminde artık paradan bile saymayacağınız 20 – 30 TL gibi meblağlarla bütün seneyi zevkle geçirebileceğiniz bir kütüphane kurabiliyorsunuz.

Son Kale Bedava Dağıtımlar

Epic Games, Indiegala, Steam, GOG ve Humblebundle üzerinden dağıtılan bedava oyunlar dahi hafta sonu vaktini nasıl değerlendireceğini bilemeyenler için harika bir unsur. Bu platformlarda daha önce GTA V’den tutun da This War of Mine’a ve çeşitli Assassin’s Creed yapımlarına kadar pek çok oyun bedava oldu. Geçmişte dağıtılanları kaçırmış olmanıza da üzülmeyin. Ne büyük indirimler bitiyor ne de dağıtılan bedava oyunlar efendim.

Oyun oynayarak boş vakit öldürmekle ilgili siz neler düşünüyorsunuz? Fikir ve görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz efendim. Görüşmek üzere.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al