wmaraci reklam

Üzerine Konuşmalıyız: Supergiant Games

Oyun stüdyoları üzerine konuşulduğunda, konuşulan firmaları genellikle isim olarak daha önceden duymuş oluyorsunuz değil mi? İşte bugün, sektöre çok da yakın olmayan insanların kulak aşinalığının bulunmayacağı ama başarılarıyla göz dolduran bir firma hakkında konuşacağız. Supergiant Games, kurulduğu ilk günden itibaren oyunculara iyi oyun nasıl yapılır öğreten bir şirket.

Öncelikle yine sıkı bir oyun takipçisi değilseniz firmanın daha önce çıkarttığı Bastion, Pyre, Transistor gibi oyunları duymamış olabilirsiniz. Ancak özellikle Hades isimli son oyunlarının hem BAFTA, hem Game Awards hem de diğer etkinliklerde aldığı puanlar ve Metacritic notları nedeniyle en azından ismen duymuş olabilirsiniz. Bağımsız bir oyunun gerek hikâye anlatımı olarak, gerekse oynanabilirlik olarak hangi seviyelere ulaşabileceğini bizlere gösterdikleri ilk oyunları elbette Hades değildi ancak burada olayı farklı bir noktaya taşıdıkları da aşikâr.

Zor Olanı Yapmak

Eğer yetenekli bir oyun geliştirici ekibiniz varsa, büyük stüdyolara destek vererek ve yapımcılardan iş alarak gerçekten de geçiminizi gayet güzel bir biçimde devam ettirebilirsiniz. Eğer işiniz bir sonraki Assassin’s Creed oyununun bir kısmını üstlenmekse ya da bir sonraki büyük yapım sizin ellerinize emanet ettirildiyse, siz zaten iyi geliştiriciler olduğunuz için işin üstesinden gelebilir ve çarkınızı döndürebilirsiniz.

Burada zor olan şey harika işler üretebilecek kadar iyi bir geliştiriciyken, kolay yolu seçip bu firmalara taşeronluk yapmamak oluyor. Her seferinde yeniden risk almak, oyunculara bayılacakları bir iş sunup bunu bağımsız geliştirici olarak başarmak gerçekten de zor yoldan ilerlemek diyebiliriz. Supergiant işte bu yönüyle gerçekten de konuşulmayı hak ediyor. Elbette onları ayakta alkışlamamız gereken diğer bir özellikleri daha bulunuyor.

Çocuklar, Minecraft İle Kodlama Öğrenecek
İlginizi Çekebilir!

Çocuklar, Minecraft İle Kodlama Öğrenecek

Microsoft, çocukların kodlama öğrenebilmesi için Minecraft'ı devreye sokuyor. Çocukların ilgiyle ve büyük bir zevkle oynadıkları oyun sayesinde, geleceğin yazılımcıları yetiştirilecek. Microsoft Minecraft’ı rekor fiyata sat...

Oyuncuları Aptal Yerine Koymuyorlar

Gişe filmlerine, oyunlarına baktığımızda genellikle her insanın anlayabilmesi için derinlik seviyesini yok denecek kadar az tuttuklarını görebiliriz. Onlar herkese hitap etmeye çalıştıkları yapımlar yaptıklarından dolayı, çok daha yüzeysel kalırlar ve bunu yaparken de Hollywood seviyesini tutturabildikleri için sonuç olarak genellikle kazanç sağlar ve mutlu olurlar. İşte bu stüdyo burada da farklı bir yoldan ilerliyor.

Daha önce Pyre oynarken bunu fark etmiş ve Hades’i oynamadan öncede ona çok benzeyen bir önceki oyunları Bastion’u oynamıştım ve durum burada da hiç farklı değildi. Supergiant Games gerçekten de enfes hikâyeleri, oldukça edebi ve anlaşılması kimi zaman güç bir dille anlatıyor. Bunu yaparken kendilerine muhteşem bir çita belirliyorlar ve biz oyuncuların oraya ulaşmasını bekliyorlar. İşte bunu muhteşem sanat filmlerinden ve gerçek başarıya ulaşabilmiş ustalık eseri diyebileceğimiz Hollywood yapımlarından tanıyoruz. Stüdyo son oyununda da karakterini bozmamış ve hiçbir oyuncuyu aptal yerine koymadan, anlatmak istedikleri o muhteşem olay örgüsünü o derin edebi üslupla ve duygularla anlatmaya devam etmiş. Bu da bize son yılların en değerli eserini getiriyor.

Daha önce bağımsız yapım oyunlarla karşılaştığınızda onlarla ilgili ne farklar hissettiğinizi hatırlıyor musunuz? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.25 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al